Speltips Dagens trippel 27/9

Raka segrar i HockeyAllsvenskan!

Som rubriken gör gällande bjuder inte onsdagens trippel på några krusiduller. Det är raka rör som gäller när den mycket underhållande HockeyAllsvenskan står på agendan. Tesen är att Västervik, Tingsryd och Kalmar är i en klass för sig längst ned i tabellen, vilket ger deras motståndare toppchans att addera tre pinnar till kontot. Nu bär det av!

Få dagens trippel ifylld och klar hos Svenska Spel

Västervik - Djurgården: Bortaseger @ 1,60

Den gamle djurgårdaren Nichlas Falk hade garanterat hoppats på att ta med sig ett bättre kvitto från seriepremiären. På pappret bleka Kalmar stod för motståndet, och Falks Västervik var på alla sätt och vis undermåliga i matchen. Den energi som Alex Cierniks reducering gav försvann lika snabbt när 1-3-pucken satt bakom Edvin Olofsson. Det var helt enkelt en afton att glömma och en prestation som framkallade mörka minnen för smålänningarna som egentligen skulle lirat i Hockeyettan.

Det kommer naturligtvis att vara en dramatisk skillnad för Djurgården att skrinna ut i Tjusthallen jämfört med i den brännheta hemmapremiären mot Björklöven. Då såg det riktigt, riktigt bra ut. Marcus Krüger gick i bräschen när det behövdes som mest, Albin Grewe hittade in perfekt i gnuggarlinan med Rensfeldt och Brodin samtidigt som Wiktor Nilsson och John Norman hittade varandra vid upprepade tillfällen.

Trupperna är som natt och dag, precis som i fjol när DIF vann samtliga fyra matcher, den sista på bortais med förkrossande 7-0. Med ett intakt styrkeförhållande och gott om självförtroende innanför gästernas västar är en komfortabel bortaseger att vänta. 1,60 klickas.

Spel: Bortaseger @ 1,60
Tävling: HockeyAllsvenskan
Plats: Tjusthallen
Tid: 19:00

Kalmar - Almtuna: Bortaseger @ 2,46

Kalmar är kanske det mest nedsnackade laget av dem alla, och det är näppeligen deras eget fel. Att de skulle spela HA stod klart först i mitten av juli efter att Kristianstad nekats elitlicens och med begränsningar både tids- och pengamässigt är det svårt att bygga en slagkraftig trupp som kan hävda sig en trappa upp. Det är en riktigt bra Hockeyettan-stomme som kryddats med några importer. Offensive backen Theocharidis stod för 1+1 mot Västervik (3-1), medan spetsvärvningen Shawn Boudrias var iskall.

Almtuna har sannerligen inte det flashigaste bygget och det syntes tydligt mot Västerås, där det i huvudsak var udden som skilde lagen åt. Den stora skillnaden mot det lag som charmade fansen genom att vara potent med mycket små medel är att förstespaden Viktor Andrén lämnat för större uppdrag. Målvaktsposten är det stora orosmolnet för den hypade tränaren Robert Kimby, men det är inget besvär som lär överexponeras en afton som denna.

Ett gäng samspelta gäster med ett välorganiserat presspel över hela banan väntas spoliera festen i den historiska premiären i Hatstore Arena, genom att helt sonika äta upp KHC och neka alla deras försök till framstötar. 2,46 känns generöst i ett möte där AIS i min bok gäller som favoriter, bortais till trots.

Spel: Bortaseger @ 2,46
Tävling: HockeyAllsvenskan
Plats: Hatstore Arena
Tid: 19:00

BIK Karlskoga - Tingsryd: Hemmaseger @ 1,64

BIK Karlskoga har inte jättemycket positivt att ta med sig från mötet med Östersund. Att Theodor Pisteks fina målform från försäsongen tycks vara intakt är det tydligaste pluset, men där Dennis Hall i övrigt har en hel del att fnula på inför sin andra match som huvudansvarig i det värmländska laget. Revanschsuget är stort och kärnan med Hellgren Smed mellan stolparna och Henrik Larssons som stöttepelare på backsidan är kvar.

Tingsryd har inget vidare spetsigt lag efter tappet av snipern Anton Gradin och det blev plågsamt tydligt när laget reste till Nybro. 16 skott framåt, en påse och 1-4-torsk mot nykomlingen blev utkomsten och farhågorna om att detta TAIF lär få en lång och kämpig säsong förstärktes. Simon Åkerström och Jonathan Harju visade prov på gott samarbete vid gästernas enda mål, men deras snitt på under en halv pinne per match räcker inte för att bära laget.

Smålänningarna längtar mest hem till Dackehallen, där poängen i första hand ska plockas. Här ska de vara en, tå, ja kanske rentav tre nivåer sämre än sina motståndare. Det ska inte vara något snack om saken och den raka hemmasegern till 1,64 blir trippelns sista ben.

Spel: Hemmaseger @ 1,64
Tävling: HockeyAllsvenskan
Plats: Nobelhallen
Tid: 19:00

Trippeln

Västervik - Djurgården: Bortaseger @ 1,60
Kalmar - Almtuna: Bortaseger @ 2,46
BIK Karlskoga - Tingsryd: Hemmaseger @ 1,64

Totalt odds: 6,49

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.