Speltips Belgien vs Tunisien

Bild från Bildbyrån

Belgien ångar fram!

Belgien

Belgiens 3-0 vinst kom inte som en överraskning och ryggarekens spel på-2 AH satt. Man började matchen segt och i halvlek stod det bara 0-0. 3 mål i andra säkrade vinsten för Belgien. Ändå lämnade Belgiens prestationer en del att önska. På individnivå var det några spelare som presterade. Lukaku steg som förväntat fram. Hazard levererade magi, och De Bruyne bidrog med bra spel och assist.

På al om Hazard. Han har varit involverad i 16 mål på Belgiens senaste 15 matcher. Vilken spelare..

Att man börjar långsamt är inget nytt för Belgien. Det har man varit med om i många VM förr. Deras senaste 11 mål i VM har kommit i andra halvlek. Men med 4 år emellan turneringarna så är det svårt att hänvisa till det.

Man är tillika obesegrade i senaste 10 matcherna i VM sammanhang och sett över samtliga tävlingsformer så är man obesegrade i senaste 20. På dessa 20 har man snittat 3 gjorda mål per match. Det är riktigt fina siffror det. Kanske därför inte förvånande med en låg lina.

Vinner England och Belgien vinner matchen mot Tunisien så är man vidare till åttondelsfinal.

Belgien ligger på 3e plats i FIFA rankingen och är därmed ett mycket bra lag med sjukt många individuella talanger till godo. Konsensus är däremot att lagsammanhållningen och kollektivet ibland blir lidande.

Möjlig elva: Courtois, Alderweireld, Boyata, Vertonghen, Meunier, De Bruyne, Witsel, Carrasco, Mertens, Lukaku, Hazard

Tunisien

FÅ hade argumenterat för att England inte förtjänade att vinna senaste matchen. Tunisen fick straff i första halvlek för att kvittera till 1-1, men fick se sig besegrade av ett mycket bättre England vid fulltid. Då ska det tilläggas att England hade en drös av chanser som inte förvaltades. Tunisien hade 4 skott, varav 1 på mål, mot England 16 skott, varav 8 på mål. Siffrorna avslöjar det vi såg i matchen. Efter straffmålet så försvann förmågan att anfalla.

Blickar vi tillbaka på Tunisiens matcher i VM sammanhang så är det dystra siffror. 12 matcher utan vinst sen 1978. But then again, that’s history.

Nu har man ett bättre lag än på länge, vilket har synts på de inledande vänskapsmatcherna och kvalificeringen till årets VM.

Möjlig elva: Ben Mustapha, Bronn, S Ben Youssef, Meriah, Maaloul, F Ben Youssef, Sassi, Skhiri, Badri, Sliti, Khazri

REK

Belgien stormar fram och vinner matchen. Tunisien kommer naturligtvis pressa för mål, givet att Belgien garanterat kommer göra mål, och då man måste vinna matchen. Vi tror att Belgien uttnyttjar detta faktum och att det därför blir en match med många mål. Belgien har övertaget på alla sätt och vis och vi förväntar oss åtminstone 1 mål i första halvlek. Vi spelar 1/1 till 1.95. Dvs. Belgien leder i halvlek och vinner matchen. 5u. Bethard.