Speltips Dagens Trippel 15/5

Allsvensk trippel

Världens vackraste liga dukar upp en härlig vecko-omgång. Under onsdagskvällen har fina drag identifierats på Borås Arena, Strandvallen och Hitachi Energy Arena. Trippla hemmasegrar betalar drygt åtta gånger degen!

Få dagens trippel ifylld och klar hos Svenska Spel Sport & Casino

Elfsborg - AIK: 1 @ 2,05

Någon ny allsvensk guldstrid blir det troligtvis inte för Elfsborg. Jimmy Thelin ska lämna till sommaren och boråsarna har överlag uppträtt rätt svajigt under våren. Att det fortfarande finns väldigt höga toppar råder det däremot ingen tvekan om. 3-1-segern mot Malmö FF var om inte annat ett kvitto på detta. Simon Hedlund har varit het sedan hemkomsten och skadan på Per Frick ser inte ut att påverka nämnvärt.

Poängmässigt har AIK gått bättre, men Gnagets poängskörd speglar inte riktigt lagets prestationer. Det blev dock ett rejält bottennapp i den senaste hemmamatchen mot Sirius där Gnaget hamnade i ett 0-3-underläge. På Friends brukar AIK annars vara väldigt pålitliga, men på resande fot är gästerna långt ifrån lika fruktade. Stockholmarna har inte vunnit någon bortamatch så här långt och jag tror inte att den trenden bryts på konstgräset i Borås.

Elfsborg känns i grund och botten minst lika starka som AIK. Hemmfördelen och underlaget ska även väga tungt mot Gnaget. Över dubbel deg på hemmasegern känns därmed generöst.

Spel: 1 @ 2,05
Tävling: Allsvenskan
Plats: Borås Arena
Tid: 19:00


Mjällby - Hammarby: 1 @ 2,30

Vidare mot Listerlandet där det råder fotbollsfeber. Mjällby ser ut att ha tagit nästa kliv. MAIF har börjat lira en mer attraktiv fotboll och fått betalt för de fina insatserna. Lagets hittills enda förluster har kommit på bortagräs mot GAIS och Västerås. Tittar vi till de underliggande siffrorna ser det väldigt ljust ut för de gulsvarta och i nuläget talar ingenting för att MAIF kommer att vara inblandade i bottenstriden.

Hos Bajen har det varit upp och ner sedan Kim Hellberg tog över, något som fyra vinster och fyra förluster understryker efter åtta matcher. Trots mycket possession har Hammarby totalt sett haft svårt att skapa målchanser och skadan på Josef Erabi väger tungt. Naturgräs brukar inte rimma speciellt bra med Bajen och på Listerlandet lirar gästerna andrafiol.

Hemmastarka Mjällby förtjänar full respekt och priser runt 2,30 känns högt mot ett av allt att döma rätt beskedligt Bajen.

Spel: 1 @ 2,30
Tävling: Allsvenskan
Plats: Strandvallen
Tid: 19:00


Västerås - Värnamo: 1 @ 1,82

Kalle Karlsson sliter nog snart av sig sitt hår. Att Västerås endast fått med sig en seger efter åtta omgångar är helt galet med tanke på hur matcherna har sett ut. VSK har fört spelet i majoriteten av matcherna, skapat fler målchanser än motståndarna, men bollen har likväl inte hittat maskorna. Blott tre fullträffar på 15,69 i xG är helt brutala siffror.

Fortsätter VSK att prestera på den här nivån bör det bara vara en tidsfråga innan det lossnar, trots att Jabir Ali knappt sätter en fot rätt i straffområdet. Känslan är att utdelningen mycket väl kan komma mot ett begränsat Värnamo, som till skillnad från VSK har riktigt svaga underliggande siffror. IFK har släppt in mål i sju av åtta matcher och här har jag väldigt svårt att se VSK gå mållösa.

1,82 på hemmasegern kan tyckas vara ett lågt odds, men all underliggande statistik tyder på att VSK är ett bättre fotbollslag i grunden.

Spel: 1 @ 1,82
Tävling: Allsvenskan
Plats: Hitachi Energy Arena
Tid: 19:00

Trippeln

Elfsborg - AIK: 1 @ 2,05
Mjällby - Hammarby: 1 @ 2,30
Västerås - Värnamo: 1 @ 1,82

Totalt odds: 8,58

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.