Speltips Dagens Trippel 28/5

Toppmöte i Malmö

Under tisdagskvällen smygstartar den tolfte omgången av Allsvenskan. På Eleda Stadion väntar ett tungviktsmöte mellan fjolårets guld- och silvermedaljörer. Det ska också göras ett nedslag på Stora Valla i Superettan innan en tysk kvalmatch tar trippeln i mål. Nu kör vi!


Placera dagens trippel hos Svenska Spel Sport & Casino

Malmö FF - Elfsborg: Elfsborg +1,5 @ 1,72

Malmö FF har varit en klass för sig så här långt. Botheim och övriga Malmöiter hade lekstuga i den senaste matchen mot Kalmar som slutade 5-0 hemma på Stadion. Efter elva omgångar har det bara blivit en förlust för de himmelsblå, och det var mot just Elfsborg på Borås Arena.

Känslan är att Elfsborg passar MFF ganska illa. Boråsarna gör sig bäst när de får stå lågt och spela på omställningar. I hemmamatchen mot MFF, som de gulsvarta vann med 3-1, hade Jimmy Thelins gossar blott 19% av bollinnehavet. Trots att en liknande matchbild är att vänta nere i Skåne känns MFF-ettan lite väl hårt pressad.

Undertecknad hävdar att värdet ligger på boråsarna. Elfsborg +1,5 till 1,72 blir därför första bidraget.

Spel: Elfsborg +1,5 @ 1,72
Tävling: Allsvenskan
Plats: Eleda Stadion
Tid: 19:00


Degerfors - Varberg: Degerfors -0,5 1:a halvlek @ 2,15

Både Degerfors och Varberg brakade ur Allsvenskan den gångna säsongen. Varberg har sedan dess gått riktigt tungt i Superettan, däremot ser Degen tillräckligt starka ut för att kunna ta sig tillbaka till finrummet. Värmlänningarna har fått tillbaka ett par kuggar från botbänken och DIF kommer stärkta från två raka vinster mot ÖIS (4-1) och IK Brage (1-0). I båda dessa vinster har Degen haft ledningen i paus.

Varberg är i sin tur nästjumbo i serien, trots att hallänningarna fick med sig en rätt oförtjänt seger senast mot Oddevold. På resande fot är gästerna alltjämt vinstlösa och faktum är att BoIS släppt in det första målet i samtliga bortamatcher. Jag tror den trenden håller i sig mot ett klart bättre och hemmastarkt Degerfors.

Degerfors brukar komma ut bra på Valla och en bra bit över dubbel deg på att värmlänningarna leder i paus är taget.

Spel: Degerfors -0,5 1:a halvlek @ 2,15
Tävling: Allsvenskan
Plats: Stora Valla
Tid: 19:00


Wehen - Regensburg: 1 @ 1,80

Wehen Wiesbaden och Jahn Regensburg slåss om en plats till Zweite Bundesliga. Wehen har huserat i andradivisionen den här säsongen och Wiesbaden såg ut som det klart bättre laget i bortamatchen mot Regensburg som slutade 2-2. Wehen vann xG med klar marginal och förde även spelet under stora delar av matchen.

På Brita-Arena i Hessen krävs det ett smärre mirakel för att Jahn Regensburg ska räcka till. Die Jahnelf var trots allt ett av de lagen som avslutade tredjedivisionen allra sämst – inte en seger på de sju sista matcherna. Det ska även sägas att bortaspelet har varit ett aber hela året. Under 2024 har besökarna förlorat sex av nio bortamatcher – i tredjedivisionen alltså.

Allt sammantaget känns Wehens favoritskap befogat. Raka ettan till priser runt 1,80 är en skön boost på bongen.

Spel: 1 @ 1,80
Tävling: Bundesliga 2 (kval)
Plats: Brita-Arena
Tid: 20:30


Trippeln

Malmö FF - Elfsborg: Elfsborg +1,5 @ 1,72
Degerfors - Varberg: Degerfors -0,5 1:a halvlek @ 2,15
Wehen - Regensburg: 1 @ 1,80

Totalt odds: 6,66

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.