Speltips Dagens Trippel 5/9

Brännhet tenniskvart i US Open

En dörr stängs och en annan öppnas. Fotbollsutbudet lyser med sin frånvaro under tisdagen och då presenterar sig ett ypperligt tillfälle att blicka mot den stegrande dramatiken i US Open. Ostapenko - Gauff kan bli en riktig höjdare, där undertecknad vädrar en skräll. Dessutom närmar sig seriestarterna i SHL och Hockeyallsvenskan med stormsteg, och vi får chansen att följa några av lagens uppladdning. Häng med!

Få dagens trippel ifylld och klar hos Svenska Spel!

Jelena Ostapenko - Cori Gauff: Ostapenko att vinna @ 2,92

Vid lunch lokal tid eller klockan 18 i Svedala har det blivit dags för en riktigt häftig kvartsfinal i damernas US Open. Jelena Ostapenko ställs mot hemmafavoriten Cori Gauff, som vid seger slår sin bästa notering i turneringen och som i kraft av favoritskapet också bär rejäla förväntningar på sina axlar. Lätt kommer det sannerligen inte att bli.

Ostapenko slog nämligen ut världsettan Iga Swiatek för att ta sig hit. Till saken hör att den hårdslående lettiskan verkar vara Swiateks kryptonit, då hon gått segrande ur samtliga fyra möten dem emellan. Samtidigt har jag svårt att se hur någon i världen skulle kunna matcha henne när hon mer eller mindre spelade som i trans. Periodvis drar den 20:e-seedade underhunden på sig en hel del unforced errors, men taket är skyhögt.

“Coco” Gauff tog sig till kvarten genom att besegra legendaren och wildcardet Caroline Wozniacki med 6-3, 3-6, 6-1. En match där den unga amerikanskan tog sig samman i tredje sätt efter att ha varit ordentligt frustrerad på såväl sig själv som sin tränare i det andra setet. Gauff har varit i brygga även i de tidiga omgångarna, och alltid lyckats lösa det. Tveklöst en styrka typisk för en spelare som tillhör världstoppen, men får Ostapenko så mycket som ett lillfinger så tar hon hela handen. Lettisk skrällseger till 2,92 blir trippelns första ben!

Spel: Ostapenko att vinna @ 2,92
Tävling: US Open
Plats: Arthur Ashe Stadium
Tid: 18:00


Djurgården - Örebro: 2 @ 1,51

Den skarpa hockeysäsongen står snart för dörren och det är bara finslip som återstår för klubbarna i HA och SHL. Djurgården misslyckades med att ta sig upp efter stor dramatik, och denna upplaga känns på förhand inte fullt så het som den föregående.

Försäsongen har sett helt okej ut, med knappa förluster i Svenska Spel Trophy mot HV71 (2-4) och Frölunda (2-3 e. str). I den senare kampen debuterade den tänkta ettan i Carl Lindboms frånvaro, Viktor Andrén. Han var sin vana trogen oerhört stabil, motade 39 skot och höll DIF kvar i matchen. I isens andra ände var det i vanlig ordning Krüger och Klasen som höll låda, tillsammans med nye Albin Grewe.

En bra värdemätare i form av Örebro kommer på besök. Emil och Ludvig Larsson gick i bräschen när laget lade HV71 på rygg (5-4), där en annan av målskyttarna var stortalangen Jonathan Lekkerimäki, som var fenomenal för värdarna i fjolårets slutspel. Nye tränaren Hedberg har meddelat att han kommer att ge ett par gubbar lite mer vila för att låta alla få känna på pucken, men det ska vara nivåskillnad i Sméhallen.

Spel: 2 @ 1,64
Tävling: Vänskapsmatcher
Plats: Sméhallen
Tid: 18:00


Almtuna - Brynäs: 2 @ 1,64

Almtuna uträttade underverk med små medel den gångna säsongen, även om det slutade med en liten kraschlandning i slutspelet. Robert Kimbys lag var rejält nedsnackat på förhand, men gjorde det efter förutsättningarna fantastiskt, mycket tack vare den hyllade och jagade coachen. Såväl han som sportchef Tony Mårtensson har blivit kvar, och kanske kan de uträtta mirakel även i år.

Två tunga tapp har Uppsala-klubben i vart fall drabbats av. Burväktaren Andrén har tagit pendeln söderut till Djurgården och Oskar Asplund återfinns numer i Oskarshamn. Bland de som plockats in finns Carl Wassenius och Filip Barklund, som varit oerhört bra i Hockeyettan, samt Alexander Ljungkrantz från besökande Brynäs.

De nedflyttande gästrikarna har genomfört en helrenovering av truppen, där Ljungkrantz bara är en liten del av totalen. För att sammanfatta det som hänt räcker det att kika på förhandstipsen. BIF tippas göra sejouren i Hockeyallsvenskan ettårig och när Johan Larsson har fått sällskap av bland annat Miks Indrasis och Tyler Kelleher är det lätt att förstå varför. 7-2 mot Karlskoga i fredags är en fingervisning om vad som väntar här. Trolig bortaviktoria!

Spel: 2 @ 1,51
Tävling: Vänskapsmatcher
Plats: Upplands Bilforum Arena
Tid: 19:00

Trippeln

Jelena Ostapenko - Cori Gauff: Ostapenko att vinna @ 2,92
Djurgården - Örebro: 2 @ 1,51
Almtuna - Brynäs: 2 @ 1,64

Totalt odds: 7,26

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.