Speltips Dagens trippel 10/9

Lilleputtlandets framgångssaga fortsätter

ngen söndagsångest här inte. Det har blivit dags för nationerna som EM-kvalade under torsdagen att återvända till hettan, undantaget Moldavien som träningsmatchade mot Österrike. Nu väntar en klurig tripp till Tórshavn för “Tricolorii”. Dessutom tas rygg på ett hemmastarkt Albanien och ett revanschsuget Serbien. Haka, vettja!

Få dagens trippel ifylld och klar hos Svenska Spel!

Färöarna - Moldavien: 1 @ 2,54

Klaksvíks sensationella Europaäventyr gick nog ingen förbi och att fotbollsnationen Färöarna redan dessförinnan var på tydlig frammarsch under Håkan Ericsons styre gör knappast saken sämre. För bara en dryg vecka sedan förlängde svensken sitt kontrakt till 2025 och får därmed lov att fortsätta bygga på projektet som han drivit så framgångsrikt.

Laget blev som väntat utspelat av Polen, men det krävdes en hårt utdömt handsstraff i mitten av den andra halvleken för att “Lewa” skulle få hål på öborna. Edmundsson längst fram hade någon farlig framstöt och Lamhauge storspelade mellan stolparna. När laget mötte Moldavien borta var de inte långt ifrån att ta hem alla tre pinnar (1-1) och hemma på Tórsvöllur finns ytterligare en växel att lägga i.

Moldavien fick ett tidigt ledningsmål till skänks av Österrike i träningsmatchen under torsdagen och 1-1 speglade som helhet matchen mycket illa. Det var naturligtvis allt annat än oväntat att östeuropéerna skulle få det kämpigt, men det fanns ingenting i den prestationen som egentligen pekar på någon tydlig förbättring, det var en parkerad buss och inte mycket mer. Målsnålt kommer det att bli på Tórsvöllur, där hemmalaget sannolikt är de som går för tre poäng. Den raka ettan testas!

Spel: 1 @ 2,54
Tävling: EM-kval
Plats: Tórsvöllur
Tid: 18:00


Albanien - Polen: Albanien +0,5 @ 1,70

Ett Albanien med ett par profiler på skadelistan var kraftigt tillbakatryckta borta mot Tjeckien. Försvaret fungerade bra, Berisha mellan stolparna var trygg och tack vare en bollvinst högt upp i plan av AIK-floppen Jasir Asani gavs Sassuolos Nedim Bajrami ett fint skottläge. Och som han förvaltade det. Med högerdojan skruvade han upp bollen i keeperns höger kryss och sköt en riktigt viktig pinne till de albanska Örnarna.

För Polens del var det i vanlig ordning Lewandowski som sänkte Färöarna. Trots en förväntad, dominant insats tog det lång tid innan motståndarnätet rasslade, och det krävdes dessutom en straff. Förlusten mot Moldavien var smått obegriplig och gör att Fernando Santos redan är en pressad man. Seger här hade gjort resan mot Tysklands-EM 2024 så otroligt mycket enklare, men jag är inte övertygad om att verktygen för att tränga igenom hemmamuren finns där.

Vid sidan av superstjärnan “Lewa” och Napolis Zielinski lyser klassen med sin frånvaro. Yttrarna Skóras och Kaminski har inte fått några sprudlande starter på säsongen i respektive klubblag och att slänga in Kamil Grosicki, 35, känns allt annat än hett. Det var tre år sedan Arek Milik var het senast, och när allt kokas ned blir ekvationen enkel. Allt hänger på veteranstrikern med nummer nio på ryggen och här blir han för isolerad. Goda chanser för minst en hemmapinne i Tirana!

Spel: Albanien +0,5 @ 1,70
Tävling: EM-kval
Plats: Arena Kombëtare
Tid: 20:45


Litauen - Serbien: Serbien -1,5 @ 1,81

Mohammed Al-Hakim höll i flöjten och Viktor Djukanovic gjorde ett intressant inhopp när Litauen ställdes mot Montenegro tidigt i torsdags kväll. Efter en oerhört stark insats gjorde motståndarna 1-2 genom Stefan Savic i den 89:e minuten och då slocknade lågan för väldigt många av de som var på plats i Kaunas. Bara minuter senare skulle Fedor Cernych med ett distinkt avslut kvittera tillställningen och fira med att hålla för öronen. 2-2 innebar en imponerande poäng, men någon repris kan vi inte vänta.

Det kokar i Serbien efter att laget förlorat gruppfinalen mot Ungern på hemmagräs. Allt började så bra efter att Vlahovic stått för en usel aktion med ett öppet mål framför sig, men på något vänster ändå lyckades framkalla ett självmål. Två flipperspelsmål och inklusive ett halvdant ingripande från slipsen Vanja Milinkovic-Savic vände på steken, och trots att söndagens gäster skapade en hel del kom de aldrig ikapp.

Som resultaten i gruppen föll i övrigt har Dragan Stojkovics mannar fortsatt kontroll på andraplatsen, men förbundskaptenen ser nog gärna att laget tar tre komfortabla pinnar här för att slippa svettas i onödan. Saudi-gubbarna “SMS” och “Mitrogol” såg pigga ut och leder laget mot en klar viktoria, vare sig Dusan Vlahovic sumpar lägen eller ej. Serberna vinner med två mål eller mer!

Spel: Serbien -1,5 @ 1,81
Tävling: EM-kval
Plats: Dariaus ir Gireno stadionas
Tid: 20:45


Trippeln

Färöarna - Moldavien: 1 @ 2,54
Albanien - Polen: Albanien +0,5 @ 1,70
Litauen - Serbien: Serbien -1,5 @ 1,81

Totalt odds: 7,84

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.