Fotbolls EM 2021

Spelschema EM 2021

Planera ditt schema för sommarens stora fotbollshöjdpunkt. Vi listar samtliga matcher och datum för Fotbolls-EM 2021.

Spelschema för Fotbolls-EM 2021

Bettingstugan ger er ett fullständigt spelschema för Fotbolls-EM 2021. Nedan kan ni ta del av samtliga matcher, datum och resultat för EM 2021.

🇸🇪 Sveriges spelschema EM 2021

Datum för Sveriges matcher i EM 2021

 • Måndag 14:e juni kl 21:00 Spanien - Sverige (Sevilla)
 • Fredag 18:e juni kl 15:00 Sverige - Slovakien (St Petersburg)
 • Onsdag 23:e juni kl 18:00 Sverige - Polen (St Petersburg)

Match 1: 🇪🇸 Spanien - Sverige 🇸🇪 (Sevilla)

 • Måndag 14:e juni kl 21:00

Sverige rivstartar Fotbolls-EM 2021 med den på pappret svåraste matchen. Borta mot Spanien. Detta i en stad, Sevilla, som kommer att koka i de spanska färgerna. Givetvis kommer vi få det rejält tufft här. Det handlar om att dra ner tempot, att förstöra spelet, att krympa ytorna och framförallt - ställa om när vi får chansen! Ett spel som ändå kan passa Sverige rätt bra. 

Under Fotbolls-VM 2018 var det många matcher där Sverige utnyttjade kontringslägen och har vi bara skärpan framför mål så kan det räcka långt. Klart är i alla fall att vi behöver göra en felfri match och troligtvis även ha med oss lite tur om det ska bli poäng här. 

Låt oss hoppas att måndagen den 14:e juni kommer bli ihågkommen som miraklet i Sevilla. 21:00 är för övrigt en perfekt tid förutom att det blir en lång dag att våndas till matchstart.

EM 2021 Sverige Spelschema datum

Nyckelspelare mot Spanien blir Sveriges målvakt Robin Olsen - fräls oss!

Match 2: 🇸🇪 Sverige - Slovakien (St Petersburg)

 • Fredag 18:e juni kl 15:00

I den andra omgången av Fotbolls EM så ställs Sverige mot Slovakien, den matchen kommer spelas i St PetersburgAviva Stadium inför 50 000 åskådare. 

Matchen spelas mitt på dagen - här gäller det alltså att stämpla ut tidigt från jobbet, hinna få rätta känslan och få fram chips och eventuell dryck i tid. Vårt tips blir helt enkelt att ta ledigt denna dag, det lär ändå inte gå att jobba. 

Sveriges em matcher 2021

I den andra matchen hoppas vi få se lite mer av vårt offensiva spel och varför inte ett mål från Dejan Kulusevski?

Match 3: 🇸🇪 Sverige - Polen 🇵🇱 (St Petersburg)

 • Onsdag 23:e juni kl 18:00 

Onsdag 23:e juni ska Sverige spela sista gruppspelsmatch av EM 2021 men förhoppningsvis inte den sista match för hela Fotbolls-EM 2021. 

Sverige möter Polen och matchen spelas på onsdagen kl 18:00, det kommer sannolikt bli en match där vi kommer få uppleva mycket känslor i - var så säkra. Starttiden 18:00 är okej och runt 20:00 samma kväll kommer vi veta om vi kan fira midsommar klara för åttondelsfinal i EM eller inte.

Sverige spelschema Grupp E Em2021

Det är något magiskt med mästerskapsmatcher runt midsommar

Tänkbar åttondelsfinal för Sverige i EM 2021 🇸🇪

Här kan vi bara spekulera men ett tänkbart scenario är att Sverige blir trea i Grupp E. Är vi då en av de fyra treorna som det gått bäst för kommer vi att spela åttondelsfinal söndagen den 27:e juni. Och i så fall emot vinnaren i Grupp B eller Grupp C.

När börjar em 2021 fotboll

Vinner Danmark Grupp B kan det bli en tänkbar motståndare Söndagen den 27:e juni.

Leker vi med tanken att vi blir tvåa i Grupp E kommer vi spela åttondelsfinal på måndag den 28:e juni kl 18:00 i Parken i Köpenhamn. Motståndare i den matchen kommer bli ett lag från Grupp D. Alltså England, Tjeckien eller Kroatien.

Ett annat alternativ är att vi vinner Grupp E. I så fall kommer vi spela tisdagen den 29:e juni kl 21:00 mot ett lag som placerat sig på tredjeplats från någon av Grupp A,B,C eller D.

🔍 Viktiga datum under Fotbolls-EM 2021

Nu är det förstås inte bara Sverige som spelar utan det sker fina matcher hela EM 2021. Något som är roligt är även att flera av våra grannländer är med. Till exempel Finland som spelar sitt första mästerskap någonsin och öppningsmatchen mot Danmark blir en höjdare. Nedan listar vi de viktigaste datumen under Fotbolls-EM samt de hetaste matcherna:

 • 11:e juni: Premiär i Fotbolls-EM 2021 (Turkiet - Italien)
 • 12:e juni: Danmark - Finland
 • 13:e juni: England - Kroatien
 • 15:e juni: Frankrike - Tyskland
 • 16:e juni: Finland - Ryssland
 • 17:e juni: Danmark - Belgien
 • 19:e juni: Portugal - Tyskland
 • 19:e juni: Spanien - Polen
 • 21:a juni: Ryssland - Danmark
 • 21:a juni: Finland - Belgien
 • 22:a juni: Tjeckien - England
 • 23:e juni: Portugal - Frankrike
 • 11:e juli : Final i Fotbolls-EM 2021

🗓 Fredagen den 11 juni

 • 🇹🇷 Turkiet v Italien 🇮🇹 (Öppningsmatchen) - ⏰ 21:00

Europamästerskapet sparkas igång i Rom, Italien med match från Grupp A. Turkiet ska försöka chocka hemmanationen här men det blir inte lätt. Italien har sett riktigt starka ut.

🗓 Lördagen den 12 juni

 • 🇩🇰 Danmark v Finland 🇫🇮 - ⏰ 18:00

Redan dagen efter öppningsmatchen i EM 2021 har vi en av de mest spännande nordiska mötena, sedan Sverige - Danmark spelade 2-2 i Portugal. Finland gör sitt första EM någonsin och det lär vänta en tuff match på Parken i Köpenhamn när Grupp B sparkas igång.

Danmark Finland EM 2021 Fotboll Grupp B

Danmark spelar hemma mot Finland som gör mästerskapsdebut - en fantastisk match att se fram emot den 12 juni!

🗓 Söndagen den 13 juni

 • 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 England v Kroatien 🇭🇷 - ⏰ 15:00

England är alltid spännande att följa i mästerskapen som svensk. Extra roligt denna sommar då laget känns väldigt starka och är kandidater till att vinna Fotbolls-EM 2021. England har många unga spelare men samtidigt flera storspelare, dessutom har man fördel av mycket hemmamatcher under Europamästerskapet.

🗓 Tisdagen den 15 juni

 • 🇫🇷 Frankrike v Tyskland 🇩🇪 - ⏰ 21:00

Frankrike och Tyskland hamnade båda i det som nämns som "Dödens grupp" av EM 2021. Det här är en match inget av lagen vill förlora. Det här känns som gruppspelets allra hetaste match!

Frankrike Tyskland Fotbolls-EM 2021 Grupp F

Frankrike ställs mot Tyskland den 15 juni i vad som kanske är gruppspelets hetaste match

🗓 Tisdagen den 16 juni

 • 🇫🇮 Finland v Ryssland 🇷🇺 - ⏰ 15:00

Finland reser vidare efter första omgången av gruppspelet mot en ny bortamatch. I St:Petersburg väntar en riktigt tuff match mot hemmanationen Ryssland. Finland och Ryssland har en historia mellan sig och det här kan bli en dag som Finland kommer minnas länge. Förhoppningvis med goda minnen!

🗓 Torsdagen den 17 juni

 • 🇩🇰 Danmark v Belgien 🇧🇪 - ⏰ 18:00

För Danmark rullar EM vidare med ny hemmamatch. Något säger oss att det blir lite svettigare här än mot Finland. Belgien är favoriter att vinna Grupp B och även en av de största favoriterna till att ta hem hela Fotbolls-EM 2021. Det enda som talar emot Belgien är att man möter två andra hemmanationer i gruppspelet. 

🗓 Lördagen den 19 juni

 • 🇵🇹 Portugal v Tyskland 🇩🇪 - ⏰ 18:00
 • 🇪🇸 Spanien v Polen 🇵🇱 - ⏰ 21:00

På lördagen är det dramatik i dödens grupp av EM då Portugal får sin första riktigt tuffa match - mot Tyskland. 

Lite senare på kvällen är det intressant ur svensk synvinkel då Spanien ska spela mot Polen. Det lär vara en match som blir betydelsefull för Sverige längre fram i Europamästerskapet.

🗓 Måndagen den 21 juni

 • 🇷🇺 Ryssland v Danmark 🇩🇰 - ⏰ 21:00
 • 🇫🇮 Finland v Belgien 🇧🇪 - ⏰ 21:00

Grupp B i EM 2021 summeras måndagen den 21 juni med parallella matcher. Danmark får nog hoppas på att åttondelsfinalen är säkrad innan denna omgång, då man har en tuff match mot Ryssland i sista matchen. För Finland väntar tuffast möjliga motstånd när man möter Belgien i Ryssland. Pukki får snöra skorna ordentligt om Finland ska ha en chans här.

🗓 Tisdagen den 22 juni

 • 🇨🇿 Tjeckien v England 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 - ⏰ 21:00

Grupp D i EM 2021 avgörs den 22 juni mellan Tjeckien och England i London. Är inte England redan klara gruppvinnare lär de ösa på rejält i denna match, där England förstås kliver in som stora favoriter.

🗓 Onsdag den 23 juni

 • 🇵🇹 Portugal v Frankrike 🇫🇷 - ⏰ 21:00

Grupp F är ett getingbo och att stornationerna Portugal och Frankrike möts i den sista omgången kan bli mycket spännande. Det kan också vara så att bägge lagen har kvalificerat sig till slutspel till denna match, vilket i så fall kan innebära en lam sista omgång av Grupp F. 

England Fotbolls VM 2022 Kroatien Grupp D

England möter Kroatien den 13:e juni i vad som borde bli Gruppens höjdpunkt!

🌴 Spelschema Slutspelsträd

När alla gruppspelsmatcher i EM 2021 är klara kommer slutspelet dra igång och det är totalt 16 lag som går vidare till åttondelsfinalerna. 

Dels alla gruppettor, alla grupptvåor men även de fyra bästa grupptreorna. För att bli bäst grupptrea i EM 2021 gäller först och främst poäng för lagen. Är det oavgjort går man efter målskillnad. Går det fortfarande inte att skilja lagen så går UEFA efter lag som gjort flest mål. Sker det osannolika att två lag har exakt samma siffror sker lottning. 

Åttondelsfinalerna drar sedan igång lördagen den 26:e juni. Här är datumen att hålla koll på:

🗓 Lördagen den 26:e juni

 • Slutspelet i EM 2021 drar igång med åttondelsfinaler

🗓 Fredagen den 2:a juli

 • Kvartsfinalerna i EM 2021 inleds

🗓 Tisdagen den 6:e juli

 • Semifinalerna i EM 2021 sparkas igång

🗓 Söndagen den 11:e juli

 • Final i EM 2021! Allt ska avgöras.
EM 2021 Spelschema

Finalen spelas på Wembley, England, den 11 Juli 2021

📕 Nya regler för Fotbolls-EM 2021

Inför varje stort mästerskap brukar det tillkomma några nya regler eller liknande kring matcherna och domarna. Oftast är det små detaljer kring vad domarna ska fokusera på men vi har även sett större regeländringar som exempelvis 1996 när Golden Goal infördes. Under 2018 introducerades även VAR för första gången i ett mästerskap i fotboll. UEFA ligger ofta i framkant när det gäller nya regler och nya riktlinjer och 2021 är inget undantag.

4 byten istället för 3

Ett extra byte
Detta känner vi igen från OS 2018 där klubbarna fick använda sig av ett extra byte om matchen gick till förlängning. Detta kommer även gälla för EM 2021 där man alltså kan byta en spelare till om vi har ett oavgjort resultat efter 90 min i slutspelet.

Bestraffning av ledare
Nytt för EM 2021 kommer även vara att domaren kan ge gula och röda kort till alla ledare som befinner sig på bänken i respektive lag. Detta händer alltså under matchens gång och kan leda till att man får lämna bänken och även bli avstängd till kommande matcher. Detta har testats under U21-EM senast och fungerade bra.

Sverige Janne Andersson EM 2021

Frågan är hur hårt den nya reglen om kort till ledarna kommer drabba Janne Andersson? Ett bet på ett rött under mästerskapet kanske kan vara ett bra spel!

Läs mer om regler för Fotbolls EM 2021

Regler Fotbolls EM 2021

Regler för Fotbolls EM 2021

EM 2021 22 april 2021

Fotbolls-EM 2021 är äntligen på väg. Till årets mästerskap finns en del nyheter att rapportera kring just Fotbolls EM. Kommer VAR att användas, blir det någon publik på matcherna ... Läs mer

Vanliga frågor om spelschemat för Fotbolls-EM 2021

💡 När spelas Fotbolls EM 2021

Fotbolls EM 2021 börjar 11:e juni och pågår fram till 11:e juli. 


😀 När börjar Fotbolls-EM 2021?

Fotbolls-EM 2021 startar fredag den 11:e juni då Turkiet möter Italien.


🇸🇪 Hur ser Sveriges spelschema ut i Fotbolls-EM 2021?

Det svenska landslaget gör entré i Fotbolls-EM 2021 måndag 14:e juni då man ställs mot gruppfavoriterna Spanien. Därefter möter Sverige Polen fredag 18:e juni. I den sista gruppspelsmatchen möter Sverige ett Slovakien som tog sig vidare via playoff, den matchen spelas 23:e juni.

✈️ Vart spelas Sveriges matcher i EM 2021?

Sveriges spelschema är klart godkänt då man spelar sitt gruppspel i två olika länder och städer. Dessutom är det endast en nation i Sveriges grupp som har hemmaplansfördel (Spanien). 

Sveriges spelschema - Städer:

 • 14:e juni: Spanien - Sverige (Sevilla)
 • 18:e juni: Sverige - Slovakien (St Petersburg)
 • 23:e juni: Sverige - Polen (St Petersburg)

🤷‍♂️ När börjar slutspelet i Fotbolls-EM 2021?

Den första åttondelsfinalen spelas på lördag den 26:e juni.

🏆 När spelas finalen i Fotbolls-EM 2021?

Finalen spelas den 11:e juli. Avspark för EM-finalen är klockan 21:00 och matchen spelas på Wembley i London.