Speltips Dagens trippel 12/9

Bild från Bildbyrån

Det är dags, Sverige!

Precis allting ställs på sin spets under tisdagens EM-kval. Norge och Georgien gör upp om viktiga poäng i Oslo. Spanien kör över Cypern på Estadio Nuevo Los Cármenes. På Friends Arena är det dessutom Dagen D där Sverige och Österrike går i klinch. Detta får inte missas!


Få dagens trippel ifylld och klar hos Svenska Spel!


Sverige - Österrike: Hemmaseger @ 2,38

5-0 mot Estland var en perfekt uppladdning inför mötet med Österrike. Sverige gjorde precis allting rätt i Tallinn där det var extra viktigt att Gyökeres, Isak och Kulusevski hittade nätet i den första halvleken. Trion kommer minst sagt att spela huvudroller även mot Österrike. I en perfekt värld lyckas Sverige trycka ner gästerna i skosulorna och är sedan effektiva när det vankas återerövring.

Österrike har nämligen sin specialitet i kontringsspelet där det går undan när Arnautovic, Baumgartner och Sabitzer sätter fart. Det blev Sverige varse om i Wien där Österrikes 2-0-seger var ytterst rättvis. Blågult stod dock för en dålig match och undertecknad vågar utlova att det inte kommer att se likadant ut på nationalarenan i huvudstaden.

Här är Sverige erkänt starka och känslan är att det ligger en urladdning i luften denna tisdag. Framburna av en högljudd hemmapublik ska Jannes gäng kunna göra detta till en rolig kväll. 2,38 på den raka ettan känns väl högt och förtjänar ett klick.

Spel: Hemmaseger @ 2,38
Tävling: EM-kval
Plats: Friends Arena
Tid: 20.45


Norge - Georgien: Över 2,5 mål @ 1,86


Det har länge tittats med avundsjuka blickar mot Norge från svenskt håll. Inte minst med tanke på alla framgångar i diverse sporter för grannarna i väst. EM-kvalet har dock inte varit någon större höjdare. Åtminstone inte så här långt. Norge har bara fyra poäng på fyra matcher i Grupp A. En seger mot Georgien är således av yppersta vikt för att hålla drömmen om EM vid liv.

Förutsättningarna för detta är så när som optimala. Jordanien var ett pinsamt motstånd i föregående träningsmatch, men här förväntas spelare som Ödegaard och Haaland växla upp i sin prestationsnivå. Duon kan såra Georgien på egen hand och gästerna visade inte särskilt mycket av glädje mot Spanien. 1-7(!) i brakan var inget annat än en rejäl skämskudde.

Gästerna kan betydligt bättre än så och är det något Kvaratskhelia och övriga kan är det att såra ett motstånd via omställningar. I en förmodat öppen matchbild lockar över 2,5 mål till 1,86. Klick!

Spel: Över 2,5 mål @ 1,86
Tävling: EM-kval
Plats: Ullevaal Stadion
Tid: 20.45


Spanien - Cypern: Över 3,5 mål @ 1,58


Spanien visade ingen som helst pardon mot Georgien i den senaste EM-kvalmatchen. La Roja slaktade Kvaratskhelia och company över öppen brasa där siffrorna till slut stannade vid 7-1. Morata, Olmo, Williams och superlöftet Yamal var bara några av lirarna som utmärkte sig när Spanien spelade ut hela sitt register. När värdarna vaknat på rätt sida och attackerar sina opponenter finns det få nationer som kan stå emot.

Rotation är att vänta när Cypern besöker Estadio Nuevo Los Cármenes, men det ska samtidigt inte spela någon större roll. Spaniens C-lag är bättre än öborna som kommer att få det väldigt tufft på främmande mark. Totalt omöjligt är det inte att gästerna lyckas hitta nätet, men det råder verkligen inget tu tal om att det är Spanien själva som bestämmer hur stora siffrorna ska bli.

Över 3,5 mål ligger nära till hands och även om 1,58 inte är något superodds duger det mer än väl på denna trippel.

Spel: Över 3,5 mål @ 1,58
Tävling: EM-kval
Plats: Estadio Nuevo Los Cármenes
Tid: 20.45


Trippeln

Sverige - Österrike: Hemmaseger @ 2,38
Norge - Georgien: Över 2,5 mål @ 1,86
Spanien - Cypern: Över 3,5 mål @ 1,58

Totalt odds: 7,03

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.