Big 9 23/10 » Tips, Analys & Förslag

Analys Big 9 23 Oktober

Mina tankar om Big 9
David Dabeskovic

David Dabeskovic

Big 9 Premiär! Äntligen är den här, ATGs utmanare till de sedvanliga poolspel Svenska spel har haft sen urminnes tider. Spelet bjuder på en intressant ny dynamik där utöver att tippa utgången i matcherna ska man även ta ställning i om matcherna går över eller under 2,5 mål. Detta bjuder in till möjligheten att bygga väldigt spännande system där fokus på spelvärde blir viktigare.

Kombinera detta med möjligheten att ”ta bort en match” och få rätt vad än utfallet blir med hjälp av ett wildcard som man bjuds på så blir möjligheterna oändliga. Väljer man att ta sitt wildcard på en jämn match där det är svårt att välja sida eller jobbar man bort en större favorit med hjälp av det? Finns många vägar att gå här och det är svårt att säga vad som är rätt eller fel såhär i premiären, personligen är jag taggad till tusen på att utforska möjligheterna och hoppas ni med är det. Nedan följer mina tidiga tankar på hur man skulle kunna bygga ett system för att ha chans på 9-rätts. Nu kör vi gott folk!

Analys, tips och spelförslag inför Big 9 den 20 Oktober hos ATG.

⏰ Spelstopp: 

 • 16:00 - Lördag 23 oktober

🦌 Kupongens Wild Card

 • Leeds - Wolverhampton

Wolverhampton/två lag som det har svängt rejält om. Får ingen riktig känsla här och väljer att ta alla tecken här.

💰 Banken

 • Bologna - Milan = Över 2.5

Blir överspelet i Bologna mot Milan. Här tror jag båda lag lär leverera mål. Offensiv kraft finns i båda lägren. Jag tror även Zlatan hamnar i målprotokollet denna kväll.

1. Crystal P - Newcastle = 1X2 Över 2,5 mål

Palace höll på att stå för en praktskräll i måndags borta mot Arsenal där man ledde med 2-1 med några minuter kvar. Men Vieiras mannar släppte in en sen kvittering. Hemma har man ingen förlust än i Premier League. Men man ska ändå ha med sig att de har bara en seger hittills i ligan där oavgjort har varit deras melodi. Newcastle har fått en katastrof inledning och är utan seger efter åtta spelade omgångar. Ynka tre poäng har man lyckats ta. Nya ägare nu och det kan ge laget en boost. Jag vill inte räkna bort skatorna här och värdet ligger på tvåan. Det har blivit färre än tre mål i fyra av fem senaste möten. Men jag går emot den statistiken och tror på överspel!

2. Everton - Watford = 1X2 Under 2,5 mål

Hemmalaget har börjat få lite grus i maskineriet. Inte så konstigt eftersom man saknat sina målskyttar Calvert-Levin och Richarlison. De är osäkert om de kommer till spel här heller men håll koll under lördagen. Everton skuggar ändå topplagen i Premier League och ska vinna det här mötet om ovannämnda kommer till spel. Watford åkte på en rejäl käftsmäll mot Liverpool med 5-0. Ingen kul start för nye tränaren Ranieri. Här tror jag fokus från hans håll lär vara försvarsspelet och alla vet vi hur bra Ranieri är på det. Lär inte rinna iväg på samma sätt nu. Kommer inte Calvert-Levin och Richarlison till start så tror jag på en målsnål historia här. Ska jag välja ett tecken i matchen så tar jag krysset i första hand. Värde? Svar ja!

3. Leeds - Wolverhampton = WILD CARD

Leeds har inte gått att känna igen denna säsong. Det har verkligen svängt om laget. Man är just nu tre poäng från nedflyttning och man har släppt in två mål i snitt per match. Inte godkänt för den här klubben. Här ser det ut att man kommer sakna Bamford igen. Tungt avbräck för offensiven. Wolves verkar ha prickat formen nu efter en trög inledning. Man har vunnit fyra av fem senaste matcherna i ligan. Men det är ett lag som inte öser in mål. 8-8 i målskillnad talar sitt tydliga språk här. Därför väljer jag att använda mitt Wildcard på den här matchen. Jag är lite kluven här och väljer det säkra före det osäkra.

Leeds 2021

Wild card på Leeds

4. Southampton- Burnley= 1 både över och under i matchen.

Southampton tog sin första seger senast mot Leeds och lämnade nedflyttningsplatsen. Satt hårt inne men man stängde ner Leeds helt och hållet. Ward-Prowse är avstängd här men finns dugliga ersättare här. Burnley går det lite tyngre för och man ligger på nedflyttningsplats. Ingen seger så här långt i ligan. Personligen så tycker jag att det är tråkigaste laget i hela Premier League sett till spelet. Men på något sätt så lyckas man alltid gneta till sig poäng. Ska jag välja nåt tecken här så blir det en etta. Jag väljer dock alla tecken på min stora rad. Det kliar så mycket i fingrarna att få träff på värdet till höger. Man ska trots allt ha med sig att hemmalaget har bara mäktat med ynka sex mål och Burnley fem mål efter åtta omgångar. Spik 1 på lilla men hel på stora alltså.

5. Brighton - Manchester city = 1X2 över 2,5 mål

Brighton har gjort det överraskande bra så här långt. Man ligger just nu fyra i Premier League och endast en förlust. När lagen möttes sist så vann faktiskt Brighton med 3-2. Så vi ska inte räkna bort hemmalaget här. Manchester city har börjat få upp ångan på riktigt. Man ligger just nu trea och man jagar serieledning här. Det blir ingen walk in the park här mot Brighton så jag tar alla tecken här. Målmässigt så brukar de bli en hel del mål när dessa lag möts och det tror jag även det blir denna gång. Överspel givet här.

6. Sassuolo - Venezia = 1 över 2,5 mål

Sassuolo har startat Serie A lite halvknackigt. Inte konstigt när man har sålt några tongivande spelare. Men man har fått behålla Berardi som jag tror blir tungan på vågen här. Sassuolo ska vara det bättre laget här och jag spikar ettan. Venezia tog skalpen på Fiorentina sist. Då ställde Fiorentina upp med ett B-lag och tog lite lätt på den matchen. Så man ska inte dra för stora växlar på den segern. Här tror jag på ett böljande spel från båda lag där vi lär se mål och jag kliver på överspelet i matchen. Sassuolo ska minst lösa två mål i denna match själva.

7. Bologna - Milan = 1X2 över 2,5 mål

Här tycker jag Milan har blivit alldeles för stora favoriter. Bologna är hemmastarkt och verkligen en spetsig trupp med Arnautovic och Barrow. Milan har rätt så många spelare borta här. Zlatan är tillbaka men lär nog inleda på bänken. Här tror jag vi lär se mål mellan två offensiva lag. Överspelet klickas i per automatik.

Zlatan Ibrahimovic Milan

Zlatan från start mot Bologna?

8. Bilbao - Villareal = 1X2 över och under i matchen

Två lag här som kryssat mycket hittills i La Liga. Bilbao har fyra oavgjorda och Villareal fem hittills. Fyra av de fem senaste möten mellan dessa lag har slutat oavgjort och under två mål. Men är vill jag gå emot statistiken. Jag gillar verkligen överspelet här. Båda lag har ju bra offensiv kraft här så jag tror inte på en sömnpiller till match. Gillar verkligen procenten på överspelet här så jag garderar rejält.

9. Hertha Berlin - Mönchengladbach = 1X2 Under 2,5 mål

Hemmalaget läcker som ett såll bakåt. Man har släppt in 21 mål efter åtta matcher. Hertha har ändå lyckats med bedriften att vinna tre matcher. Framåt har man vasse Piatek som gjorde en bra match när man slog Frankfurt. Jag vill inte räkna bort dom här när gästerna har en del avbräck. Mönchengladbach har tre raka utan nederlag och siktar på en Europaplats. Här saknar man Thuram, Lainer och Kramer. Tunga avbräck. Brukar bli tighta matcher när dessa två lag stöter på varandra och här gillar jag verkligen underspelet. Med tongivande spelare väck för gästerna och ett hemmalag som måste sätta försvarsspelet tror jag det kommer bli en rätt så låst match.

Totalt: 2916 rader, 1458 kronor

Stora raden, 8748 rader/ 4374kr:

 • Crystal Palace - Newcastle - 1X2 - Över
 • Everton - Watford - 1X2 - Under
 • Leeds - Wolverhampton - Wildcard
 • Southampton - Burnley - 1X2 - Över + Under
 • Brighton - Man City1X2 - Över
 • Sassuolo - Venezia - 1X2 - Över
 • Bologna - Milan - 1X2 - Över
 • Bilbao - Villareal - 1X2 - Över + Under
 • Hertha - Gladbach - 1X2 - Under

Häng gärna på Davids stora Big 9 465kr/andel så vi kan jobba in den tillsammans.

Lycka till vid rygg

/David

Om raden

Gå direkt till Big 9

I samarbete med ATG. Spel för dig över 18 år. Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819 10

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsSpelbolagResultat
6 dec.
03:00
Calgary Flames - Arizona Coyotes
NHL
Spel: Calgary Flames -1,5
 
6 dec.
16:00
Marocko - Spanien
Fotbolls VM 2022
Spel: Spanien över 5.5 hörnor
 
6 dec.
16:00
Marocko - Spanien
Fotbolls VM 2022
Spel: Spelbyggare: Spanien vinner, Spanien U13.5 fouls, Marocko Ö1.5 kort & Amallah över 1.5 fouls
 
6 dec.
20:00
Portugal - Schweiz
Fotbolls VM 2022
Spel: BLGM + över 6.5 hörnor
 
6 dec.
20:00
Portugal–Schweiz
Fotbolls VM 2022
Spel: Oavgjort halvtid – Portugal fulltid
 
6 dec.
20:45
Dagens Trippel 6/12
Spel: Trippel
 
9 dec.
16:00
Weimers VM-trippel
Fotbolls VM 2022
Spel: Trippel
 
18 dec.
22:00
Fotbolls VM 2022 - Argentina
Fotbolls VM 2022
Spel: Argentina vinner VM guld
 
24 dec.
11:00
Fotbolls VM 2022 - Serbien
Fotbolls VM 2022
Spel: Serbien åker ut i kvartsfinal
 
13 apr.
01:00
Vinnare av Pacific Division
NHL
Spel: Edmonton Oilers
 
6 maj
16:00
The Championship - Långtidsspel
Championship
Spel: Sunderland Top 12 finish
 
19 maj
20:00
Girona att åka ur La Liga 2022/2023
La Liga
Spel: Girona att åka ur
 
20 maj
20:00
Serie A - Långtidsspel
Serie A
Spel: Lecce ramlar ur Serie A
 
28 maj
16:00
Slår flest målgivande passningar i Premier League - Harry Kane
Premier League
Spel: Harry Kane slår flest målgivande passningar i Premier League - Ja
 
28 maj
16:00
Brentford att bli nedflyttade - Långtidsspel
Premier League
Spel: Brentford att bli nedflyttade - Ja
 
31 maj
16:00
Bundesliga - Skytteligavinnare
Bundesliga
Spel: Patrik Schick gör flest mål i Bundesliga - Ja
 

Fler spelnyheter & kampanjer

60x pengarna på Ronaldo ikväll? Upphöjt odds!

Fotbolls VM 2022 6 december 2022

TISDAG: Fotbolls-VM rullar idag vidare med de två sista åttondelsfinalerna. Då kommer Hajper med en fin kampanj där vi får 60x pengarna på att Ronaldo gör mål med huvudet och att ... Läs mer

Från 6 x till 25 x pengarna på Brasiliansk dubbel från Hajper!

Fotbolls VM 2022 5 december 2022

MÅNDAG: Brasilien tar emot Sydkorea i en färgsprakande match som ska ge oss ett till kvartsfinallag. Lagen kommer till denna match med olika erfaranheter. Brasilien åkte på sin ... Läs mer

Inför Brasilien - Sydkorea VM 2022

Fotbolls VM 2022 5 december 2022

Brasilien åkte på en chockartad förlust mot Kamerun senast. Men tog sig ändå vidare som gruppsegrare. För Sydkorea var det en riktigt urladdning mot Portugal. Dels vände man och ... Läs mer

Inför Japan - Kroatien VM 2022

Fotbolls VM 2022 5 december 2022

Japan tog sig vidare från den svåra Grupp E och slog därmed ut självaste Tyskland. Kroatien i sin tur gick stark i Grupp F och förlorade inte en match. Nu möts lagen här och i ... Läs mer

Betway boost: Upphöjt odds på Morata att göra mål!

Fotbolls VM 2022 4 december 2022

TISDAG: Spanien har charmat oss igen med stort bollinnehav och mycket mål. Totalt 9 mål blev det i gruppspelet varav Morata gjorde tre av dem. Detta som inhoppare. Nu är han ... Läs mer