Speltips BIK Karlskoga – IF Björklöven

Bild från Bildbyrån

Gästerna sätter ner foten

Fredagsomgång i Hockeyallsvenskan – då riktar vi blickarna mot Karlskoga där Björklöven kommer på besök.

BIK Karlskoga tippades av många experter att sluta topp sex, men efter sex förluster på de inledande sex omgångarna har laget satt sig i en knepig sits. Varken målvakts, försvars- anfallsspelet har funkat som man velat och laget parkerar på en blek 13:e plats i tabellen.

Visserligen har man ryckt upp sig i de två senaste matcherna mot Västervik (2–0 seger) och AIK (förlängningsseger), men när Björklöven kommer på besök under fredagskvällen synar jag att man får det tufft. Björklöven har visat vilken otrolig kapacitet man har i sitt lag, där man fullständigt körde över Nybro nu senast.

Bortaspelet har imponerat så här långt och med den bredd som finns framåt så är det ingen tvekan om att man är favoriter här. Jag tycker dock att allt över 1.80 är för högt prisat då lagen är mil från varandra spelmässigt för tillfället.

Jag är fullt medveten om att Björklöven haft det tufft i Karlskoga de senaste åren, men det går inte riktigt att jämföra då värmlänningarna tappat lite av sin grisidentitet som fanns med spelare som Mikael "Daggen" Eriksson, Daniel Wessner, Martin Thelander och så vidare.

Således blir mitt tips att Björklöven vinner det här tämligen komfortabelt under fulltid. Björklöven fulltid till 1.87 spelas således hos Bet365 till hela 5 units.