Speltips Dagens trippel 29/9

Fredagstrippel

Fredagens trippel bjussar på godbitar från Tyskland, England och Spanien. På den Iberiska halvön väntar ett riktigt tungviktsmöte mellan Barcelona och Sevilla. Andalusierna hålls i handen på Olympiastadion, men på tysk och brittisk mark backas favoriterna. Vamos!

Få dagens trippel ifylld och klar hos Svenska Spel

Hoffenheim - Dortmund: 2 @ 2,14

Hoffenheim har fått riktigt bra betalt i Bundesliga. Efter torsken i hemmapremiären mot Freiburg har det blivit fyra raka vinster, utan att spelet sett speciellt övertygande ut. 12 inspelade poäng på blott 6,4 i expected points säger såklart en del. De blåvita har ännu inte mött något av de förmodade topplagen och nu när Dortmund står på andra sidan lär det bli svårt. Skador på Grillitsch och skithuset Weghorst stör.

Dortmund ska vara numret större. Trots att Bellingham numera briljerar i Madrid ser ändå de gulsvarta fina ut. pålitliga herrar som Reus och Hummels har gått i bräschen för de gulsvarta som fortfarande är obesegrade i Bundesliga, till stor del tack vare av att försvaret bitvis sett bättre ut än förväntat. Framåt finns det som bekant gott om spets med spelare som Reus, Brandt, Adeyemi, Malen, Haller och nyförvärvet Füllkrug.

Trots Hoffenheims poängmässigt fina inledning håller jag Dortmund som ett klart bättre lag i grunden. De gulsvarta har vunnit fyra raka matcher mot Hoffenheim och i motsvarande möte i fjol stängde BVB-tvåan runt 1,65. Nu när vi får 2,14 på bortasegern är det läge att jobba gulsvart.

Spel: 2 @ 2,14
Tävling: Bundesliga
Plats: Rhein-Neckar-Arena
Tid: 20:30

Sheffield W - Sunderland: 2 @ 2,31

På de brittiska öarna har inte Sheffield Wednesday lyckats växa in Championship-kostymen. Den bottentippade nykomlingen har bara fått med sig två kryss efter åtta omgångar och är hopplöst sist i serien. Wednesday har ägt lite boll i matcherna och överlag kommit till väldigt få farliga målchanser. 0-3 i jumbomötet senast mot Swansea var inte direkt något styrkebesked.

Helt omvänt läge är det hos Sunderland som siktar på att ta klivet upp till Premier League, precis som i fjol då “The Black Cats” föll i playoff-semin mot Luton. Sunderland gick på en mina senast mot Cardiff men totalt sett har det varit väldigt habila insatser från gästerna. I nuläget är det bara Birmingham och Leicester som har högre expected points.

Det finns inte några lätta bortamatcher i Championship. Med det sagt känns runt 2,30 på Sunderland iögonfallande högt, framförallt med tanke på hur usla Sheffield sett ut.

Spel: 2 @ 2,31
Tävling: Championship
Plats: Hillsborough
Tid: 21:00

Barcelona - Sevilla: Sevilla +1,5 @ 1,89

På grund av renoveringar tvingas Barcelona spela sina hemmamatcher på Olympiastadion. Barca har full pott i den tillfälliga hemmaborgen och står noterad för fem vinster och två kryss efter sju omgångar. Utöver slakten av Betis har det dock inte varit särskilt många övertygande vinster. I den senaste hemmamatchen mot Celta Vigo (3-2) låg Barca under med 0-2 när tio minuter återstod, och tidigare i veckan tappade Barca poäng borta mot Mallorca.

Europa League-mästarna Sevilla har sett trötta ut. Inledningen har på många sätt varit bedrövlig, men i tisdags visade En Nesyri, Suso, Lamela och company hög klass då Almería slaktades med 5-1. Truppen innehåller ett gäng erfarna spelare, såsom Rakitic, Fernando och Navas, och just i den här typen av matcher har Sevilla en förmåga att höja sig. Andalusierna har även nyligen fått hem Ramos som kommer att bli en viktig kugge där bak.

Barca har “bara” vunnit två av sju ligamatcher med mer än ett måls marginal och här tror jag katalanerna får det svettigare än vad oddsen indikerar. Sevilla +1,5 till 1,89 blir sista bidraget.

Spel: Sevilla +1,5 @ 1,89
Tävling: La Liga
Plats: Estadio Olímpico
Tid: 21:00


Trippeln

Hoffenheim - Dortmund: 2 @ 2,14
Sheffield W - Sunderland: 2 @ 2,31
Barcelona - Sevilla: Sevilla +1,5 @ 1,89

💰 Totalt odds: 9,35

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.