Speltips Brynäs – Djurgården

Bild från Bildbyrån

Stjärnan kliver fram för järnkaminerna

Stormöte mellan två klassiska klubbar väntar på onsdagskvällen och vi avstår 1X2-marknaderna för att i stället rikta blickarna mot en spelarspecial med fint värde.

Degraderade Brynäs värvade starkt inför säsongen och har fått en drömstart på den allsvenska sejouren. Efter sju spelade matcher ligger man trea i tabellen, dock med en match mindre spelad än såväl tvåan Björklöven samt ettan Nybro.

Nu väntar det lag som av många experter inför säsongen tippades ta steget upp – Djurgården. Järnkaminerna har fått en mycket tuff start på den allsvenska säsongen, men har i alla fall någonting att bygga vidare på efter att ha vänt 1–3 underläge till seger 4–3.

Då var det de gamla rävarna som visade vägen och jag tänker inte minst på Linus Klasen, som spelade fram till 2–3 målet och som sedan gjorde 3–3 på egen hand. Det innebär att han står noterad för fem poäng på sju matcher, vilket ger honom en delad andraplats i den interna poängligan.

Att Djurgården brukar höja sig när det vankas toppmöte, vet vi. Linus Klasen kommer få en nyckelroll om Djurgården ska lyckas knipa poäng här och när man spelar så mycket powerplay som 86:an så finns det inga tveksamheter att det nästan alltid är fint värde på honom.

Gör han minst en poäng i matchen mot Brynäs, det vill säga mål eller assist, så vinner vi 1.90 gånger pengarna. 4 units investeras och som alltid säger jag lycka till vid rygg.