Speltips Dagens trippel 1/10

Sirius tar en viktig trepoängare

Formen är riktigt bra efter att torsdagens hockeytrippel satt till sju gånger pengarna. Denna gång är det fotboll som står i fokus men målet är detsamma, att sätta full pott igen. Vägen dit går via Sverige, Frankrike och Tyskland. Du hänger väl med?

Få trippeln ifylld och klar hos Svenska Spel


Sirius - Degerfors: 1 @ 1,68

Det står enormt viktiga poäng på spel när Degerfors, som befinner sig under nedflyttningsstrecket, tar sig an Sirius på kvalplats. Det skiljer tre poäng mellan lagen och åker DIF på torsk här ser läget mörkt ut. Campos, Gwargis och Bolin är hyfsade spelare, men totalt sett är Degerfors ett av seriens två sämsta lag. Något som också backas upp av underliggande statistik.

Sirius har däremot underpresterat sin expected points grovt under säsongen och börjar äntligen få lite lön för sitt fina spel. Dubbla segrar har gett råg i ryggen och trots att Stensson och Voelkerling Persson sitter på botbänken är det en stark elva som hemmalaget kan mönstra. På Studenternas konstgräs bör Matthews och Jocke Persson ha lekstuga med besökarnas försvar.

Degerfors har förlorat nio av sina elva bortamatcher under året och jag kan inte se något annat än att de åker på stryk igen. Sirius är flera klasser bättre och vinner enkelt. Den raka ettan klickas i till godkända 1,68.

Spel: 1 @ 1,68
Tävling: Allsvenskan
Plats: Studenternas IP
Tid: 15.00

Lorient - Montpellier: 2 @ 2,39

Lorient föll med 3-5 borta mot Nantes i senaste omgången av Ligue 1 och det är tveklöst så att Kummelfiskarna är sämre denna säsong än i fjol då de slutade på den övre halvan av tabellen. Det finns flera spelare med skavanker i truppen och det gör det svårt att sia om en startelva. Endast en seger har plockats under starten på säsongen och den siffran lär inte fördubblas under söndagen.

Montpellier kommer från två fina kryss mot Rennes och Strasbourg. Tidigare under säsongen har de dessutom pressat Lille och besegrat Lyon, båda gånger på bortaplan. Akor Adams, som är ny från Lilleström, är en anfallare med mål i sig och med Savanier och Khazri strax bakom finns det spets i detta Montpellier. Mittfältet med Chotard och Ferri är samtidigt av hög kvalité och mellan stolparna hittas rutinerade Lecomte. Ett stabilt lagbygge.

Montpellier har sex segrar och två kryss på de åtta senaste mötena mellan lagen och jag tycker att oddset på den raka tvåan är lite väl högt. 2,39 erbjuds vi och då är jag inte sen med att ta betalt.

Spel: 2 @ 2,39
Tävling: Ligue 1
Plats: Stade du Moustoir
Tid: 17.05

Freiburg - Augsburg: 1 @ 1,70

Augsburg lyckades ta säsongens första seger hemma mot Mainz i förra omgången av Bundesliga. Det var dock en vinst som kostade på. Demirovic, som stod för båda målen i 2-1-segern, gick sönder och ser ut att saknas nu. Dessutom är Tanganga skadad sedan tidigare och Arne Engels är avstängd efter det röda kortet mot Mainz. Truppen är för tunn för att klara av så många avbräck.

Freiburg tog en stark bortapinne mot Eintracht Frankfurt i sin senaste match och trots att även gästerna saknar flera viktiga pjäser kan de starta med Höler, Grifo och Doan på topp med Adamu och Sallai som stöd. Det är en stark uppställning. Eggestein är samtidigt en skicklig tvåvägsmittfältare medan Lienhart och Ginter har kapacitet att hålla tätt i detta möte.

Spelare för spelare håller jag Freiburg klart högre och värdarna har dessutom vunnit de fem senaste mötena mellan lagen. 1,70 är tillräckligt bra på den raka ettan och det får avsluta min söndagstrippel.

Spel: 1 @ 1,70
Tävling: Bundesliga
Plats: Europa-Park Stadion
Tid: 17.30


Trippeln

Sirius - Degerfors: 1 @ 1,68
Lorient - Montpellier: 2 @ 2,39
Freiburg - Augsburg: 1 @ 1,70

💰 Totalt odds: 6,84

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.