Speltips: Alexander Bublik - Pedro Martinez 27/4 "Ett föraktat…
Speltips Alexander Bublik - Pedro Martinez

Bild från Bildbyrån

Ett föraktat underlag

Vi är tillbaka i Portugal och Estoril 250-turneringen, ett relativt nytt inslag på ATP-kalendern med start år 2015. I denna första omgång möter Alexander Bublik tufft motstånd i Pedro Martinez. Bublik är öppen med sin förakt för grus, och presterar sällan bra på underlaget. Martinez straffar honom direkt?


Få spelare har varit så öppna med sin avsky mot gruset som Alexander Bublik. Kazaken är en av de mer oförklarliga spelarna på touren, i besittning av otrolig tennistalang som ackompanjeras av ett hejvilt humör. Bublik har ingen vidare kärlek för sporten, och spelar egentligen enbart för pengarnas skull, och har bland annat hörts säga:

"I hate tennis with all my heart. The most watery of all sports. I hate every day I have to play it. I hate fighting, I don't like it,"

23-åringens spelstil fungerar allra bäst på snabbare underlag, då han har en tung serve och kvicka grundslag, medan säkerheten från baslinjen samt tålamodet att kriga inte alltid finns där.

Således är det inte så konstigt att Bublik enbart har tagit sig till en kvartsfinal på grus i sin karriär (utöver Futures-nivå), vilket kom lite från ingenstans i Hamburg ifjol. Det är dock en grusturnering som gynnar större kanoner.

Grus är sannerligen inte ett underlag Bublik trivs på.


Motståndet i denna match är Pedro Martinez, en grusspecialist med närmare 300 vinster på underlaget, men i besittning av en aggressiv spelstil. 24-åringen försöker ofta styra spelet från baslinjen med sin forehand och komma fram på nät närhelst möjligt. Därför har han haft framgångar även på hard court, där spanjoren gick till tredje omgången innan en bukskada satte stopp.

Denna skada har hållit Martinez borta från tennisen i mer eller mindre två månader, då den blossat upp igen med jämna mellanrum efter comebacken. Spanjoren verkar dock vara på bättringsvägen nu, och stod för ett fint kval in i huvudturneringen.

Det har varit ett par skadefyllda månader för Martinez på sistone.


Bublik är extremt obekväm på grus, och har under sin karriär (Challenger-nivå eller högre) enbart vunnit 41.30% av sina matcher, vilket gett ett ROI på -10.0%! Martinez behärskar underlaget betydligt bättre, och har också kraften i grundslagen för att inte låta kazaken styra och ställa från baslinjen. Förutsatt att spanjoren är fit for fight bör han vara favorit i denna matchen, och nuvarands odds gillas.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
20 sep.
19:00
Hammarby - Varberg
Allsvenskan
Spel: Hammarby vinner & Över 1,5 mål i matchen
 
20 sep.
20:45
Udinese - Napoli
Serie A
Spel: Båda lagen gör mål
 
20 sep.
20:45
Udinese - Napoli
Serie A
Spel: Napoli vinner
 
21 sep.
20:45
Fiorentina - Inter
Serie A
Spel: BLGM + över 2,5 mål (match)
 
26 sep.
03:00
Dan Hooker vs. Nasrat Haqparast
UFC
Spel: Nasrat Haqparast vinner
 
12 okt.
00:00
Philadelphia Flyers
NHL
Spel: Philadelphia Flyers når slutspel Ja
 
13 okt.
00:00
Colorado Avalanche
NHL
Spel: Colorado Vinnare Central Division
 
12 dec.
18:00
Norska mästare 2021
Eliteserien
Spel: Molde vinner norska Eliteserien 2021
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.37)

Premier League 17 september 2021

Det har blivit dags för en ny Stryktipsomgång med 15 miljoner i jackpot! Denna gång serveras spikarna och skrällarna från Bettingstugan av våra experter Anders Limpar och Jonas ... Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 18 September

Premier League 17 september 2021

Stryktipskrönikan kommer rulla på under hösten 2021 med våra spelläggare på ombudssidan. Näst på tur är Bettingstugans spelläggare Andreas Stenberg som kommer med sina tankar ... Läs mer

Han vinner skytteligan i Champions League 2021/2022

Champions League 16 september 2021

Champions League är äntligen igång igen efter en lång sommar. Nu har gruppspelet sparkat igång och då är det alltid roligt att ha lite spel igång. Skytteligan är något som alltid ... Läs mer

De vinner Champions League - Enligt spelbolagen!

Champions League 13 september 2021

Äntligen drar gruppspelet i Champions League igång! Detta inför publik och med svenskt deltagande! Det kommer bli oerhört spännande att följa årets turnering och se vilka lag som ... Läs mer

Super boost från SHL - 6 x pengarna!

SHL 10 september 2021

LÖRDAG: Till helgen drar SHL igång igen och då kommer Betway med en fin kampanj till matcherna. Spela på att Frölunda och Växjö vinner sina matcher och få hela 6 x pengarna. Ta ... Läs mer