Speltips Dagens Trippel 19/11

Bild från Bildbyrån

Sverige tar revansch för debaclet i torsdags

Sveriges insats mot Azerbajdzjan var bland det sämsta som skådats och det svenska folket kräver en bättre prestation under söndagen. Det tror jag att ett mycket motiverat hemmalag kommer bjuda på mot svaga Estland. Det blir kross på Friends Arena. Montenegro tar samtidigt poäng mot ett utcheckat Ungern medan det bjuds på mål i Spanien.


Få dagens trippel ifylld och klar hos Svenska Spel Sport & Casino


Ungern - Montenegro: Oavgjort eller Montenegro @ 2,12

Ungern behövde bara en pinne från mötet med Bulgarien för att lösa en EM-biljett och en pinne blev det efter ett självmål på övertid. Därmed är denna match betydelselös för värdarna som knappast låter Szoboszlai spela 90 minuter. Flera tongivande spelare är dessutom skadade medan Kerkez är avstängd. Det skulle heller inte förvåna om spelarna är lite sega efter att ha firat EM-platsen.

Montenegro har en liten chans att sno åt sig andraplatsen i gruppen, men då krävs det seger samtidigt som Serbien snubblar hemma mot Bulgarien. Räkna med att gästerna åtminstone gör det de kan. Savic är tillbaka från avstängning och med honom i backlinjen samt firma Krstovic/Jovetic på topp så finns det både stadga och spets i detta Montenegro.

När nationerna möttes tidigare under året slutade det oavgjort. Nu har Ungern visserligen publiken på sin sida, men motivationen finns enbart hos bortalaget. Då gillar jag verkligen X2 som klickas i till höga 2,12.

Spel: Oavgjort eller Montenegro @ 2,12
Tävling: EM-kval
Plats: Puskás Aréna
Tid: 15.00


Sverige - Estland: Sverige (-2) @ 2,31

Sverige gjorde sannerligen ingen supporter lycklig när de åkte på stryk med hela 0-3 borta mot Azerbajdzjan. En bedrövlig start på matchen förstörde dagen för Blågult som sedan aldrig fick igång sitt passningsspel. Det lär har skrikits en del i omklädningsrummet efteråt och vi kan räkna med att det är elva revanschsugna spelare som springer ut på mattan i Solna denna söndag.

Estland är tveklöst gruppens sämsta lag och har bara mäktat med en poäng i kvalet. De har åkt på stryk med 0-5 av både Belgien och Sverige i närtid och det säger det mesta om det svaga försvaret. Tamm och Mets håller inte mot motstånd av den här kalibern och Arsenals tredjemålis Karl Hein kommer få jobba hårt ännu en gång. Jag tror han får vittja nätet ett antal gånger.

Sverige kommer ut med full fart från första sekund och med Kulusevski och Gyökeres på topp så finns det en spets som Estland inte är i närheten av. Den duon löser en riktig kross och minst tre bollars marginal vinner svenskarna med. Det klickas i till ett fint odds en bra bit över dubbeldeg.

Spel: Sverige (-2) @ 2,31
Tävling: EM-kval
Plats: Friends Arena
Tid: 18.00


Spanien - Georgien: Över 2,5 mål @ 1,40

Spanien lekte hem sin grupp till sist och har vunnit sex av sina sju kvalmatcher detta år. I torsdags var spanjorerna på Cypern och gick då snabbt upp till en 3-0-ledning innan de slog av på takten i den andra akten och då faktiskt släppte in en boll. Unge Yamal stod för både mål och assist medan Joselu och Oyarzabal noterades för de två andra baljorna. Nu kan mycket väl Morata, som vilades mot Cypern, starta.

Georgien lirade 2-2 mot Skottland efter att Kvaratskhelia nätat två gånger om. Det är en spelare som kan göra mål på vilket motstånd som helst i världen. Tillsammans med Chakvetadze och Mikautadze kan han mycket väl skapa en och annan chans även på spansk mark. Det känns dock uteslutet att Georgien ska hålla nollan, de har trots allt släppt in 15 mål på sju kvalmatcher.

Dessa två nationer har mötts tre gånger de senaste dryga två åren och det har bjudits på 15 mål på dessa matcher. Samtliga gånger har vi klivit över 2,5-linan och det blir samma visa igen. Bra virke till trippeln!

Spel: Över 2,5 mål @ 1,40
Tävling: EM-kval
Plats: Estadio José Zorrilla
Tid: 20.45

Trippeln

Ungern - Montenegro: Oavgjort eller Montenegro @ 2,12
Sverige - Estland: Sverige (-2) @ 2,31
Spanien - Georgien: Över 2,5 mål @ 1,40

Totalt odds: 6,86

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.