Speltips: Aalborg - Esbjerg 30/3 "Matchtempo eller vila är frågan i…
Speltips Aalborg - Esbjerg

Bild från Bildbyrån

Matchtempo eller vila är frågan i Aalborg

Det är semifinaldags i danska hockeyligan. Kvartsfinalerna gick som de flesta hade tippat på förhand och samtliga favoriter tog sig vidare. En sak som förvånade var dock att Esbjerg hade bekymmer med ett, för året, väldigt svagt Fredrikshavn. I den första semin gästar man ett utvilat Aalborg.

Aalborg

Den på förhand kanske mest givna kvartsfinalvinsten var den Aalborg stod för mot Herlev. Man gick in i serien med fin form, klart bättre lag och mötte ett riktigt formsvagt Herlev.

Det slutade 4-0 i matcher till Aalborg efter 5-2, 4-3, 5-1 och 7-3.

Aalborg styrka är den otroliga bredd man har på spetsen, och vise versa. Man har en stark uppsättning danska spelare i Julian Jakobsen, bröderna Höjbjerg, Korsgaard, Bergholt, Sörensen och Spelling samt några av ligans bästa importer i Kabanov, Morin, Duffy och Neil.

Man går in även i denna serie som favoriter men kommer att behöva vara riktigt bra för att vinna den här serien.

Esbjerg

En av fjolårets stora besvikelser blev i år den kanske största positiva överraskningen. Man slutade trea efter att ha hakat på de förväntade topplagen Aalborg och Rungsted hela vägen. I semifinalen väntade jag mig en serie där Fredrikshavn möjligtvis skulle kunna ta en match men att det aldrig skulle bli nervöst. Esbjerg släppte dock initiativet i serien och var till slut tvungna att leverera ordentligt i game 7, vilket man gjorde.

Esbjergs säsong har varit oerhört framgångsrik och det har hela tiden varit tydligt varför, men i olika skeden. Första halvan var det en väldigt disciplinerad och defensiv hockey som gav laget poäng medan offensiven succesivt fick växa fram och när man var som bäst kändes man kompletta.

Man har ett riktigt bra lag och även om bredden inte är lika imponerande som Aalborgs finns där ett koppel av riktigt bra spelare och spetsen är ännu vassare än Aalborgs. Mest framträdande är ligans kanske bästa spelare Brady Shaw som tillsammans med Puffer, Corcoran, Scheel och O´donnell leder den så starka offensiven och på backplats sticker Vandane och Knight ut.

H2H

Totalt: 0-2-3

I Aalborg: 0-2-3

Speltips

Matcherna lagen emellan har varit oerhört jämna den här säsongen men ändå med tydlig fördel för Esbjerg. Jag håller trots detta Aalborg som favoriter. Jag tycker man är mer kompletta och har en bredd som inget lag i ligan kan matcha.

Man går in i den här matchen med väldigt olika förutsättningar. Aalborg med fyra raka vinster, ordentligt med träning och vila, det och den breda truppen kommer man att tjäna på ju längre serien lider. Esbjerg å andra sidan spelade game 7 i fredags. Man lär inte vara allt för slitna nu men kommer tröttas ut allt eftersom. Inledningsvis tror jag däremot att Esbjerg har en fördel av att man är i matchtempo. Jag tror att man tar med sig det och tar kommandot, bortais till trots. Man vinner den första perioden och det spelar jag till 3,05 gånger pengarna.

Lycka till!


Gilla rek om du håller med Ridderwall

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
12 apr.
19:00
Leksand - Örebro
SHL
Spel: Örebro över 2.5 mål inkl. övertid
 
13 apr.
19:00
Färjestad - Växjö
SHL
Spel: Växjö vinner inklusive övertid
 
13 apr.
21:00
Chelsea - Porto / PSG - Bayern München
Champions League
Spel: Över 2 mål / PSG eller Bayern vinner
 
14 apr.
01:30
Toronto Maple Leafs - Calgary Flames
NHL
Spel: Toronto Maple Leafs FT
 
15 maj
15:00
Vinnare SHL 2021
Ishockey
Spel: Rögle vinner SM-guld
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Spela 100 kronor gratis på Allsvenskan!

Allsvenskan 9 april 2021

LÖRDAG: Allsvenskan 2021 börjar i helgen och vi får en rad spännande matcher redan i omgång 1. Vill du höja upp spänningen ännu mera rekommenderar vi kampanjen som Betsafe kör ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.14)

Premier League 9 april 2021

18 miljoner i jackpot denna lördag då Stryktipset som vanligt ska spelas. Premier League börjar närma sig sitt slutskede och i Championship ska uppflyttnings-, nedflyttnings- och ... Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 10 April

Premier League 9 april 2021

Stryktipskrönikan kommer rulla på under våren 2021 med våra spelläggare på ombudssidan. Först ut är Bettingstugans egna expert Jonas Weimer som kommer med sina tankar inför ... Läs mer

Han vinner skytteligan i Allsvenskan 2021

Allsvenskan 8 april 2021

Det är dags för Allsvensk premiär och, förutom matcherna, är det förstås intressant att spana in profiler och framtida stjärnor. Något som alltid är hett att diskutera innan en ... Läs mer

Vilka vinner Allsvenskan 2021?

Allsvenskan 8 april 2021

Det har blivit dags för premiär i Allsvenskan 2021 och lagen är rustade till tänderna att ge sig på den nya säsongen. Spelbolagen har förstås även de sina favoriter klara och ... Läs mer