Speltips Brasilien - Schweiz

Bild från Bildbyrån

Målet kan dröja

Då Brasilien och Schweiz möts på söndag kväll 20:00 är förväntningarna stora på Brasiliens offensiv. Jag tror dock att fyrverkerierna får vänta och Brassarna får arbeta bollen in i det Schweiziska målet.

I linje med mitt andra tips till den här matchen (under 2.5 mål), tror jag målen kan dröja. Schweiz har ett tajt försvar med som inte släpper till mycket chanser. De spelar med en 4-2-3-1 uppställning, vilket i praktiken betyder att de har två defensiva mittfältare liggandes strax ovanför backlinjen, och det handlar även om kvalitativa spelare i Xhaka och Behrami.

Schweiz kommer inte vara mycket på Brasiliens planhalva och Brasilien kommer verkligen få söka ytor med ficklampa och förstoringsglas. Schweiz har många man bakom bollen och det kommer sannolikt dröja innan Brasilien luckrar upp Schweiz defensiv. Jag skulle inte vara förvånad om Brasilien känner att de är tvungna att kasta in Firmino och/eller Douglas Costa från bänken för att upprätthålla anstormningen av Schweiz.

Jag tror inte Schweiz lyckas komma undan med någon poäng ur den här drabbningen, men om de lyckas hålla tätt de första 25 minuterna, tror jag det kan bli lite jobbigt för Brasilien. Schweiz släpper i regel inte in mycket mål och och känslan är i alla fall den första halvleken kan bli målfattig. Jag kommer att spela oavgjort i den första halvleken, men Brasilien vinner för 3.85x pengarna.