Speltips Brighton - Southampton

Bild från Bildbyrån

Brighton krigar till sig en seger!

Dags för Premier League och ett Sydkust-derby mellan Brighton och Southampton.

BRIGHTON

Brighton ligger just nu på en 12:e plats i ligan och gjort det bra denna säsong med tränaren Graham Potter. Nu ska man ta sig an ett Southampton som ligger precis steget under Brighton. Nu tror jag att Graham Potter lär ha ingjutit motivation i att Brighton kan sluta på den övre halvan för första gången i klubbens historia. Så man lär inte vika ner sig här.

Laget har på de senaste fyra matcherna endast en förlust och det kom i senaste bortamatchen mot övermakten Manchester City med 3-0. Men innan det så har man kryssat mot Norwich och tagit två imponerande segrar på resande fot både mot Arsenal (2-1) och Tottenham (1-0). Så visst finns det fin kapacitet i det här laget. Ett avbräck man har till matchen nu är att Bissouma är avstängd.

SOUTHAMPTON

Southampton har blandat och gett på sistone. Enligt mitt tycke så är man för ojämna från gång till gång. För tre matcher sen åkte man på en riktig käftsmäll där man torska med hela 6-0 mot Chelsea på hemmaplan, för att sedan slå Arsenal hemma matchen efter med 1-0. Man ska ändå ha med sig att laget har förlorat sex av åtta senaste matcherna inklusive FA-Cup.

Senast mot Burnley så såg man helt oinspirerade ut och var inte i närheten av att plocka poäng mot ett motiverat Burnley. Kontraktet är ju i hamn och man ligger i mittenskiktet, så det verkar som The Saints har redan tankarna på semester. Laget har även inget imponerande bortafacit där man har endast 3 segrar på 16 försök. Det är i sin hemmaborg som poängen plockas.

SPELTIPS

  • Mitt spel blir Brighton vinner matchen. 5U @2.12 Betinia.

Lycka till vid rygg!

/Davids_betting