Speltips Dagens trippel 18/9

Målsnålt i Solna

Måndagens trippel hämtas till två tredjedelar från Allsvenskan där vi ska besöka Platinumcars Arena samt Friends Arena. Det sistnämnda besöket är ett riktigt ångestmöte mellan AIK och Degerfors. Avrundar gör vi i Premier League där Nottingham - Burnley ska synas. Let’s go!


Få dagens trippel ifylld & klar hos Svenska Spel!


Norrköping - Mjällby: Över 2,5 mål @ 2,00

Norrköping får sägas ha klarat livet efter Arnor Sigurdsson på klart godkänt vis. Faktum är att det är mer än väl godkänt. Efter sommaruppehållet tillhör värdföreningen Allsvenskan absolut bästa lag vad gäller xG och det finns minst sagt spets i Riddersholms offensiv. Traustason, Lind, Nyman och Hammershöy-Mistrati är bara några av lirarna som kan bidra i de främre leden.

Får kvartetten gott om ytor att operera på kommer det att gå undan för Mjällby. Med det sagt kan gästerna hota Peking via såväl omställningar som fasta situationer. Framför allt när Anton Eriksson fattas de hemmahörande. Utan sin klart bästa mittback blir defensiven sårbar och att Mjällby tagit merparten av sina poäng på främmande mark gör att de går in i denna uppgift med gott gry.

Bägge lagen kan spelas loss då det inte finns mycket kvar att hämta i tabellen och här signers inte underlinans favoritskap. Dubbel deg på över 2,5 mål är taget.

Spel: Över 2,5 mål @ 2,00
Tävling: Allsvenskan
Plats: Platinumcars Arena
Tid: 19.00


AIK - Degerfors: Under 2,5 mål @ 2,41

Det är ett ruskigt ångestladdat bottenmöte som stundar på nationalarenan. Striden i de nedre delarna av Allsvenskan är rekordjämn och när AIK tar emot Degerfors står kolossalt viktiga poäng på spel. Henning Bergs mannar har spelat allt annat än bra under norrmannens ledning och det är långt ifrån givet att Gnaget behärskar taktpinnen denna måndag.

Insatsen i derbyförlusten mot Hammarby höll på sin höjd låg nivå och så länge Degerfors sköter sin defensiv kan de absolut störa AIK. 1-0 mot Häcken bör ha givit bruksklubben en rejäl boost som mycket väl kan räcka långt även här. Omöjliga att tas med är inte AIK och det känns aningen skevt att ettan ska nosa på priser under 1,50 gånger stålarna.

Skevt är oddset på underlinan. I en förmodat tight och destruktiv historia är det svårt att inte lockas av 2,41 på under 2,5 mål. Klick!

Spel: Under 2,5 mål @ 2,41
Tävling: Allsvenskan
Plats: Friends Arena
Tid: 19.10


Nottingham - Burnley: Burnley (1) @ 1,63


Trippeln avslutas på City Ground där en repris på Ligacupmötet från slutet på augusti ska gå av stapeln. Då betvingade Burnley Nottingham med 1-0 sedan Kompanys gäng åkt till Nottinghamshire och dominerat matchbilden med en roterad startelva. Kan belgaren lotsa sina adepter till en liknande insats med starkast möjliga lag är mycket vunnet även denna afton.

Nottingham trivs inte som bäst i spelförande kostym, något som värdarna kan få sota för denna afton. 1-0 mot Chelsea är absolut inget resultat – eller prestation – som ska borstas under mattan, men det ska sägas att det inte motsvarade matchbilden. Det gjorde inte heller 2-1-segern mot Sheffield United där Forest hade stora problem.

Burnley är tillräckligt bra för att åstadkomma en favorit i repris och över 1,60 på att gästerna kniper sin första poäng i Premier League är bra betalt. Burnley (1) – detsamma som X2 – klickas.

Spel: Burnley (1) @ 1,63
Tävling: Premier League
Plats: City Ground
Tid: 20.45

Trippeln

Norrköping - Mjällby: Över 2,5 mål @ 2,00
AIK - Degerfors: Under 2,5 mål @ 2,41
Nottingham - Burnley: Burnley (1) @ 1,63

Totalt odds: 7,87

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.