Speltips Australien - Peru

Bild från Bildbyrån

Socceroos tar hem hörnkolumnen

Mitt i all Nations League och allt vad det heter ska det ikväll även spelas VM-kval playoff om de återstående VM biljetterna. Australien ställs mot Peru med avspark 20.00 på neutral plan. Peru är enligt spelbolagen favoriter till avancemang, något jag instämmer med. Däremot anser jag att Peru inte bör vara favoriter i hörnmarknaden och lirar Australien att få flest hörnor till oddset 2.88 på Leovegas. Spelet ligger ca 30 punkter över marknaden och väntas falla så det gäller att vara tidigt ute.

Australien

Australien slutade tvåa i sin VM-kvalgrupp och får nu alltså spela en avgörande match mot Peru om en VM-biljett. Man kommer självklart att ge allt för att uppnå sitt mål. Det är i min mening en väldigt oviss match där Peru har getts ett relativt kraftigt favoritskap. Min förhoppning är att Peru tar tillvara på detta favoritskap och tar en tidig ledning så att Socceroos, som Australiens landslag kallas, kan flytta fram och jaga kvittering. Det vore en gynnsam matchbild för kvällens hörnspel. Australien är annars ett lag som spelar en relativt rak fotboll utan för många touch på bollen. Då Australien är fysiskt större än kvällens motståndare bör det vara naturligt för dem att försöka sig på inlägg från kanterna. Inlägg som gärna får blockas ut till hörnsparkar.

Peru

Peru är ett lag som gärna håller bollen längs backen. Ikväll tror jag att de inledningsvis kommer att ha mest boll som de förhoppningsvis ska kunna omvandla till mål. Något som kännetecknar Peru är att de vid ledning blir väldigt passiva och backar hem. Det ger motståndet möjlighet att flytta fram och pressa högt. Ett scenario som är väldigt fördelaktigt för ett hörnspel. Peru är dessutom inte kända för att själva skapa mycket hörnor och landar sällan över tre i den kolumnen. Ikväll tror jag att man som mest får tre hörnor vilket bör ge Australien god möjlighet att vinna den kolumnen. GL!