Speltips Dagens Trippel 14/5

Målkalas i norra London

Det ska spelas en viktig match för den engelska titelstriden i norra London och jag tror det kommer regna målchanser. Minst fyra mål trycks in där och samma sak gäller i Katalonien. Dessutom vinner Degerfors ett ordentligt rivalmöte från Närke. Häng med!

Få dagens trippel ifylld och klar hos Svenska Spel Sport & Casino

Örebro - Degerfors: 2 @ 2,24

Efter två raka segrar var Örebro på väg mot en förlust uppe på Jämtkraft Arena. Då fick ÖSK en straff med sig som Kalle Holmberg förvaltade på bästa sätt. En skön poäng för närkingarna, men knappast en välförtjänt sådan. Spelmässigt tycker jag fortfarande att det finns massor kvar att jobba med och truppen är, bortsett från Holmberg och Gwargis, anonym.

Just Gwargis var på lån till Degerfors i fjol och ställs nu mot sin gamla klubb. Bruksklubben från Värmland har sett betydligt bättre ut inledningsvis även om det blev förlust hemma mot poplaget Landskrona. Gustav Lindgren gjorde säsongens tredje mål då och bildar ett riktigt starkt anfallspar med jätten Pashang Abdulla. Med Hammarby-lånet Demirol strax bakom och med Vukojevic på bänken så har DIF det bra ställt i offensiven.

Detta är ett stekhett rivalmöte mellan två klubbar som inte gillar varandra. Heta känslor är att vänta och frågan är vilket lag som lyckas hålla huvudena kallast. Mest kvalité tycker jag det finns i bortagänget och jag finner värde i 2,24 på den raka tvåan. Det får inleda trippeln.

Spel: 2 @ 2,24
Tävling: Superettan
Plats: Behrn Arena
Tid: 19.00


Tottenham - Manchester City: Över 3,5 mål @ 1,75

Manchester City har som vanligt sparat det bästa till sist och kör över allt motstånd just nu. 5-1 mot Wolverhampton har följts upp av 4-0 mot Fulham. Mot de sistnämnda hade Peps gäng faktiskt vissa svårigheter med motståndet, men att de ändå vinner med fyra baljor säger allt som behövs om den enorma kvalitén i truppen. Med Haaland, de Bruyne, Foden och Silva friska går det inte att stoppa Citys offensiv.

Tottenham har haft många supportrar som skrivit till klubben och bett spelarna lägga sig för att inte ge ligatiteln till Arsenal. Ange och truppen lär dock inte lägga någon större vikt vid detta. Tottenham kommer spela sin vanliga framåtlutade fotboll och ösa på framåt från första minut. Son, Maddison, Kulusevski och de andra kan mycket väl hitta nätet på hemmaplan, men att de håller tätt bakåt ser jag som uteslutet.

Det lär bli hela havet stormar i norra London och målchanserna kommer avlösa varandra. Minst fyra mål prickas in och även om 1,75 är aningen lågt på detta så fungerar det okej som virke till trippeln.

Spel: Över 3,5 mål @ 1,75
Tävling: Premier League
Plats: Tottenham Hotspur Stadium
Tid: 21.00

Girona - Villarreal: Över 3,5 mål @ 1,93

Vill man se underhållning just nu så är det Villarreal som är laget att titta på. 2-3-förlusten mot Celta Vigo följdes upp av en seger med samma siffror mot Sevilla där Sörloth avgjorde med matchens sista bollnudd. Det var norrmannens andra balja för matchen och han lär vara sugen på mer mål under tisdagen. Guedes, Morales och Baena är tre spelare som kan hjälpa honom med målgörandet.

Girona är också frejdiga. Vändningen mot Barcelona, som gav en 4-2-seger, följdes upp av 2-2 mot Alavés. Dovbyk, Sávio, Tsygankov och Portu, som en är magisk kvartett längst fram, kom till mängder av lägen men ingen av dessa herrar nätade mot baskerna. De lär knappast gå mållösa av banan igen. Längre bak är högerbacken Martínez avstängd och det är ett problem för katalanerna.

Båda lagen har alltså gått över 3,5 mål i sina två senaste matcher och jag tror det blir samma visa igen. 1,93 är ett helt okej odds på detta och det går först i led.

Spel: Över 3,5 mål @ 1,93
Tävling: La Liga
Plats: Estadio Municipal de Montilivi
Tid: 22.00


Trippeln

Örebro - Degerfors: 2 @ 2,24
Tottenham - Manchester City: Över 3,5 mål @ 1,75
Girona - Villarreal: Över 3,5 mål @ 1,93

Totalt odds: 7,59

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.