Speltips Dagens Trippel 29/5

Europa Conference League-final

Under onsdagskvällen spelas Conference League-finalen. Olympiakos drar viss fördel av hemmaplan med tanke på att finalen spelas i Aten. Innan vi vänder blickarna mot Grekland görs dock nedslag i både Allsvenskan och Eliteserien. Mot full pott!

Placera dagens trippel hos Svenska Spel Sport & Casino

Mjällby - Häcken: 1 @ 2,52

I helgen åkte Mjällby på den första hemmaförlusten för säsongen då Djurgården var på besök. Lucas Bergvall gjorde två tidiga mål på Strandvallen, men MAIF växte in i matchen och gjorde totalt sett ingen dålig insats. De gulsvarta har uppträtt väldigt stabilt under våren och känslan är att MAIF ska ha skapliga chanser att studsa tillbaka på onsdag.

Häcken känns inte lika starka som tidigare upplagor och göteborgarna har haft svårt att hitta jämnheten i prestationerna. Inte minst på resande fot och i synnerhet på naturgräs. De två senaste bortamatcherna har göteborgarna torskat med 0-3 – mot Halmstad och GAIS. Det ska även sägas Häcken förlorade motsvarande möte på Listerlandet i fjol.

Summa summarum känns Mjällby som rättmätiga favoriter, om än knappt. Priser runt 2,50 på hemmasegern lockar.

Spel: 1 @ 2,52
Tävling: Allsvenskan
Plats: Strandvallen
Tid: 19:00


Bodö/Glimt - Sandefjord: Bodö -1,5 @ 1,64

Vidare mot Norge där Bodö/Glimt gör succé säsong efter säsong. Superlaget från norr toppar även tabellen i skrivande stund, trots att både Molde och Brann har spelat en match mer. Efter en flygande start har Bodö slarvat bort poäng mot både HamKam (0-1) KFUM Oslo (2-2). Inga toppgäng direkt, men nu ska det inte finnas någon risk för underskattning.

Känslan är att Sandefjord kommer att få käka upp Bodös tidigare missräkningar. Sandefjord har haft det kämpigt under hela våren och besökarna har förlorat sex av de nio inledande matcherna. Blott en poäng har det tagit på resande fot. Uppe i Bodö har Sandefjord tagit poäng vid endast två tillfällen under hela 2000 talet och detta bör bara kunna sluta på ett sätt.

Klasskillnad råder och någon form av underskattning ska det inte vara tal om. Överkörning att vänta? Ja, känslan är så. Bodö -1,5 klickas till 1,64.

Spel: Bodö -1,5 @ 1,64
Tävling: Eliteserien
Plats: Aspmyra Stadion
Tid: 19:00


Olympiakos - Fiorentina: Olympiakos vinner trofén @ 2,15

Conference League-finalen går av stapeln på OPAP Arena – AEK Atens hemmaborg. Därmed har Olympiakos en liten hemmaplansfördel. Grekerna har övertygat under hela slutspelet, inte minst i semifinalen mot Aston Villa då El Kaabi sprang åttor runt Aston Villa. I fronten finns också välmeriterade spelare som Navarro, Jovetic och Gelson Martins.

Fiorentinas favoritskap känns bräckligt. Italienarna gjorde ingen större ligasäsong och vinsten mot Club Brugge i semifinalen satt långt inne. Finaler och Viola brukar inte heller rimma speciellt väl. I fjol förlorade Fiorentina både Conference League- och Coppa Italia-finalen.

Allt sammantaget känns 2,15 på att Olympiakos står som slutsegrare högt.

Spel: Olympiakos vinner trofén @ 2,15
Tävling: Europa Conference League
Plats: OPAP Arena
Tid: 21:00

Trippeln

Mjällby - Häcken: 1 @ 2,52
Bodö/Glimt - Sandefjord: Bodö -1,5 @ 1,64
Olympiakos - Fiorentina: Olympiakos vinner trofén @ 2,15

Totalt odds: 8,89

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.