Big 9 18/12» Tips, Analys & Förslag
Speltips Big 9 » Lördag 18/12

Big 9 18/12» Tips, Analys & Förslag

Analys Big 9 18 December

Mina tidiga tankar om Big 9
David Dabeskovic

David Dabeskovic

Dags för Big 9 igen på lördag. Vissa matcher är givna medans några får man bita sig i tungan för att kunna bena ut. Dessutom osäkra trupper i Premier League pga Covid som gör att man får se upp hur man lägger strecken.

Här hittar ni mina andelar

Analys, tips och spelförslag inför Big 9 den 18 December hos ATG.

⏰ Spelstopp:

  • 16:00 - Lördag 18 December

🦌 Wild Card

  • Bologna - Juventus 

Två lag som blandar och ger för tillfället. Bologna har två raka förluster medans Juventus inte alls imponerat och är skadedrabbat.

💰 Banken

  • Southampton 

Southampton har samlat ihop till en seger och kommer från en bra prestation mot Crystal Palace. Streckat bara till 44% på ettan är bra värde för mig att spika.

1. West Ham - Norwich = 1 Över 

Hemmalaget kommer från en förlust mot Gunners där Coufal  drog på sig två gula som ledde till ett rött kort och därmed var den dagen förstörd för Hammers. Tyckte ändå West Ham stod upp bra mot Arsenal innan händelsen. Nu väntar ett mediokert Norwich som har tre raka förluster och ser allt annat än bra ut. Ettan är hårt streckat här, men på pappret så har man ett bättre lag än nykomlingen och Moyes manskap ska vinna detta enligt mig. Jag spikar ettan här och går på överspelet.

2. Watford - Crystal P = X2 Under 

Blytungt för Watford som tappade viktiga poäng mot Brentford i slutminuterna och nu har fyra raka förluster. Palace med en övertygande seger mot Everton och bröt samtidigt en tre matcher lång förlustsvit. Imponerar under Vieira och jag utgår från tvåan. Under 2,5 mål i matchen ser bra ut här då jag tror Watford lär prioritera defensiven här. Målsnålt!

3. Southampton - Brentford = 1 Över 

Southampton stod upp riktigt bra mot Crystal Palace. Själv personligen tyckte jag att en seger hade inte varit orättvist. Soton har fem raka utan seger, men jag tror det är dags nu mot nykomlingen. Hasenhüttl & co är närmast oslagbara hemma på hemma på St Marys, bara en förlust på åtta matcher. Brentford stod för en stark vändning mot Watford i slutminuterna, men här möter man ett helt annat motstånd och jag tror man får åka hem tomhänta. Ettan spikas och jag tror på en målrikt möte.

4. Leeds - Arsenal = X2 Ö/U 

Leeds slaktade av Manchester City och utan Kalvin Philips som stärker defensiven och Bamford på topp har Bielsa enorma problem. Arsenal studsade tillbaka fint mot Soton och ska vara favoriter här! Aubamayang har tagits ifrån kaptensbindeln och Arteta håller honom utanför truppen. Rätt eller fel? Svårt att säga. X2 ska räcka här för grön bock.

5. H.Berlin - Dortmund = X2 Över 

Hertha Berlin har vaknat till liv igen efter en trög start. Men senast föll man tillbaka i gamla synder och blev total krossat av Mainz med 4-0. Man har ligans näst sämsta försvar får besök av tabelltvåan med ligans tredje vassaste offensiv. Nu är Haaland dessutom tillbaka från skada med några matcher i benen. Gjorde två av tre mål senast mot Furth där man vann med 3-0. X2 ska vara täckt här och överspelet per automatik.

6. Bologna - Juventus = Wildcard 

Juventus svaga mot Venezia förra omgången och det kändes knappt som de gick för segern efter gästernas kvittering, offensiven riktigt trubbig. Bakåt känns det bättre, två insläppta på sex senaste i ligan talar om en defensiv som håller. Bologna riktigt ojämna även om just den senaste förlusten mot Torino kom efter rejält med otur på bägge baklängesmålen. Jag drar till med Wildcard här och jobbar in Bologna till en fin procent.

7. R.Sociedad - Villarreal = 12 Ö/U 

Det tuffa schemat har börjat ta ut sin rätt i hemmalaget. Åkte på en riktig kross mot Betis (4-0) senast och har nu tre raka förluster och fyra raka matcher utan mål i La Liga. Däremot gladare miner hos de gula ubåtarna. Gästerna samtidigt med självförtroendet på topp efter en drömvecka med avancemang i CL, välbehövlig seger i ligan och en skadefri Gerard Moreno som skrev in sig i målprotokollet. Gubbgardering här med 12 och över under spelas.

8. Barcelona - Elche = 12 Över 

Xavi har verkligen inte fått en optimal start som tränare för Barcelona. Man är ute ur Champions League och nytt poängtapp i ligan förra helgen. Man har skador på Depay, Alba och Fati här. Barca hade flera unga talanger i startelvan senast och det lär bli nåt liknande här. Inte helt optimalt eftersom fansen kräver en seger här. Nykomlingen  Elche med en stabil resultatrad har inget att förlora här. Laget spelar en attraktiv fotboll och man har skrällchans här mot ett desarmerat Barcelona. När procenten visar nästan 90% på Barca som verkligen inte imponerat så är värdet till höger spelvärt. Jag tar 12 och överspelet här.

9. Sevilla - A.Madrid = X2 Ö/U 

Sevilla har gjort det bra så här långt i La Liga. Man ligger just nu tvåa i ligan åtta poäng efter Real Madrid. Sevilla sitter på La Ligas tätaste försvar och höll nionde nollan i segern mot Bilbao förra helgen. Atletico Madrid släpper in en hel del mål än vad vi är vana vid. Man varvar bra prestationer med riktigt dåliga. Men jag tror ändå man inte lär resa hem tomhänta från det här mötet. På pappret så har man ett riktigt bra lag och ska kunna utmana Real Madrid om seriesegern. Jag går på X2 här och Ö/U.

Totalt: 512 rader / 256kr 

Lycka till vid rygg

/David Dabeskovic 

Om raden

Gå direkt till Big 9

I samarbete med ATG. Spel för dig över 18 år. Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819 10

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
23 jan.
02:07
Dagens Trippel 23/1
Premier League
Spel: Trippeln
 
30 jan.
15:15
Prix d'Amerique 2022
Trav
Spel: Don Fanucci Zet att vinna Prix d'Amerique 2022
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.3)

Premier League 21 januari 2022

Ingen jackpot denna vecka men en riktigt rolig kupong med en hel del spännande matcher. Limpar och Weimer guidar er rätt bland spikar och skrällar. Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 22 Jan

Premier League 21 januari 2022

Ny krönika och nya möjligheter när Bettingstugans spellägare Tomas Wahlberg (Pippo) kommer med veckans Stryktipskrönika. Hör hans tankar kring bank, spik och varningar på kupongen. Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.2)

Premier League 14 januari 2022

Stryktipset är tillbaka igen efter att vi inte fått någon med 13 rätt förra veckan. Denna vecka får vi därmed 12 miljoner i jackpot och bra läge att vässa hjärnorna igen. Några ... Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 15 Januari

Premier League 14 januari 2022

Ny krönika och nya möjligheter när Bettingstugans spellägare Sanel Hrjnic kommer med veckans Stryktipskrönika. Hör hans tankar kring bank, spik och varningar på kupongen. Läs mer

Idrottsgalan 2022 - Två stora favoriter gör upp om åtråvärda priset!

12 januari 2022

Idrottsgalan går av stapeln den 17 januari 2022 och ett av de mest åtråvärda priserna är förstås årets manliga respektive kvinnliga idrottare. Och i båda kategorierna är de två ... Läs mer