Spanien EM 2020 » Resultat & VM Trupp, Startelva » Grupp E
Spain

Spanien

Spanien kliver in till Grupp E som favoriter till att vinna gruppen. Dom stod för ett starkt EM-kval då man vann gruppen utan några större problem. Truppen är inne i ett generationsskifte vilket gör att förväntningarna på laget inte är lika höga som dom annars vanligtvis är inför mästerskap.

Grupp E - Fotbolls EM 2021

LagSMVOLMSP
SpanienSpanien000000
SverigeSverige000000
PolenPolen000000
SlovakienSlovakien000000

📅 Spaniens spelschema i EM 2021

  • Måndag 14:e juni kl 21:00 Spanien - Sverige (Bilbao)
  • Lördag 19:e juni kl 21:00 Spanien - Polen (Bilbao)
  • Onsdag 23:e juni kl 18:00 Slovakien  - Spanien (Bilbao)

🇪🇸 Startelva & laguppställning för Spanien i Fotbolls-EM 2021

Formation: 4-3-3

  • Målvakt: De Gea
  • Försvarare: Navas, Ramos, Hermoso, Gayá
  • Mittfält: Busquets, Fabián, Saúl
  • Anfall: Oyarzabal, Rodrigo, Ceballos
Spanien startelva EM2021 01
Spanien  Luis Enrique Grupp E Fotbolls-EM 2021

Luis Enrique är tillbaka som förbundskapten i Spanien

💸 Spela på att Spanien vinner EM 2021

⭐ Spaniens tre största stjärnor

David De Gea

Efter en formsvag period i fjol, där Kepa Arrizabalaga tagit plats mellan stolparna, tycks David De Gea ha hittat tillbaka till storformen och är återigen sådär svårpasserad i Manchester United. När De Gea är i form finns det få övermän.

David De Gea Spanien Fotbolls-EM 2021 Grupp E

David De Gea håller fortfarande hög klass. Låt oss hoppas Berg, Kulusevski eller Isak kan överlista stjärnan.

Sergio Ramos

När Gerard Piqué lade landslagsskorna på hyllan har den meste landslagsmannen Sergio Ramos fått axla ett ännu större ansvar, både som ledare och försvarsgeneral.

Sergio Ramos Spanien Grupp E Fotbolls-EM 2021

Luis Enrique litar blint på sin kapten och försvarsgeneral

Rodrigo Moreno

Valencia-anfallaren är det spanska lagets stjärnanfallare och den som La Roja främst förlitar sig på för målproduktion, även om det bara blev fyra mål i kvalet. Rörlig, stark, duktig i djupled och en skicklig avslutare.

Rodrigo Moreno Spanien Fotbolls-EM 2021

Rodrigo Moreno ska göra målen i Spanien

💰Spaniens största talang - Mikel Oyarzabal

Mikel Oyarzabal

22-årige basken som Pep Guardiola ville betala uppemot en miljard för. Oyarzabal, som kan spela både ytter och anfallare, har en lite udda spelartyp där han använder en bländande teknik, snarare än någon enorm snabbhet, för att ta sig fram. Otrolig blick för spelet och en fin fot. Spelar kvar i Sociedad men frågan är hur länge?

Mikel Oyarzabal Fotbolls-EM 2021 Spanien

Mikel Oyarzabal fick vi se på nära håll mot Sverige. En fin ytter som lär få speltid även under Fotbolls-EM 2020

✈️ Spaniens EM-trupp 2021

Tidningarna var fyllda av allt annat än diskussioner kring trupper och startelvor när kvalet mot sitt slut. Allt fokus hamnade på det tragiska och infekterade bråket mellan Luis Enrique, som klivit tillbaka in i sin förbundskaptensroll, och interimtränaren och före detta assisterande tränaren Robert Moreno, som sparkades för att ha varit ”illojal”. Eftersom EM 2021 flyttades fram har nu Enrique fått möjlighet och tid att forma detta lag.

Oerhört stark trupp även om den inte är lika stjärnspäckad som tidigare

Den spanska truppen innehåller inte längre namn som Xavi, Andrés Iniesta, Iker Casillas eller Gerard Piqúe och även om det på pappret inte är ett lika namnkunnig (eller Real Madrid- och Barcelona-betonat) Spanien så är det oavsett ett oerhört starkt och kvalitetsfyllt lag. David De Gea är fortsatt en målvakt i världsklass, även om han utmanats av Kepa Arrizabalaga om förstaplatsen. Sergio Ramos är given i mittlåset, där Iñigo Martínez och Mario Hermoso troligtvis är främsta namnen till att ta platsen bredvid. Jesús Navas har på karriärens höst återupptäckt sig själv som en skicklig ytterback, och till vänster finns Gayá, Jordi Alba och Juan Bernat. Sergio Busquets har tappat lite snabbhet och är inte riktigt lika självskriven som pivote på tremannamittfältet, där Manchester Citys Rodri utmanar. 

Enorm bredd

Mittfältet är annars fyllt av kvalitet i form av Thiago Alcântara, Saúl Ñiguéz, Dani Parejo och duktige Fabián Ruiz. Offensivt är Leeds-anfallaren Rodrigo Moreno mest självskriven, men gott om backup-alternativ finns där Alexander Isaks lagkamrat i Real Sociedad, Mikel Oyarzabal, kanske är den mest spännande. Spanien är måhända inte lika spetsigt som för ett par år sedan, men bredden är enorm.

🇪🇺 Spaniens EM-kval 2021

Spanien gick igenom kvalspelet obesegrat som gruppetta, även om man kryssade mot både Sverige och Norge på bortaplan, där Spanien behövde en kvittering i 92:a minuten för att ta sig hem från Friends Arena med en poäng i behåll.

📽 Bettingstugans videoklipp på Spanien

Rodrigo Moreno har klivit fram som en storstjärna i Luis Enriques spanska landslag