Speltips Dagens Trippel 4/9

Kan Fernandez få fart på blåränderna?

Veckans första trippel tar avstamp i ett intrikat damallsvenskt möte på Stockholm Stadion, där ett uppdaterat Djurgården med ny, högprofilerad tränare, ska testa vingarna och fly undan det värsta träsket. Dessutom ingår en ångestmättad drabbning från den danska andraligan, innan butiken stängs i och med The Royals visit i universitetsstaden Cambridge. Let’s get to it!


Få trippeln ifylld och klar hos Svenska Spel!


Djurgården - Kristianstad: 2 @ 1,61


Två av damallsvenskans större besvikelser stöter samman på Stockholms Stadion, där läget tveklöst är mer prekärt för hemmahörande Djurgården. Tränarskiftet till Marcelo Fernandez, tidigare i BP och med en välkänd röst från La Liga-sändningar, är bara den första i en rad av förändringar som den sportsliga ledningen genomfört.


Beata Kollmats, tidigare i bland annat Häcken, har hämtats för att stärka upp defensiven och kommer att bli nyttig, för det behövs. Hedvig Lindahl gjorde fler självmål på sociala medier än vad hon räddade bollar, och i hennes ställe har Katelin Talbert lånats in. Här saknas emellertid avstängda stöttepelaren Portia Boakye,


Kristianstad siktade mot stjärnorna och landade inte ens bland molnen. Bättre än en bronspeng med en rejäl skopa flyt kommer det inte att bli för skånskorna, som dessutom tappat stjärnan Viens. Sayer har anslutit och stärker det kollektiv där offensiva spetskvaliteter alltjämt finns i bland annat Tabby Tindell. Gästerna vann hemmamötet klart (4-1) och ska vara ett par nummer större även på resande tass.


Spel: 2 @ 1,61

Tävling: Damallsvenskan

Plats: Stockholms Stadion

Tid: 18:00


Naestved - HB Köge: Båda lagen gör mål: Nej @ 2,34


När de större ligorna har lite spelledigt med tanke på det landslagsuppehåll som stundar passar det perfekt att dyka ned i den danska ångestpuck som kommer till oss under måndagskvällen. I motsvarigheten till Superettan, som ibland kallas NordicBet Liga av sponsorskäl, står hemmalaget på en futtig pinne och besökarna återfinns enkom två pinnhål upp i tabellen.


Naestved skördade stora framgångar i fjol och slutade på en finfin femteplats under byasonen Peter Bonde, som bland annat har ett exotiskt äventyr i det kinesiska U-20-landslaget för damer på sitt CV. Nu står de gröna med ett ynka kryss och sex torsk, och har ligans sämsta offensiv. Fönstrets slut innehöll ett brutet kontrakt för floppen Dehmie och ett låneavtal med Mikkel Ladefoged som är ny tilltänkt spjutspets.


HB Köge har huserat på den undre halvan i ett par års tid, utan att vara särskilt nära nedflyttning. Inför säsongen lämnade den gamle Liverpool-mittbacken Daniel Agger tränarposten, och nye Nicklas Pedersen har knappast fått någon flygande start. 0-0 mot Fredericia var ett regelrätt rån av en poäng, och inte heller gästoffensiven är något att hänga i granen. Att ett av lagen förblir mållösa ligger nära till hands i denna anspända tillställning. 2,34 är taget alla dagar i veckan!


Spel: Båda lagen gör mål: Nej @ 2,34

Tävling: 1. division

Plats: Naestved Stadium

Tid: 19:00


Cambridge - Reading: 1 @ 2,29


För att avsluta trippeln tar vi oss till League One, där det i fjol fanns ett par lag som stack ut ordentligt. Denna upplaga ser ut att kunna bli ett enda stort getingbo, där måndagens två kombattanter i allra bästa fall kan vara med och hota om en playoffplats, men knappt ens det.


Cambridge har fått den bättre starten av de två, inte minst hemma på Abbey Stadium. 2-0 mot Bristol Rovers senast det begav sig på hemmagräset var ett rejält styrkebesked där det var inhopparna, med Fejiri Okenabirhie i spetsen, som visade vägen. Jämfört med torsken på resande fot mot Leyton Orient lär PL-rutinerade Elias Kachunga vara åter i uppställningen, vilket är oerhört mycket värt.


Readings självbild gör att de siktar mot att ta sig tillbaka från ett The Championship som de tvingades lämna efter ett spelmässigt horribelt fjolår. De sista dagarna av fönstret var hektiska, när Andy Carroll bröt kontraktet för att testa bollen på andra sidan Doverkanalen. Att prestigevärvningen Clinton Mola blir spelklar är långt ifrån självklart, och undertecknad spår att The Royals åker på en ny törn efter den sena käftsmällen mot Exeter (1-2). Den raka ettan är riktigt spännande!


Spel: 1 @ 2,29

Tävling: League One

Plats: Abbey Stadium

Tid: 21:00


Trippeln


Djurgården - Kristianstad: 2 @ 1,61

Naestved - HB Köge: Båda lagen gör mål: Nej @ 2,34

Cambridge - Reading: 1 @ 2,29


Totalt odds: 8,63Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.