Speltips AIK–Björklöven

Bild från Bildbyrån

Tar revansch på Hovet

Hockeyallsvenskan går in på sin andra omgång och onsdagen bjuder oss sex matcher, men vi riktar blickarna mot AIK:s hemmapremiär på Hovet – där vi tar ställning för bortalaget.

Nej, AIK imponerade knappast i premiären i fredags. Efter en tung försäsong öppnade man den allsvenska säsongen med att förlora 5–2 borta mot Brynäs och siffrorna kunde varit betydligt större än så då Gävlelaget fullständigt spelade ut AIK.

Om det varit oroligt efter Gnagets svajiga försäsong så tystade man i alla fall inte tvivlarna mot Brynäs. Jag saknar en tydlig identitet hos Anton Blomqvists AIK och tycker att det saknas någon som helst struktur. Laget känns spretigt med otydliga roller och dessutom har målvaktssidan varit ett väldigt stort frågetecken där nyförvärven Anthony Bibeau och Tobias Normann fått en tung start.

Nu väntar hemmapremiär på Hovet, ett förmodat välfyllt sådant, när Björklöven kommer på besök ytterligare en gång. Per Kenttäs Löven åkte på en 5–3 förlust i premiären på just Hovet i fredags, efter en tajt och jämn match i två perioder.

Mot ett relativt svagt AIK tror jag att man har bättre chans. Dels är man enormt revanschsugna, men man har också betydligt mer kvalité sett till alla lagdelar. Att man löser en seger efter ordinarie tid här står i fina 1.92 hos Betsson, ett riktigt bra odds med tanke på förutsättningarna.

Löven har gott om sparkapital i Nick Schilkey, Scott Pooley och Myles Powell och i AIK finns inte lika många spelare som kan stänga ner dem som det finns i Djurgården. Bredden kommer helt enkelt avgöra till Lövens fördel och således investeras 5 units på en bortaseger.