Speltips Almtuna–Nybro

Bild från Bildbyrån

Letten står för poäng

Fredagshockey i Uppsala och vi bjuds på mötet mellan imponerande Almtuna och överraskande nykomlingen Nybro – där vi plockar ut en poängspecial.

Nybro har överraskat exakt alla som nykomlingar. Vinster mot Brynäs och Mora slår högt, men framförallt imponeras jag över vilken lägstanivå tränaren Tommy Samuelsson satt under sin korta tid i klubben.

Det tillsammans med genomtänkta nyförvärv har skapat ett lag som är väldigt svårslaget, oavsett hemma- eller bortaplan. Visserligen klappade man ihop senast mot Björklöven, men då ska man ha i beaktning att en bortamatch i Umeå är en av seriens svåraste.

Räkna därför med ett revanschsuget gäng på fredagskvällen, när Almtuna kommer på besök. Uppsalalaget har liksom Nybro imponerat stort utifrån förutsättningarna och tränaren Robert Kimby och sportchefen Tony Mårtensson fortsätter bara att dra åt sig succérubriker.

Vi avstår dock att från plocka ut en vinnare, då det är två hyfsat jämna lag som drabbar samman. Jag finner dock fint värde i att Nybros lettiske forward, Rihards Marenis noteras för minst en poäng i matchen.

VM-forwarden, som tillhörde Vita Hästen, därefter Modo och nu senast Örebro har varit bärande för smålänningarna under säsongsinledningen. Sex poäng på sju matcher varav fyra de fem senaste är imponerande siffror.

Rihards Marenis spelar mycket i såväl fem mot fem som i powerplay och det är tacksamt när det gäller dessa poängspel. Ska vi säga 2-3 och Rihards Marenis avgör? Låter taget, tycker jag.