Speltips: Andrey Rublev - Roberto Bautista Agut 15/4 "Brist på…
Speltips Andrey Rublev - Roberto Bautista Agut

Bild från Bildbyrån

Brist på komfort

Monte Carlo Masters är inne i sin tredje omgång, och det är dags för flertalet storspelare att göra upp om de åtråvärda kvartsfinalplatserna. I denna tillställning ställs två höga seeds mot varandra i form av Andrey Rublev och Roberto Bautista Agut. Den sistnämndes flacka spelstil passar inte särskilt väl på grus, och han brukar få det svårt mot tufft motstånd. Rublev straffar spanjoren?


Få spelare har vunnit fler matcher än Andrey Rublev över de två senaste säsongerna. Ryssen har utvecklat sitt spel och tagit sin stora talang till nya nivåer med en förbättrad andraserve och backhand. Med hjälp av sin serve och forehandslägga har det i stort sett enbart varit top 10-spelare som kunnat slå 23-åringen, som har inlett även 2021 på strålande manér.

Med en kvartsfinal i Australian Open, titel i Rotterdam samt semifinalframträdanden i Dubai och Miami Masters så har Rublev i skrivande stund samlat ihop till 21 vinster mot enbart 4 förluster detta kalenderår. Tidigare i sin karriär hade inte ryssen varken backhanden eller tålamodet för att lyckas på grus, men de dagarna är förbi.

År 2019 gick världsåttan till final i Hamburg, året därefter vann han samt gick till kvartsfinal i Roland-Garros. Stabila Salvatore Caruso var inget hot och första matchen här i Monte Carlo vanns med 6-3, 6-2.

Rublev är en elitspelare att räkna med på alla underlag.


Till skillnad från de flesta av sina landsmän spelar Roberto Bautista Agut extremt flackt och föredrar snabbare underlag. Spanjoren har varit en stabil elitspelare under många års tid, som hovrar omkring de tio högst rankade i världen, just nu rankad elva. Formen i år har varit enormt fin, med en final i Montpellier, final i Doha samt en semifinal i Miami Masters.

På grus får däremot Aguts flacka spelstil förhinder. Friktionen på grus är lägre än hard court och gräs, så bollen glider inte längs med banan. Ju längre bak i banan en flack-spelare står, desto svårare är det också att få bollen över nätet.

Avsaknaden av toppspin gör att bollen inte "dyker", vilket innebär att det är en hög risk att antingen slå bollen i nät, eller överkompensera och istället slå den lång. Här i Monte Carlo, som har otroligt långsamma grusbanor, har 33-åringen inte gjort speciellt bra ifrån sig - och aldrig tagit sig förbi den tredje omgången.

Roberto Bautista Agut är en baslinjedemon på snabbare underlag men har svårare på grus.

Det kommer bli otroligt svårt för Bautista Agut att hålla bollen borta ur Rublevs strike zone, och försvara sig långt bakom baslinjen med sina flackar slag mot de ankommande forehandmissilerna. Ryssen är den betydligt starkare spelaren på grus, och besitter också fler vapen samt en högre högstanivå. Paret har bara mötts en gång på grus, vilket var förra året i Hamburg, en match som Rublev vann med 6-2, 7-5. En komfortabel seger känns troligt även denna gång.

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
4 aug.
00:15
Fluminsese - Cerra Porteno
Fotboll
Spel: Fluminese vinner
 
4 aug.
02:00
Lizzie Armanto tar medalj
Sommarspelen 2020
Spel: Lizzie Armanto tar medalj
 
4 aug.
13:15
Herrarnas Slägga, Sommarspelen
Sommarspelen 2020
Spel: Wojciech Nowicki att komma 1-3.
 
4 aug.
13:45
Frankrike - Nederländerna
Handboll
Spel: Nederländerna vinner kvartsfinalen
 
4 aug.
19:00
Beatriz Haddad Maia - Hsieh Su-Wei
WTA Tennis
Spel: Hsieh vinner matchen
 
5 aug.
03:05
Herrarnas Kula, Sommarspelen.
Sommarspelen 2020
Spel: Darlan Romani att nå en pallplats.
 
5 aug.
21:00
Ujpest - Basel
Europa League
Spel: Basel ht/ft
 
5 aug.
21:00
Breidablik - Aberdeen
Europa League
Spel: BLGM & ö 2,5 mål
 
6 aug.
21:00
Monaco - Nantes
Ligue 1
Spel: Monaco vinner & Över 1.5 mål i matchen
 
7 aug.
17:00
IFK Värnamo - AFC Eskilstuna
Superettan
Spel: IFK Värnamo
 
8 aug.
15:00
Djurgårdens IF - AIK
Allsvenskan
Spel: Båda lagen gör mål
 
13 aug.
21:00
Långtidsspel Premier League (Bobby)
Premier League
Spel: Över 2 hörnor i varje match i Premier League
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Riskfritt spel till Italien - England!

EM 2021 9 juli 2021

SÖNDAG: EM ska avgöras i en rafflande final på söndag! Då bjuder LeoVegas oss på ett riskfritt spel till matchen. Spela på matchen och få pengarna tillbaka vid förlust. Läs mer

Bästa elvan i EM? - här är drömlaget i Fotbolls-EM 2021!

EM 2021 9 juli 2021

Fotbolls-EM 2021 närmar sig sitt slut även om det häftigaste återstår - finalen. Många spelare har gjort sina livs matcher medan andra varit en besvikelse. Här tar Weimer ut sitt ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.27)

Allsvenskan 9 juli 2021

Stryktipset vecka 27 innehåller en hel del norska matcher på kupongen. Men även svenska så som matchen mellan AIK och Varberg på Friends. Denna helg får vi även jackpot med ca 6 ... Läs mer

SUPERBOOST - Båda lagen gör mål i England v Danmark!

Förhöjda odds EM 2021 6 juli 2021

ONSDAG: Det har blivit dags för semifinal 2 mellan England och Danmark. En match vi bara kan njuta av nu när Sverige är ute. Och njuta gör man extra mycket med en superboost från ... Läs mer

Hajper boostar oddsen - Italien Spanien 4.5 x pengarna!

Förhöjda odds EM 2021 6 juli 2021

TISDAG: Italien möter Spanien i en direkt avgörande match och Spanien boostas av Hajper! Tror man på spansk seger bör man spana in denna fina kampanj till 4.5 x pengarna. Spanien ... Läs mer