Speltips Dagens trippel 22/9

Fredagstrippel

Fredagskvällen bjuder på ett gäng godbitar. En ny ligaomgång smyger igång i Spanien, Frankrike, Tyskland och Italien, dessutom stundar ett par högintressanta matcher i Superettan. Undertecknad håller backar underdogen i ångestmötet på Olympia!

Få dagens trippel ifylld och klar hos Svenska Spel!

Helsingborg - AFC Eskilstuna: X2 @ 1,68

Helsingborg fortsätter att gå kräftgång. Förra helgen blev det torsk med 1-4 mot GAIS på Gamla Ullevi vilket kändes väldigt väntat. Prestationerna från HIF har varit undermåliga hela säsongen och jag ställer mig frågande till att skåningarna ställs ut som relativt tydliga favoriter mot AFC Eskilstuna. All form av underliggande statistik pekar på att HIF varit ett av seriens sämsta lag – endast Gefle har lägre expected points (wyscout).

Bottenkollegan AFC har fortsatt problem med målskyttet och formen är inget att hurra över. Totalt sett har dock AFC varit förhållandevis svåra att få hål på och 1-3-förlusten senast mot Örgryte speglade inte direkt matchbilden. Där lyckades ÖIS göra tre mål på blott 0,95 i xG.

Jag räknar med att det här ångestladdade bottenmötet blir tajt och målsnålt. Det skulle inte förvåna ifall detta tickar 0-0 en bra bit in i matchen. Med dessa underlag känns det klokt att backa gästerna. Dubbelchans (X2) till 1,68 blir första bidraget på trippeln.


Spel: X2 @ 1,68
Tävling: Superettan
Plats: Olympia
Tid: 19:00

Lecce - Genoa: 1 @ 2,38

I Serie A har Lecce sett väldigt fina ut inledningsvis och Apulien-laget är obesegrade efter fyra omgångar. De rödgula stod för en heroisk vändning i hemmapremiären mot Lazio som signerades av Pontus Almqvist, och detta har Lecce följt upp med tre raka matcher med poängplock.

Nykomlingen Genoa ska vara en passande motståndare hemma på Via Del Mare. Visserligen har Alberto Gillardinos mannar besegrat Lazio på Olimpico samt kryssat mot Napoli hemma på “Marassi”. Men synar man lagets prestationer råder det ingen tvekan om att Genoa haft väldigt bra utdelning. I samtliga fyra matcher har Genoa varit det sämre laget, med marginal dessutom.

Lecce har inlett kanon och hemma mot en medioker nykomling känns det väldigt generöst att få närmare 2,40 på hemmasegern. Ett givet klick!


Spel: 1 @ 2,38
Tävling: Serie A
Plats: Stadio Via Del Mare
Tid: 20:45

Monaco - Nice: X2 @ 1,72

Vi avslutar med ett Ligue 1-derby från den franska rivieran. Både Monaco och Nice har fått en mycket fin start på säsongen och efter fem omgångar är lagen obesegrade. Monegaskerna toppar tabellen, till stor del tack vare ett vasst anfallsspel som Golovin, Ben Yedder och Minamino. Bakåt har det dock sett ihåligt ut i flera matcher.

Nice är ett mer defensivt balanserat lag som gillar att ligga på rulle och kontra, något gästerna lär få nytta av på Stade Louis II. 3-2-segern borta mot PSG i den förra omgången, där Nice hade blott 30 procent av bollinnehavet, var inte på något sätt orättvis sett till chanserna.

Jag tycker Monaco har blivit lite väl stora favoriter. Nice har mött betydligt tuffare motstånd inledningsvis – Lille, Lyon och PSG är som bekant tre topplag. Man ska även ha med sig att Nice vann med hela 3-0 på Stade Louis II förra säsongen. X2 till 1,72 blir sista bidraget på trippeln.

Spel: X2 @ 1,72
Tävling: Ligue 1
Plats: Stade Louis II
Tid: 21:00

Trippeln

Helsingborg - AFC Eskilstuna: X2 @ 1,68
Lecce - Genoa: 1 @ 2,38
Monaco - Nice: X2 @ 1,72

Totalt odds: 6,88

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.