Speltips: Arthur Rinderknech - Benjamin Bonzi 24/1 "Fascinerande…
Speltips Arthur Rinderknech - Benjamin Bonzi

Bild från Bildbyrån

Fascinerande fransk finaluppgörelse

Vi har nått finalen i Istanbul Indoor Challenger, och jakten på 18,290 i prispengar samt 125 rankingpoäng står mellan två fransmän. Arthur Rinderknech har gått hela vägen från kvalet och tvingats vinna sex raka matcher för att ta sig hit, en bedrift vilken är likvärdig med kraven i en Grand Slam-turnering - om än på lägre nivå. Benjamin Bonzi har varit bergsäker turneringen igenom och debuterar nu i sin första Challenger-final. Vem drar längsta strået?

Det har varit en extremt imponerande vecka för den 25-årige Arthur Rinderknech, som visat sig vara sensationellt svårslagen på inomhusbanorna. Tre finaler, varpå två vunna var hans facit förra året på Challenger-nivå, och starten på 2021 kunde inte blivit mycket bättre med ännu en final.

Den 196cm långa fransmannen besitter en enorm förstaserve med flacka, tunga grundslag som glatt glider över underlaget med förödande effekt. Rinderknech är även duktig på att spela bollen på uppstuds samt noggrant välja rätt tidpunkt för en attack mot nätet, vilket effektivt bestulit motståndet på tid och ofta resulterat i vinnarslag.

Inomhusfantomen har redan hunnit besegra två urstarka namn på vägen till finalen, bestående av 170-rankade Brandon Nakashima samt 148-rankade Marc-Andrea Hüsler.

Benjamin Bonzi behövde inte kvala sig hela vägen till finalen, men har alltjämt imponerat. Med sitt bergsäkra baslinjespel krävs det oerhört mycket för att tvinga fram ett misstag, och få har kunnat matcha 24-åringen i de längre bollduellerna under veckan.

Detta såg vi inte minst tidigare i veckan när han besegrade supertalangen Lorenzo Musetti som stor underdog, eller i semfinalen när Mohamed Safwat bombarderade honom med tunga grundslag. Trots flera otroligt svåra lägen ute i hörnen lyckades Bonzi speciellt på forehandsidan gång på gång plocka fram passeringar och vinnarslag i full sprint.

Detta blir fransmannens första Challenger-final, men Benjamin har varit flitig på Futures-nivå där han plockat hem elva titlar.


I denna final ställs två på förhand mycket jämna spelare mot varandra. Arthur har vunnit två turneringar på nivån och har mer erfarenhet i större matcher, vilket bör fälla avgörandet mot den mer oerfarna och möjligen nervösa Benjamin. Den äldre fransmannen besitter också de större vapnen i och med sin serve och tunga grundslag. Det är dock aldrig en enkel uppgift att slå Bonzi, vilket han påvisat om och om igen denna vecka. Matchen lär avgöras på små detaljer, och trenden med långa set vi sett under hela turneringen lär fortsätta här.

Rinderknech lär förmodligen vinna matchen, men det kommer inte bli enkelt.

Överlinan i matchen känns aningen låg då en riktigt tuff kamp är att vänta, och det blir således veckans finalspel.

Gilla rek om du håller med Sebastian Nehring

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
28 feb.
13:00
IFK Göteborg - GIF Sundsvall
Svenska Cupen
Spel: båda lagen gör mål & ö 2,5 mål
 
28 feb.
13:00
Leicester - Arsenal
Premier League
Spel: Båda lagen gör mål
 
28 feb.
15:00
Oskarshamn AIK - Hammarby IF
Svenska Cupen
Spel: Hammarby ö 2,5 mål
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.8)

Premier League 26 februari 2021

13 miljoner i jackpot denna vecka på Stryktipset! Det firar vi in med att slå på stort. Vi har Uppsnack Stryktipset, analyser på hemsidan samt förstås dagens Spikar och skrällar. ... Läs mer

Melodifestivalen 2021 deltävling 4 - han vinner!

Melodifestivalen 23 februari 2021

Det är dags för den sista deltävlingen i Melodifestivalen 2021 - deltävling 4. Tävlingen avgörs i Annexet i Stockholm och denna vecka är det en solklar favorit till att gå direkt ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.7)

Premier League 18 februari 2021

Ny lördag och nytt Stryktips på gång! Denna lördag är det tre matcher från Premier League och nio från Championship som ska analyseras. Våra experter har gjort jobbet och nu kan ... Läs mer

Bet365 startar med insättningar via Swish

17 februari 2021

Bet365 kommer med en ny uppdatering där det nu är möjligt att använda Swish som inbetalningsmetod. Detta gör insättningarna trygga, säkra och framförallt blixtsnabba! Ta del av ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.6)

Premier League 12 februari 2021

Veckans Stryktips är här igen med en spännande rad att analysera! När det kommer till Stryktipset är det alltid hög omsättning så räkna med att det kan komma att bli en riktigt ... Läs mer