Speltips Dagens Trippel 29/11

Riktigt trevliga matcher från HockeyAllsvenskan

Vi drar igång kvällen trio av matcher med en riktigt höjdare i norr. Seriefinalen från Umeå kliver på tåget allra först och här tror vi på en målrik historia. I Mora tyder en hel del på MIK-seger mot AIK och i Östersund kommer ett spretigt Västerås få problem. Strax norr om sex gånger flisen hittar vi dagens trippel. Nu kör vi!

Få dagens trippel ifylld och klar hos Svenska Spel Sport & Casino

Björklöven - Brynäs: Över 5,5 mål @ 1,81

Ettan Björklöven mot tvåan Brynäs. Lapp på luckan i Umeå och ett rejält drag gäller. Båda klubbarna har något sämre perioder i trunken att visa upp och därmed saker att bevisa. Tittar vi tio omgångar bakåt i tiden så befinner sig herrskapen som sjua respektive sexa i formtabellen.

När dessa klubbar stångades i ett vändande möte på isen i Gävle så stängde IFB till defensiven rejält. 2-0-segern i “Monitorn” var en urstark bedrift såklart men chansmässigt så skapade gästrikeklubben en hög med tunga chanser och ser vi till båda lagen är det också offensiven som glänser. Värdarna matchar på med Powell, Schilkey, Mustonen, Pooley med flera samtidigt som BIF kan laborera med Larsson, Rödin, Indrasis, Vesel och Kopacka för att nämna några. Under träningarna denna vecka så har också Greg Scott funnits med och kört fullt. På minuskontot så fanns inte Kelleher med i tisdags.

Det här blir knappast någon lågintensiv och målsnål historia. Full fart framåt kommer att gälla och båda klubbarna har kapaciteten att måla på rejält. Brynäs är i sina bortamatcher inblandat i 6,4 mål i snitt. Mest av alla lag. Löven å sin sida visar en total på 5,7 mål per match. Överlinan är därför ett givet inslag.

Spel: Över 5,5 mål @ 1,81
Tävling: Hockeyallsvenskan
Plats: Winpos Arena
Tid: 19:00


Mora - AIK: Hemmaseger @ 1,96

Mora hade Johan Persson borta, avstängd i fem matcher nyligen. Utfallet blev poäng i samtliga av dessa bataljer och när stjärnan därefter var tillbaka i spel mot Almtuna i söndags så krossade masarna Uppsala-klubben med 6-0 i Gränby! Mora är på riktigt i år och en given utmanare till de mer namnkunniga sällskapen i toppen.

Under onsdagen väntar masarna på AIK i hemmahallen. Andreas Ljunggren stod i mål mot AIS senast men är till denna strid inte längre en Moraspelare. Keepern gjorde i dagarna klart med Östersund och istället har dalaklubben valt att plocka in en tvåa bakom Ignatjew då Emil Zetterquist på kort tid kritat på ett avtal med dalalaget.

AIK å sin sida gjorde en riktigt dålig insats borta mot Tingsryd men kunde trots 14-40 i skott vinna matchen i Dackehallen. En stark bedrift från de svartklädda men med betydligt svårare motstånd denna gång blir det såklart väldigt mycket svårare för stockholmarna att utmana om poäng. Ettan i Smidjegrav betalar just nu strax söder om dubbeldeg vilket är klart spelbart.

Spel: Hemmaseger @ 1,96
Tävling: Hockeyallsvenskan
Plats: Smidjegrav Arena
Tid: 19:00


Östersund - Västerås: Östersund +0,5 @ 1,87

Östersund är jumbo i Hockeyallsvenskan och lider inte bara på isen utan har dessutom problem vid sidan. ÖIK var sjukdomsdrabbade förra veckan då mer än en handfull spelare kände sig krassliga. Något som i slutändan innebar att bland annat Daniel Öhrn fick vila mot Karlskoga i helgen.

I skrivande stund ser däremot värdarna ut att få tillbaka de allra flesta som varit tveksamma och när Västerås kommer på besök tar vi och delvis håller arrangörsklubben i handen. Gästerna tog rejält med stryk mot Södertälje senast (sex mål brakan) och därtill fick coach Helmersson också se Komarek kliva av med en känning. Något oklar status på österrikaren nu men även om Komarek spelar så tror vi ändå att vikarna får en ganska tung afton i Jämtland.

Pluslinan till vänster är värdemässigt fin och vi ska med god känsla kunna nypa denna som en del av onsdagens trippel.

Spel: Östersund +0,5 @ 1,87
Tävling: Hockeyallsvenskan
Plats: Östersunds Arena
Tid: 19:00

Trippeln

Björklöven - Brynäs: Över 5,5 mål @ 1,81
Mora - AIK: Hemmaseger @ 1,96
Östersund - Västerås: Östersund +0,5 @ 1,87

Totalt odds: 6,63

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.