Speltips: Andrey Rublev - Daniil Medvedev 17/2 "Rysk Roulette"

Bild från Bildbyrån

Rysk Roulette

Den sista kvartsfinaldagen av Australian Open tar vid under morgonenkvisten, och i denna kamp ska den första i det andra semifinalparet bestämmas. Ett helryskt derby står för dörrarna mellan två av världens formstarkaste spelare just nu, Andrey Rublev samt Daniil Medvedev. Rublev har förlorat fyra raka möten, men har vuxit med hästlängder sedan sist. Den yngre ryssen bjuder upp till dans?

Få toppspelare har vuxit mer under de senaste två åren än Andrey Rublev. När han slog igenom med dunder och brak under 2018 års säsong var det med en skräckinjagande forehandslägga som kunde ödelägga vem som helst på touren, men också flera svaga sidor såsom andraserven, backhanden samt temperamentet.

Oftast var ryssen född 1997 otålig i bollduellerna och ville slå vinnare på allt, medan det gick att komma åt backhandsidan relativt enkelt för att tvinga fram misstag. När förstaserven inte träffade eller Plan A inte fungerade, fanns det ingen Plan B och Rublev blev upprörd, sönderläst och utspelad.

Genom hårt arbete på den mentala sidan, backhanden samt andraserven tillsammans med coachen Fernando Vicente har 23-åringen vuxit enormt. Fjolåret var karriärens bästa, och Andrey plockade hem hela fem titlar på tre olika underlag. Den prestationen var god nog för att slå sig in på topp 10-listan i rankingen medan Vicente utnämndes till ATP Coach Of The Year.

2021 har börjat lika bra som fjolåret avslutades, och Rublev har ett facit på 8-0 såhär långt. Efter att tillsammans med Medvedev ha lett Ryssland till ATP Cup-titeln så har världsåttan inte tappat set såhär långt i Australian Open.

Rublev kan slå de flesta spelarna av banan med sin tunga forehand.

Tennisnationen Ryssland mår onekligen bra nu, för oavset vad som sker i denna kamp kommer de ha två semifinalister då överraskningen Aslan Karatsev nått hela vägen till semifinal. Deras största stjärna är dock alltjämnt Daniil Medvedev. Precis som Rublev slog Medvedev igenom år 2018 med dunder och brak, och plockade hem hela tre ATP-titlar.

Den ett år äldre ryssen var dock snabb att etablera sig bland den absolut världseliten, med en minnesvärd och sällan skådad ironman run under sommaren 2019. Daniil skulle gå till inte mindre än sex raka ATP-finaler, varav hälften resulterade i en titel.

Han var en av de första som på allvar skakat "The Big Three" i sina grundvalar när ryssen höll två breakbollar för att gå break upp i det femte och avgörande setet på Rafael Nadal i US Open-finalen 2019, efter att ha kommit tillbaka från ett 0-2 underläge. Året avslutades med mest vunna matcher av alla på touren (63), och efter ett tufft 2020 skulle världsfyran tända till på hösten och plocka hem Paris Masters samt det prestigefyllda ATP-slutspelet.

2021 har precis som för Rublev varit sensationellt och 24-åringen är också 8-0, och har utöver när han tappade fokus mot Filip Krajinovic inte tappat set i turneringen.

Med sin kombination av tung serve och extremt bra defensiv kan Medvedev mura igen totalt.


Detta lär bli en toppenstrid mellan två superstarka ryssar. Båda besitter tunga servar och kan vara aggressiva med hårda slag från baslinjen, även om Medvedev ofta är nöjd med att hålla i bollen och invänta misstag. Rublev kommer försöka slå igenom banan med sin enorma forehand, vilket bör lyckas rätt bra på dessa snabba banor.

En servedominerad match är att vänta, där några få poäng fäller avgörandet. Så var fallet när paret senast möttes i US Open, då den äldre ryssen vann med 7-6, 6-3, 7-6. Rublev brände dock en 5-1 ledning i första setets tiebreak, och var väl värd ett bättre öde.

Med tanke på hur mycket 23-åringen utvecklats sedan sist lär Medvedev få sig en rejäl kamp idag. Således väljer vi ett överspel på en mycket uppnåelig lina.

Gilla rek om du håller med Sebastian Nehring

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
26 feb.
19:30
Odense - Herlev
Metal Ligaen
Spel: Herlev vinner
 
27 feb.
20:00
Melodifestivalen 2021 - deltävling 4
Melodifestivalen
Spel: The Mamas 1-2
 
28 feb.
13:00
IFK Göteborg - GIF Sundsvall
Svenska Cupen
Spel: båda lagen gör mål & ö 2,5 mål
 
28 feb.
15:00
Oskarshamn AIK - Hammarby IF
Svenska Cupen
Spel: Hammarby ö 2,5 mål
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Melodifestivalen 2021 deltävling 4 - han vinner!

Melodifestivalen 23 februari 2021

Det är dags för den sista deltävlingen i Melodifestivalen 2021 - deltävling 4. Tävlingen avgörs i Annexet i Stockholm och denna vecka är det en solklar favorit till att gå direkt ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.7)

Premier League 18 februari 2021

Ny lördag och nytt Stryktips på gång! Denna lördag är det tre matcher från Premier League och nio från Championship som ska analyseras. Våra experter har gjort jobbet och nu kan ... Läs mer

Bet365 startar med insättningar via Swish

17 februari 2021

Bet365 kommer med en ny uppdatering där det nu är möjligt att använda Swish som inbetalningsmetod. Detta gör insättningarna trygga, säkra och framförallt blixtsnabba! Ta del av ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.6)

Premier League 12 februari 2021

Veckans Stryktips är här igen med en spännande rad att analysera! När det kommer till Stryktipset är det alltid hög omsättning så räkna med att det kan komma att bli en riktigt ... Läs mer

Vinnare av Champions League 2020/21 - Odds och favoriter

Champions League 11 februari 2021

Vi lever minst sagt i speciella tider för tillfället och för oss fotbollsfans så har en del förändrats, men mycket är sig dock likt. Champions League rullar på enligt schemat, det ... Läs mer