Speltips: Aalborg - Rungsted 23/4 "Aalborg väcker liv i matchserien"
Speltips Aalborg - Rungsted

Bild från Bildbyrån

Aalborg väcker liv i matchserien

Finalserien i den danska högstaligan blev till slut ett väntat möte mellan de senaste årens giganter, Rungsted och Aalborg. Rungsted har visserligen varit bäst i år men att serien, hittills, skulle vara så ensidig hade nog ganska få väntat sig. 3-0 i matcher till Rungsted när man reser upp till Aalborg för match 4 och jag tror att Aalborg tar sista chansen att göra match av detta.

Om matchen & lagen

Aalborg tog sig relativt enkelt igenom både kvart och semifinal mot Herlev och Esbjerg. Mot Rungsted har det dock tagit tvärtstopp. Jag har varit inne på under året att Aalborg har en nästan sanslös, relativt sett, bredd och har tre femmor som förmodligen identifierar sig själva som förstafemmor. Detta är såklart en styrka men kan också bli ett problem om det innebär att man tappar de kvaliteter en andra och tredjekedja vanligtvis har.

Mot Rungsted har man inte lyckats med någonting, hittills. Siffrorna har visserligen inte speglat matchbilderna men det är anmärkningsvärt hur uddlösa Aalborg varit.

Rungsted å andra sidan slog enkelt och väntat ut Rödovre med 4-0 i matcher innan man fick Sönderjyske i semifinalen. Samma Sönderjyske hade i cupslutspelet slagit ut Rungsted för att ta den titeln och man har ett lag som passar perfekt för slutspel. Sönderjyske tog även ledningen i matchserien men sedan la Rungsted i en till växel och tog fyra raka för vinst i matchserien, 4-1.

Mot Aalborg är det defensiven som imponerat störst, och väntat så. Med en rutinerad backuppsättning och en målvakt som vunnit både SM och AHL, Christopher Nihlstorp så har jag bara väntat på att deras defensiv ska växla upp. Offensivt har man visserligen gjort 11 mål på de tre inledande matcherna men det har inte varit samma tryck som man är van vid när det gäller Rungsted, spelmässigt.

I den första matchen stod det 0-0 till matchminut 58 då Rungsted gjorde 1-0 för att sedan vinna 3-0. I den andra matchen däremot bytte man mål och målchanser med varandra hela matchen innan Rungsted i den tredje kunde avgöra, 2-3.

I match tre var det återigen tredjeperioden som blev avgörande och där Rungsted visade sin styrka. Man hade visserligen 2-0 med sig in i perioden och kunde lägga sig på rulle och döda matchen när Aalborg jagade kontakt.

Speltips

Sett till hur matcherna sett ut både i den här serien och i ligan är jag förvånad över att det står 3-0. Matcherna har varit jämna och tidigare har det varit klar fördel Aalborg med hela nio vinster på de tio senaste, lagen emellan.

Rungsted är inne i ett stim men sett till hur spelet sett ut känns det otroligt att Aalborg inte skulle lyckas vinna en match. Man har varit bra med i 2,5 matcher och det man behöver är lite momentum. Visst, det är säkert en hel del trötta kroppar och småskavanker i båda lagen men allt kommer att handla om det psykologiska. Båda lagen lagen är väl medvetna om att det mycket väl kan vara säsongens sista match och det finns ingenting att spara på. Man kommer däremot ta sig an matchen och eventuella bakslag på olika sätt, tror jag.

Rungsted kommer kunna spela relativt avslappnat och eventuella baklängesmål och underlägen kan man ta med "ro". Aalborg däremot har kniven på strupen. Man kommer vara otroligt påkopplade men samtidigt mycket mer känslig för "ännu ett underläge" och en uppförsbacke som kan kännas övermäktig.

Jag tror att Aalborg får betalt för allt slit och reducerar Rungsteds ledning till 3-1 och möjligtvis match av den här serien. Den raka ettan spelas till 2,40 gånger pengarna.

Lycka till!

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
29 sep.
18:00
Aalborg - Rungsted
Metal Ligaen
Spel: Aalborg -1.5
 
29 sep.
18:45
Atalanta - Young Boys
Champions League
Spel: Båda lagen gör mål & under 2,5 mål
 
29 sep.
19:00
MoDo - Västerviks IK
HockeyAllsvenskan
Spel: MODO ö3
 
29 sep.
19:00
HV71 - Västerås
HockeyAllsvenskan
Spel: HV71 -1.5
 
29 sep.
19:00
Norrby - Helsingborg
Superettan
Spel: Norrby 0 AH
 
29 sep.
21:00
Manchester U - Villareal
Champions League
Spel: Manchester United -1 AH
 
29 sep.
21:00
Juventus - Chelsea
Champions League
Spel: Under 2,5 mål
 
30 sep.
19:00
Frölunda HC - Örebro HK
SHL
Spel: Örebro X2
 
30 sep.
19:00
Timrå - Luleå
SHL
Spel: Luleå vinner under ordinarie speltid
 
12 okt.
00:00
Philadelphia Flyers
NHL
Spel: Philadelphia Flyers når slutspel Ja
 
13 okt.
00:00
Colorado Avalanche
NHL
Spel: Colorado Vinnare Central Division
 
12 dec.
18:00
Norska mästare 2021
Eliteserien
Spel: Molde vinner norska Eliteserien 2021
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 25 September

Premier League 24 september 2021

Stryktipskrönikan kommer rulla på under hösten 2021 med våra spelläggare på ombudssidan. Näst på tur är Bettingstugans spelläggare Dalibor Rajic som kommer med sina tankar inför ... Läs mer

"Jag var så stel så jag knappt kunde knyta skorna!" - Limpar om sin debut!

24 september 2021

Anders Limpar har börjat spela fotboll igen, detta i division 5 klubben Hede IK uppe i Härjedalen. Hör Limpans egna ord om den galna matchen där han även gör mål från halva planen! Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.38)

Premier League 24 september 2021

Det har blivit dags för en ny Stryktipsomgång med 25 miljoner i jackpot! En kupong är dock inte värd något utan riktigt bra spikar och skrällar. Här serveras de av våra experter ... Läs mer

Vem vinner SHL:s poängliga?

20 september 2021

SHL 2021/2022 drog igång för drygt en vecka sedan och det går fortfarande att spela på vem som vinner seriens poängliga. Vi har granskat spelbolagens odds för vinnare av SHL:s ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.37)

Premier League 17 september 2021

Det har blivit dags för en ny Stryktipsomgång med 15 miljoner i jackpot! Denna gång serveras spikarna och skrällarna från Bettingstugan av våra experter Anders Limpar och Jonas ... Läs mer