Speltips Dagens Trippel 21/11

Bild från Bildbyrån

Schweiz lyckas äntligen vinna en landskamp

Schweiz har haft stora problem att vinna matcher mot slutet trots dominans. Ändå har de kvalificerat sig till EM och det firar alpnationen med att äntligen segra i en landskamp. Det inleder min trippel som i övrigt består av målspel från två vänskapslandskamper. Vi kör igång!


Få dagens trippel ifylld och klar hos Svenska Spel Sport & Casino

Rumänien - Schweiz: 2 @ 2,05

Som jag snuddade vid i ingressen så har Schweiz haft stora problem med att vinna fotbollsmatcher mot slutet. Fem kryss på de sex senaste kvalfajterna är svaga siffror. Insatsen senast mot Kosovo var dock helt okej och det var ett smärre mirakel att inte de rödtröjade vann den bataljen. Kommer Xhaka och hans vänner upp i samma nivå nu ska de gälla som klara favoriter.

Rumänien får klara sig utan Mihaila som stod för båda målen när dessa lag spelade 2-2 senast. Han är nämligen avstängd. Rumänerna kommer från en övertygande 2-1-seger borta mot Israel som löste EM-platsen åt både dem själva och åt Schweiz. Detta är således en betydelselös match. Puscas och Hagi nätade senast och ser ut att äntligen ha tagit klivet till att vara nyckelspelare i landslaget.

Totalt sett är det dock inget snack om att Rumänien är ett klart och tydligt sämre fotbollslag än tisdagens motståndare. Jag tror att Schweiz kommer ta tag i taktpinnen från start och de får äntligen fira en seger. 2,05 är ett fint odds på den raka tvåan.

Spel: 2 @ 2,05
Tävling: EM-kval
Plats: Arena Nationala
Tid: 20.45


Österrike - Tyskland: Över 3,5 mål @ 2,19

Tyskland bjuder alltid på underhållning. Varken Hansi Flick eller hans efterträdare Julian Nagelsmann har lyckats få någon stabilitet i Die Mannschaft som läcker som ett såll bakåt. Backlinjen är stabbig och får inte mycket hjälp av mittfältet. Framåt ser det däremot mycket intressant ut med kvicka lirare som Brandt, Wirtz och Sané tillsammans med murbräckan Füllkrug.

För några dagar sedan så torskade tyskarna med 2-3 hemma mot Turkiet och under samlingen dessförinnan blev det fyra mål mot både USA och Mexiko. Österrike är klara för EM och har en stark trupp där de allra flesta spelarna till vardags lirar sin boll i Bundesliga. De känner således till motståndet väl och det är mycket prestige på spel i Wien. Räkna med full fart från start.

Tyskland är helt oförmögna att ha kontroll på en matchbild och jag tror att detta kommer kränga och svänga från första sekund. Minst fyra baljor blir det i matchen och 2,19 är ett bra odds på den saken.

Spel: Över 3,5 mål @ 2,19
Tävling: Vänskapslandskamp
Plats: Ernst Happel Stadion
Tid: 20.45


Irland - Nya Zeeland: Under 2,5 mål @ 1,75

Irland gjorde totalt sju mål på Gibraltar i kvalet mot EM. I övrigt noterades de endast för en enda balja totalt på alla möten med Grekland, Nederländerna och Frankrike. Evan Ferguson är en oslipad diamant på topp, men mycket mer än så har inte irländarna att komma med. Det finns ingen kreativitet på mittfältet och jag tror inte Ferguson, som nyligen varit skadad, spelar 90 minuter i Dublin.

Nya Zeeland såg hyfsat solida ut mot Grekland, men föll med 0-2 i förra veckans träningsmatch. Det brukar bli målsnåla fajter när Nya Zeeland är i tagen med 1-4-förlusten mot Sverige som undantag. Chris Wood är en storvuxen anfallare som kan ge det irländska försvaret en match, men han får sällan speciellt mycket vettigt att jobba med på topp.

Det kommer vara en avslagen tillställning i Dublin och jag tror att målchanserna kommer lysa med sin frånvaro. Max två strutar får vi bevittna och 1,75 är ett jättefint odds på detta.

Spel: Under 2,5 mål @ 1,75
Tävling: Vänskapslandskamp
Plats: Aviva Stadium
Tid: 20.45


Trippeln

Rumänien - Schweiz: 2 @ 2,05
Österrike - Tyskland: Över 3,5 mål @ 2,19
Irland - Nya Zeeland: Under 2,5 mål @ 1,75

Totalt odds: 7,86


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.