Speltips: Aalborg - Rödovre 23/2 "Full fart direkt för formsökande…
Speltips Aalborg - Rödovre

Bild från Bildbyrån

Full fart direkt för formsökande Aalborg

Omgång 43 och danska högstaligan bjuder på ett möte mellan två klubbar som förmodligen är ganska besvikna över sin säsong. Ena slåss med näbbar och klor för att inte missa slutspel, andra hamnar längre och längre efter toppduon och behöver vässa formen inför slutspelet.På tisdagskvällen gästas tabelltrean Aalborg av sjuan Rödovre och jag tror det blir full fart från start.

Aalborg

Som överlägsna serievinnare förra säsongen gick man in i denna som stora favoriter. Tillsammans med Rungsted har man delat på förstaplatsen under året men efter en riktigt tuff inledning av 2021 har man halkat efter och är nu tio poäng bakom med en match mer spelad.

Man har fortfarande i allra högsta grad chans att ta hem mästerskapet men då måste man hitta rätt i spelet och det var ett tag sen. Formen är fortsatt svag sett till lagets kapacitet. Man har visserligen vunnit två av sina tre senaste och tagit poäng i samtliga men det har varit tight och långt ifrån imponerande insatser.

Det är svårt att peka på exakt vad som inte fungerar för Aalborg. Man gör en hel del mål och det ser inte katastrofalt ut defensivt men känslan är att när man själva gör mycket mål släpper man även in mycket mål och när man håller tätt blir offensiven lidande. Man har blivit ganska hårt straffade och känslan är att man behöver trycka på otroligt mycket för att få utdelning, något som gör defensiven porös.

Rödovre

Mycket tyder på att Rödovre klarar av att knipa sista slutspelsplatsen men det handlar betydligt mer om Odenses brist på kvalitet än att Rödovre presterat. Man har tappat mark på Herlev som dels är värsta rival och även närmst i kvalitet. Egentligen är det inget dåligt lag och man har de senaste åren värvat tyngre än någonsin, men till klart sämre resultat. Man har också länge varit beroende av att flytta upp spelare från sitt juniorlag men i takt med att det blivit sämre har man även där tappat den bredd som gjorde laget framgångsrika.

Formen är också allt annat än bra. Man slog oväntat Esbjerg i slutet av januari men det är också lagets enda seger sedan jul. Under den tiden har man förlorat nio matcher varav bara en med uddamålet. Resten har varit med två, tre fyra, fem, sex och sju måls marginal. Där det med Aalborg är svårt att peka på exakt varför det inte funkar så är det lättare med Rödovre, där funkar absolut ingenting. Man är ofarliga i PP, svaga defensivt och skapar knappt någonting framåt.

H2H

I Aalborg: 4-3, 7-2, 7-3, 4-1, 5-1.

Speltips

Det är tydligt på resultatraden att detta inte är en resa Rödovre älskar att göra. Man har inte vunnit i Aalborg sen 2018 och det har sällan ens varit nära. När Aalborg spelar hemma sätter man ett väldigt tempo från start och jag tror det kommer bli extra tydligt här. Man har något att bevisa för sig själva och resten av ligan och det här kan bli en perfekt match för laget att hitta formen igen.

Jag tror att man lägger i högsta växel från start, sköljer över Rödovre och sätter sin prägel på matchen direkt. Jag tror även att det kommer ge resultat och att man vinner den första perioden. Det spelar jag till 1,79 gånger pengarna.

Lycka till!

Gilla rek om du håller med Ridderwall

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
28 feb.
13:00
IFK Göteborg - GIF Sundsvall
Svenska Cupen
Spel: båda lagen gör mål & ö 2,5 mål
 
28 feb.
13:00
Leicester - Arsenal
Premier League
Spel: Båda lagen gör mål
 
28 feb.
15:00
Oskarshamn AIK - Hammarby IF
Svenska Cupen
Spel: Hammarby ö 2,5 mål
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.8)

Premier League 26 februari 2021

13 miljoner i jackpot denna vecka på Stryktipset! Det firar vi in med att slå på stort. Vi har Uppsnack Stryktipset, analyser på hemsidan samt förstås dagens Spikar och skrällar. ... Läs mer

Melodifestivalen 2021 deltävling 4 - han vinner!

Melodifestivalen 23 februari 2021

Det är dags för den sista deltävlingen i Melodifestivalen 2021 - deltävling 4. Tävlingen avgörs i Annexet i Stockholm och denna vecka är det en solklar favorit till att gå direkt ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.7)

Premier League 18 februari 2021

Ny lördag och nytt Stryktips på gång! Denna lördag är det tre matcher från Premier League och nio från Championship som ska analyseras. Våra experter har gjort jobbet och nu kan ... Läs mer

Bet365 startar med insättningar via Swish

17 februari 2021

Bet365 kommer med en ny uppdatering där det nu är möjligt att använda Swish som inbetalningsmetod. Detta gör insättningarna trygga, säkra och framförallt blixtsnabba! Ta del av ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.6)

Premier League 12 februari 2021

Veckans Stryktips är här igen med en spännande rad att analysera! När det kommer till Stryktipset är det alltid hög omsättning så räkna med att det kan komma att bli en riktigt ... Läs mer