Speltips Barcelona - Antwerpen

Bild från Bildbyrån

Champions League-starten!

Champions League är tillbaka, och omgång 1 drar igång under tisdagen med åtta matcher på schemat, och samma antal nästkommande dag. Jag tar fram mitt speltips från matchen mellan Barcelona och Antwerpen, som spelas på tisdag med avspark kl 21:00.

Barcelona hade en missräkning i premiärmatchen på bortaplan mot Getafe som slutade 0-0. Förvisso åkte Raphinha på ett rött kort tidigt i första halvlek och uppförsbacken blev genast mycket brant. Men sedan dess har Barcelona, förra årets mästare i La Liga, vunnit sina samtliga matcher.

Barcelonas hemmamatcher kommer att spelas på Estadio Olímpico under den här säsongen, istället för Camp Nou. Arenan tar drygt 50 000 åskådare, och laget har inlett säsongen starkt där med 2/2 vinster mot noll.

De besegrade Cadiz med 2-0, Villarreal med 3-4, Osasuna med 1-2, och i helgen levererade de en imponerande prestation när de krossade Betis med hela 5-0 på hemmaplan. I den matchen fick vi se Joao Felix göra sitt första mål för Barcelona, och även de andra anfallarna, Robert Lewandowski och Ferran Torres, var inblandade i målproduktionen.

Fjolårsmästare, svag start

Nu till Antwerpen. Först och främst måste vi uppmärksamma deras framgångsrika fjolårssäsong när de blev mästare i Belgien, något som inte hade inträffat på 66 år. Det var en bedrift som överraskade många fotbollsexperter och fans. Inledningen av den här säsongen har dock varit mindre övertygande, med tre poängtapp på sex ligamatcher.

Det är viktigt att komma ihåg att säsongen fortfarande är i sin linda och det finns gott om tid för Antwerpen att reparera och förbättra sina prestationer. Utmaningen blir dock betydligt större med tanke på deras deltagande i Champions League, vilket innebär fler matcher och ett tuffare spelschema. En positiv aspekt för Antwerpen är dock att de har lyckats behålla många av sina nyckelspelare från fjolåret.

Klasskillnad

Min tro på Barcelona är stark, och jag tror att de kommer att göra en enkel match av detta och vinna med flera bollar. Antwerpens nivå borde inte ens vara i närheten av Barcelonas, om jag ska uttrycka det ärligt. Visserligen skulle de kunna köra en mycket defensiv taktik och försöka kontra in ett mål med en dos tur, vilket ibland fungerar när ett svagare lag möter en toppkonkurrent. Men det faktum att Antwerpen inte ens är vana vid den typen av spelstil gör det svårt att se hur det skulle kunna fungera mot Barcelona, särskilt när matchen äger rum på bortaplan.

Jag tror som sagt att Barcelona kommer att vinna med flera mål och väljer att spela på -2.0 mål, vilket innebär att insatsen återbetalas om Barcelona vinner med exakt två mål, och för att spelet ska sitta måste Barcelona alltså vinna med minst tre bollar.. Det blir mitt speltips härifrån, och oddset är 1.85 hos Bet365.