Speltips Dagens Trippel 15/11

Bild från Bildbyrån

Djurgården tar nya poäng


Det har varit en period med mindre svensk klubblagshockey än vanligt. Karjala Cup har givetvis varit en stor bidragande faktor till detta men nu är tävlingen slut och vi kan börja återvända till det mer normala. Hockeyallsvenska matcher står på menyn denna onsdag och tre fajter från den 15:e omgången sticker ut lite extra.

Få dagens trippel ifylld och klar hos Svenska Spel Sport & Casino

Björklöven - Djurgården: Djurgården +0,5 @ 2,06

Det blev ingen rolig sista match för Björklöven innan det var dags för ett kortare uppehåll. Umeå-klubben var som bekant på besök i Småland där skalpen borta mot Nybro dagarna efter följdes upp med en makalöst usel insats mot Västervik i Tjusthallen. 0-5 i gumpen var tveklöst Lövens sämsta insats i år.

Nu ställs dessutom Stråhles mannar mot Djurgården med lite ny energi. Järnkaminerna kickade som bekant Garpenlöv strax innan Karjala Cup och gjorde dessutom om lite i laget i övrigt. Bland annat har Cam Schilling lämnat och in har en spelare som Arvid Costmar kommit för att försöka bidra framåt. Viktigt också att en spelare som Olle Liss fick lösa en ny balja för DIF mot Tingsryd senast då stockholmarna lyckades vinna med 5-2.

Kollar vi bakåt över hela säsongen i stort är det troligen premiären hemma mot just Björklöven där Djurgården varit allra bäst. Besökarna brukar lyfta sig i dessa “större” matcher och jag finner det inte alls som omöjligt att bortalaget kan få fira nya triumfer denna onsdag. Pluslinan till höger är riktigt bra och ett spel vi klickar med god känsla.

Spel: Djurgården +0,5 @ 2,06
Tävling: Hockeyallsvenskan
Plats: Winpos Arena
Tid: 19:00


Brynäs - Tingsryd: 1:a perioden: 1:a @ 1,75

Tingsryd har varit en väldigt positiv överraskning. De grönvita från Småland har grejat poäng i majoriteten av sina matcher och befinner sig på en klart godkänd nionde plats. TAIF mattades dock något strax innan Karjala Cup. Karlskoga vann nere i Dackehallen med 3-2 och därefter fick också smålänningarna på läppen av Djurgården på Hovet.

Nu ska Miettinens mannar resa till en svårspelad is i Gävle. Brynäs var utan chans i Mora senast (2-6) men gjorde i ärlighetens namn ingen bra insats i Dalarna. Detta tänker jag inte dra för stora växlar av ändå. Truppen är både bred och rejält spetsad. Att både Linus Ölund och Greg Scott varit på is den senaste tiden gör inte kvalitén och konkurrensen sämre direkt även om duon kanske inte är spelbara riktigt än.

BIF har vunnit fem av sina sex inledande matcher på egen is, snittar fem mål per match hemmavid och har därtill 9-4-1 på sina 14 förstaperioder som hittills spelats. Det innebär att Mora, i förra omgången, är enda lag så långt att ha ledningen in i första pausen med Brynäs på motsatt sida. Vi erbjuds denna gång över 1,70 i odds på ettan efter tjugo minuter och det tycker jag är helt galet bra. En rivstart väntas och då finns ingen anledning att missa detta fina spel.

Spel: 1:a perioden: 1:a @ 1,75
Tävling: Hockeyallsvenskan
Plats: Monitor ERP Arena
Tid: 19:00

BIK Karlskoga - Mora: Bortaseger @ 2,31

Mora är ett av Hockeyallsvenskans bästa lag i år. Masarna ligger fyra efter 14 spelade matcher efter att i senaste omgången enkelt slagit Brynäs i Smidjegrav. Urstarkt av MIK som finner vägar att vinna även i år trots att stora delar av fjolårets succétrupp lämnat.

Inför omstarten är det Karlskoga som väntar på dalaklubben. Nobelhallen står som värd för mötet och det är ett formtoppat hemmalag som väntar. Bikarna skickade i en hängmatch i helgen på Västerås en 4-2-smäll och värmlänningarna står därmed med poäng i åtta av sina nio senaste matcher. Starkt av de blåklädda som ändå inte riktigt spelar i samma liga som Mora känner jag. Besökarna spelar ett snabbare och mer effektivt spel. Målvakterna är bättre hos masarna samtidigt som backspelet med Laavainen, Gunnarsson och övriga varit riktigt bra.

Jag gillar tvåan skarpt och ser inget fel i att testa de rödklädda till finfint odds runt 2,30. En bra avslutning på trippeln helt enkelt.

Spel: Bortaseger @ 2,31
Tävling: Hockeyallsvenskan
Plats: Nobelhallen
Tid: 19:00

Trippeln

Björklöven - Djurgården: Djurgården +0,5 @ 2,06
Brynäs - Tingsryd: 1:a perioden: 1:a @ 1,75
BIK Karlskoga - Mora: Bortaseger @ 2,31

Totalt odds: 8.33

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.