Speltips Amanda Anisimova - Naomi Osaka

Bild från Bildbyrån

Ett succépartnerskap

Efter några tungrodda år fyllda med traumatiska minnen börjar det gå att känna igen den utomordentligt talangfulla Amanda Anisimova igen. Men i den tredje rundan av Australian Open ställs hon mot tuffast möjliga motstånd, regerande mästarinnan Naomi Osaka. Tar set trots allt?


Allt såg så bra ut. Livet lekte, tennisframgångarna avlöste varandra, och blott 17 år gammal stod Amanda Anisimova i en semifinal av Roland-Garros efter att ha krossat den regerande mästarinnan Simona Halep med hela 6-2, 6-4. Men sen kom smällen.

Veckan före US Open 2019 går inte bara Amandas far hastigt bort - utan också hennes tenniscoach då han hade båda rollerna.

Några tuffa år har följt för supertalangen, som med sin enorma kraft var så högt rankad som 21:a i världen för tre år sedan. Men nu verkar formen återigen vara på topp, en stor del av anledningen är tveklöst det tillfälliga samarbetet med Darren Cahill.

Australiern, som länge coachat forna världsettan Simona Halep, är förmodligen WTAs bästa coach, och någon som direkt kan ha enorm påverkan på sina spelare.

Det har vi fått se prov på redan nu, då Anisimova vunnit sju raka matcher i år, inklusive titel Melbourne. Efter en tuff förstarunda mot Arianne Hartono slog amerikanskan imponerande ut 22:a seedade Belinda Bencic i raka set i den andra omgången.


Naomi Osaka har vi knappt sett sedan hon tog en paus från tennisen för att fokusera på sin mentala hälsa efter chockförlusten mot Leylah Fernandez i fjolårets US Open.

Den forna världsettan och flerfaldiga Grand Slam-mästaren i både US Open samt Australian Open är när hon är som bäst helt oslagbar på hard court och mer eller mindre promenerade hem titeln här ifjol. Endast Garbine Muguruza hotade på allvar.

Men tidiga indikationer verkar goda för Naomi, även om motståndet inte varit starkt. Två dominanta segrar i raka set mot Osorio Serrano och Brengle bygger alltjämt upp självförtroendet.

Här möts två extrema kraftspelare, och vinnarslagen kommer susa förbi motståndaren i höga hastigheter var och varannan poäng.

Normalt sett hade det varit svårt att förbise Osaka i denna batalj, men med de svagheter japanskan visat det senaste halvåret och superformen på Anisimova så finns det absolut en öppning här mot storfavoriten.

En spelare av Anisimovas rang, som inte heller räds storspelare, har väldigt goda chanser att åtminstone ta set i denna match.