Speltips: Borussia Mönchengladbach - Manchester City 24/2 "Nya City…
Speltips Borussia Mönchengladbach - Manchester City

Bild från Bildbyrån

Nya City tar med sig stabiliteten ut i Europa

Tisdagarna och onsdagarna är återigen fyllda med Champions League-fotboll och stormatcherna avlöser varandra. Det är många favoriter som svarat upp och levererat i den första åttondelen och på onsdagkvällen kliver den kanske största, Manchester City, in. Man gör det borta mot ett Gladbach som tappat fart en aning och City vittrar garanterat blod.

Gladbach

Gladbach inledde säsongen bra och det såg lovande ut. Man vägrade att förlora men ju mer du kryssar desto närmre en förlust är du och det fick Gladbach erfara.

Efter en tung december månad hittade man fin form efter det förkortade uppehållet och vann sex av åtta matcher. Efter det har man dock haft det tuffare och endast plockat en poäng på sina tre senaste matcher mot inte allt för tufft motstånd.

Gruppspelet var ett av de mer dramatiska där samtliga lag hade chansen inför sista och Real Madrid, som inledde fruktansvärt, till slut knep förstaplatsen framför Gladbach på samma poäng som Shaktar med sämre målskillnad.

Man har trots den svagare formen just nu gjort en fin säsong och slagit Real Madrid, Inter, Bayern och Dortmund, så om City vittrar blod känner nog Gladbach trots allt en gnutta optimism.

Manchester City

År efter år är man "världens bästa lag" och stora favoriter till CL-titeln. År efter år misslyckas man. Vad har förändrats i år då? Först och främst har man inte formtoppat i september-oktober för att sedan dippa under våren utan man har varit som allra bäst efter årsskiftet. Man har dessutom balanserat upp laget en hel del och då man tidigare gick fram blint och inte verkade oroa sig för konsekvenserna har man nu full kontroll både offensivt och framförallt defensivt.

Man har hittat en sanslöst stabil och samspelt backlinje med Zinchenko som lyft sig enormt, Cancelo som får anses vara världens bästa ytterback den här säsongen och ett mittbackspar bestående av Stones och Dias som varit så bra att Laporte petats.

Formen är fullständigt strålande och senast man tappade poäng var den 15e december. Senast man förlorade var i november.

Med De Bruyne tillbaka efter skada, Sterling i fin form och Gundogan i sitt livs form behöver man heller inte attackera med nio man utan man kan hålla balansen och inte riskera allt för mycket. Man har även en Rodri som acklimatiserat sig ordentligt och skyddar backlinjen på ett bättre sätt än tidigare.

Speltips

Jag tror att Pep Guardiola har lärt sig läxan från uttågen mot Lyon, Monaco och Tottenham. Man behöver en stabil defensiv för att ta sig långt i CL och som han hittat det. Spelet såg inledningsvis torftigt ut men i efterhand är det inget mindre än genialiskt hur han byggt den här defensiven och nu även fått ordentlig fart på offensiven.

Man har sedan årsskiftet släppt in fem mål på 15 matcher och där var två med roterat lag i cupen, ett med 3-0 på stopptid mot Chelsea, Richarlisons kasse senast och så Salahs straff mot Liverpool. På samma tid har man nollat motståndaren tio gånger, något jag tror man lyckas med igen.

Jag tror att City både vinner detta och nollar motståndet. Det spelar jag till 2,29 gånger pengarna.

Lycka till!

Gilla rek om du håller med Ridderwall

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
26 feb.
19:30
Odense - Herlev
Metal Ligaen
Spel: Herlev vinner
 
27 feb.
20:00
Melodifestivalen 2021 - deltävling 4
Melodifestivalen
Spel: The Mamas 1-2
 
28 feb.
13:00
IFK Göteborg - GIF Sundsvall
Svenska Cupen
Spel: båda lagen gör mål & ö 2,5 mål
 
28 feb.
15:00
Oskarshamn AIK - Hammarby IF
Svenska Cupen
Spel: Hammarby ö 2,5 mål
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Melodifestivalen 2021 deltävling 4 - han vinner!

Melodifestivalen 23 februari 2021

Det är dags för den sista deltävlingen i Melodifestivalen 2021 - deltävling 4. Tävlingen avgörs i Annexet i Stockholm och denna vecka är det en solklar favorit till att gå direkt ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.7)

Premier League 18 februari 2021

Ny lördag och nytt Stryktips på gång! Denna lördag är det tre matcher från Premier League och nio från Championship som ska analyseras. Våra experter har gjort jobbet och nu kan ... Läs mer

Bet365 startar med insättningar via Swish

17 februari 2021

Bet365 kommer med en ny uppdatering där det nu är möjligt att använda Swish som inbetalningsmetod. Detta gör insättningarna trygga, säkra och framförallt blixtsnabba! Ta del av ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.6)

Premier League 12 februari 2021

Veckans Stryktips är här igen med en spännande rad att analysera! När det kommer till Stryktipset är det alltid hög omsättning så räkna med att det kan komma att bli en riktigt ... Läs mer

Vinnare av Champions League 2020/21 - Odds och favoriter

Champions League 11 februari 2021

Vi lever minst sagt i speciella tider för tillfället och för oss fotbollsfans så har en del förändrats, men mycket är sig dock likt. Champions League rullar på enligt schemat, det ... Läs mer