Speltips: Augsburg - Mannheim 10/1 "En är ingen, Augsburg."
Speltips Augsburg - Mannheim

Bild från Bildbyrån

En är ingen, Augsburg.

Det matchas tätt i den tyska högstaligan DEL just nu. Ligan kom igång väldigt sent och för att hinna färdigt i tid spelar man nu inte bara fredag och söndag utan även en hel del på tisdagar, något man annars bara gjorde i samma utsträckning på OS-år.

Detta kommer påverka lagen med små trupper och som saknar en bred spets negativt. Det gäller dock inte Mannheim, som på söndagskvällen gästar Augsburg.

Augsburg

Ett av tysk hockeys stora jojo-lag. 18/19 slutade man sensationellt trea och åkte ut i semifinal mot Munchen som sen förlorade mot söndagens motståndare Mannheim i final. Förra året var man tillbaka på jorden men lyckades till slut knipa 10e platsen vilket hade inneburit Play In, om säsongen spelats klart.

Man har förstärkt truppen med en del starka namn inför den här säsongen där Spencer Abbot och Wade Bergman sticker ut men har samtidigt behållit importer och dyra spelare som inte levererat nämnvärt senaste åren. Jag förväntar mig därför ingen större förbättring jämfört med förra året.

Säsongen har också inletts knackigt och man ligger sist i den södra serien med tre inspelade poäng på 5 matcher. Lagets enda seger kom senast, borta mot Straubing efter en strålande insats av Markus Keller i mål.

Mannheim

Schwenninger reducerade sent senast vilket inte räckte till poäng men åtminstone till att rödkryssa mitt spel. Segern innebar tredje raka 3-2 vinsten för Mannheim. Otroligt starkt men tydligt att man inte riktigt fått igång kanonerna offensivt. Mot Schwenninger dominerade man stora delar av matchen men blev alldeles för passiva i tredje perioden, något man inte brukar se när Mannheim spelar.

Sverigebekantingen Brendan Shinnimin stod för två ass och två av lagets tyska stjärnor Wolf och Plachta gjorde målen. En som däremot inte riktigt kommit igång är Ben Smith som tillsammans med Felix Schutz bildar en, på pappret, stark kedja.

Segern mot Schwenninger var lagets femte raka, av fem möjliga. Ändå är känslan att det finns betydligt mer att hämta.

H2H

Totalt: 2-0-3

I Augsburg: 2-1-2

Speltips

Det är som sagt bara en tidsfråga innan Mannheim kommer igång ordentligt och då är man flera klasser bättre än Augsburg. Mannheim bör ha insett efter de senaste matcherna att man måste utnyttja spelövertaget och döda matcherna tidigare. Augsburg vann visserligen senast men har haft stora problem, främst med offensiven i inledningen. Man möter nu ett ramstarkt försvar och en riktigt bra målvakt.

Gör Mannheim samma insats man gjorde i de två första perioderna mot Schwenninger över 60 minuter kommer man vinna detta utan problem.

Jag tror att Mannheim tar hem detta och den raka tvåan spelas till 1,80 gånger pengarna.

Lycka till!

Gilla rek om du håller med Ridderwall

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
28 jan.
09:00
Leonardo Mayer - Tallon Griekspoor
ATP Tennis
Spel: Tallon Griekspoor vinner matchen
 
28 jan.
19:00
Oskarshamn - Leksand
SHL
Spel: Leksand vinner inkl.O.T och över 3.5 mål
 
29 jan.
18:00
Timrå - Tingsryd
HockeyAllsvenskan
Spel: Timrå -2
 
29 jan.
21:45
Krzysztof Ratajski vs. Simon Whitlock
Dart
Spel: Ratajski vinner -1.5 HCP
 
29 jan.
22:45
Daryl Gurney vs. Jeffrey de Zwaan
Dart
Spel: Gurney vinner -1.5 HCP
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Riskfritt spel till Tottenham - Liverpool

TORSDAG - Det är dags för stormatch i Premier League mellan sexan Tottenham och femman Liverpool. Betfair Exchange kryddar till matchen lite extra med en kampanj där man får ... Läs mer

NYTT SPELBOLAG: Placera valfritt spel i Leicester v Everton - 100 kronor tillbaka

Premier League 27 januari 2021

ONSDAG - Ikväll är det fin match i Premier League då sjuan Everton tar emot trean Leicester! Ta del av en trevlig kampanj med nya spelbörsen Smarkets som ger dig pengarna tillbaka ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.3)

Premier League 22 januari 2021

Det är jackpot på Stryktipset denna vecka med 12 miljoner som ska läggas på den redan höga omsättningen. En hel del kluriga matcher från fyra olika ligor och cuper. Det här blir ... Läs mer

Sveriges spelschema » Fotbolls-EM 2021

EM 2020 21 januari 2021

Sverige är som ni alla vet klara för Fotbolls-EM 2021. Det nya året är här och nu börjar uppladdningen inför sommarens stora fotbollsevenemang! Här hittar ni all info som finns ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.2)

Premier League 14 januari 2021

Det är dags för ny omgång av Stryktipset. Ett Stryktips som är vad bänkpress är för gymträning. Det som alla pratar om och det som alla vill bli bra på! Några som är just det är ... Läs mer