Vårens lag Allsvenskan 2019 » Analys av Björn Johnson | Bettingstugan
Rosenberg mff
Nyhet

Vårens lag i Allsvenskan

Allsvenskan 3 juni 2019

Efter 12 omgångar tar Allsvenskan ett kortare sommaruppehåll och vad passar då bättre än att summera våren och lyfta fram de bästa spelarna? Björn Johnson har tagit ut vårens elva i Allsvenskan 2019 samt bjuder på två fina långtidsspel.

Vårens elva i Allsvenskan 2019

Målvakt

 • Johan Dahlin (Malmö FF)

Många bra målvakter i Allsvenskan just nu. Dahlin sticker dock ute med sitt positionsspel, sitt sätt att läsa spelet och sina reflexräddningar.

Försvarare

 • Sebastian Ohlsson (IFK Göteborg)

Från frysbox till lagkapten och en av de mest stabila spelarna i Allsvenskan.

 • Marcus Danielson (Djurgården)

En snäll, ödmjuk person vid sidan av planen. En bjässe som inte lämnar något åt slumpen. Missade några matcher på grund av hjärnskakning och det syntes i Djurgårdens försvarsspel.

 • Karol Mets (AIK)

Ingen Per Karlsson?! Jämnt skägg mellan dessa två. Mets klev in som ersättare till Robin Jansson och här har man gjort ett ordentligt uppköp. En försvarare av högsta allsvensk klass som dessutom är skicklig med bollen och nyttig i uppspelsfasen.

 • Adam Andersson (Häcken)

Går mot samma karriär som tvillingbrorsan och flyger fram i Allsvenskan. Hans styrkor ligger främst i offensiven och det har Häcken haft stor nytta av.

Mittfältare

 • Sebastian Larsson (AIK)

Höjer sig alltid i de stora matcherna. Var en av få som fortfarande höll hög nivå när AIK spelade oroligt i början av säsongen. Helt klart en av Allsvenskans bästa spelare och en av AIK:s bästa värvningar de senaste tio åren.

 • Patrik Karlsson Lagemyr (IFK Göteborg)

Vilken vår han och IFK Göteborg haft. ”Paka” har levererat på väldigt hög nivå, inte minst mot topplagen. Rörligheten, spelförståelsen, tekniken. Briljant.

 • Muamer Tankovic (Hammarby)

Axlade rollen som Jiloan Hamad 2.0. Mattades av lite mot slutet men stundtals en glimrande diamant. Hade stor show i flera matcher. Var förmodligen inte långt ifrån en landslagströja.

Anfallare

 • Jordan Larsson (IFK Norrköping)

Apropå att axla roller. Jordan Larsson har ersatt David Moberg Karlssons ytter-som-kan-göra-sin-gubbe samt striker-rollen. Mognat mycket som spelare.

 • Markus Rosenberg (Malmö FF)

Gammal är äldst är ju märklig klyscha, men nog passar den in här. Jag tror inte jag sett en sådan här vårsäsong av Rosenberg sedan han vände hem. Löjlig klass.

 • Tarik Elyounoussi (AIK)

Leder man skytteligan är det klart att man ser sitt namn i vårens lag. Nio strutar så här långt det har givetvis skjutit AIK upp i toppstriden.

Långtidsspel till Allsvenskan 2019

När jag blickar mot långtidsspel är Malmö FF givetvis stora favoriter till att vinna titeln. De står just nu i 1,53 och jag tycker inte det är så dumt. 53 % avkastning på ett lag som av allt att döma kommer vinna serien är helt okej. Annars kan det ju faktiskt vara värt en liten peng att lägga på AIK som vinnare till 7,00 med tanke på att de ser så 2018-stabila ut igen. Dock kommer ett CL-kval till sommaren som jag vet att AIK kommer prioritera högst.

Malmo Champions League

Björn håller Malmö som stora favoriter till att vinna Allsvenskan!

Vinnare Allsvenskan 2019

Långtidsspel till vinnare av skytteligan i Allsvenskan 2019

Skytteligavinnare då? Ja, då måste man ju ha i beaktning att det finns spelare som kan lämna Allsvenskan för andra ligor. Två som med största sannolikhet stannar säsongen ut? Markus Rosenberg och Tarik Elyounoussi. Och där ser jag Rosenberg som en mer renodlad striker och han är given från start så länge han håller sig skadefri. Rosenberg att vinna skytteligan till 7,00 är ett bra spel.

Vinnare skytteligan Allsvenskan 2019

Gilla nyhet

Kommentera nyhet

Fler spelnyheter & kampanjer

Freebet på åttondelsfinalerna i VM - inget omsättningskrav!

Dam-VM 2019 24 juni 2019

Sverige möter Kanada ikväll i åttondelsfinalen. Då bjuder Hajper på 10:- i ett gratisspel helt utan insättning eller omsättning på summan. Sverige till fina 3.20 x pengarna ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.25)

Fotboll 20 juni 2019

Stryktipskupongen innehåller denna helg matcher från Superettan, Division 1, Copa America och Afrikanska Mästerskapen. Bettingstugan bjuder som vanligt på spikar och skrällar till ... Läs mer

Spela riskfritt på Sverige - USA!

Dam-VM 2019 20 juni 2019

Ikväll ska det avgöras vilket lag som vinner Grupp F i Dam-VM då Sverige spelar mot USA. Betfair Exchange erbjuder ett grymt erbjudande till denna match, skapa konto och spela för ... Läs mer

Vinnare Allsvenskan - Inför omstarten!

Allsvenskan 19 juni 2019

Vårsäsongen är avklarad och serien börjar utkristallisera sig. Malmö har kopplat ett grepp om segern men det är flera lag som ligger bra med i jakten på Lennart Johanssons pokal. ... Läs mer

Inför Afrikanska Mästerskapen 2019

Mästerskapen i fotboll duggar för tillfället tätt och i skrivande stund är det både ett pågående Dam-VM i Frankrike och ett Copa America i Brasilien. Inom kort sparkas även det ... Läs mer