Speltips 100 Thieves - MiBR

Bild från Bildbyrån

100 Thieves stabilitet räcker långt

Ikväll klockan 22.00 spelar 100 Thieves mot MiBR i ESL Pro League.

100 Thieves är ett lag som länge inte togs på allvar, men som nu i snart 18 månader lyckats hålla sin uppställning intakt och skaffat sig ett riktigt stabilt lagbygge. Även om man inte är ett riktigt topplag så är man just nu rankade 8 på världsrankingen och räds inget lag.

MiBR å andra sidan, består i grunden av spelare som brukade vara världens bästa. Under 2016 dominerade man världsscenen och vann massor av turneringar. Men de senaste åren har varit väldigt jobbiga, och även om de blixtrar till ibland så är det ofta riktigt dåliga insatser.

Sedan Pro League började denna säsong har 100 Thieves spelar 8 kartor och även om 4 av dessa slutat med förlust så har man mött svårt motstånd och ändå varit med i alla matcher. Minst 12 rundor per karta har man tagit, vilket tyder på det.

MiBR har istället den senaste tiden vunnit sina kartor ganska stort, men, mer vanligt förlorat med marginal. Vilket är symptomatiskt för laget i stort. Ligger man under så känns det som att man ger upp.

Tips

Jag tror att 100 Thieves stabilitet är tillräcklig för en komfortabel seger, men att oddset på 1.40 inte är tillräckligt lockande. Istället tror jag att 100 Thieves vinner sin karta ganska enkelt, så spelet blir att 100 Thieves vinner karta 2 med minst 3,5 rundor till godo. Oddset är 1.83 hos Bet365.