Speltips Club Brügge - Dortmund

Bild från Bildbyrån

Dortmund tar med sig ligaformen in i CL

När Champions League-lottningen blev klar var knappast Grupp F någon som benämdes som dödens grupp, snarare en av de svagare. Utfallet efter två omgångar har dock gjort att den är väldigt intressant. Två klubbar står på 4 poäng och en på 3 när Dortmund på tredjeplats gästar Club Brugge på andraplats. Läge att vinna för tyskarna med andra ord.

Brugge

Från slutet av augusti till början av oktober radade man upp seger efter seger men efter det har det gått lite tyngre för den belgiska ligafyran.

På sina fem senaste matcher har man endast vunnit en match och kryssat tre. I Champions League har man däremot gjort bra ifrån sig. Man slog Zenit borta i premiären för att sen sno en stark pinne av Lazio på hemmaplan, en pinne som inte alls var oförtjänt mot ett, för dagen, svagt Lazio.

Dortmund

Tysklands eviga tvåa fick hålla hårt i Jadon Sancho och lyckades till slut behålla sin stjärna. Man har även adderat en ny rising star från de brittiska öarna i Jude Bellingham. Den senare har matchats in hyfsat försiktigt men kommer att bli en förstärkning med tiden.
Man har inlett säsongen starkt och delar serieledningen med Bayern efter 6 spelade omgångar och framförallt är det defensiven som imponerat. 13 gjorda mål imponerar men inte lika mycket som 2 insläppta.

I CL har det dock gått lite tyngre. Man slog visserligen Zenit sist med 2-0 men 3-1 förlusten mot Lazio hade man helst velat undvika. Brugge är ett lag man behöver och bör slå om man ska ha något med gruppsegern att göra.

Speltips

Brugge har visat tidigare att man inte är någon push over men mot Dortmund tror jag det blir för jobbigt. Man möter ett klart bättre lag som dessutom har allt att spela för och är i bättre form. Jag skulle bli väldigt förvånad om Dortmund inte tar ett fast grepp om den här matchen redan från start och sen inte släpper.
Jag spelar den raka tvåan till 1,70 gånger pengarna.

Lycka till!