Speltips Dagens Trippel 6/9

Landskamperna smygstartar

Fotbollen är tillbaka för hela slanten på onsdagens trippel. Utbudet är för den sakens skull inte bättre än att en intressant EM-kval-kamp i Astana på torsdag eftermiddag inkluderas. En träningsmatch mellan två blåbär där det ena vuxit ifrån det andra, samt en irländsk jumbo som vill gå ut med flaggan i topp är övriga inslag. Nu bär det av!

Få trippeln ifylld och klar hos Svenska Spel!


Malta - Gibraltar: Gibraltar under 0,5 mål @ 1,86

Inför det stundande EM-kvalet ska två av Europas sämst rankade nationer mäta svärd, och för bägge är vinstchanserna avsevärt större här än vad de kommer vara när det blir skarpt läge. Ett synnerligen målsnålt möte ligger i korten, inte för att detta är några mästare på försvarsspel utan för att anfallarna är urusla. Det gäller särskilt för besökarna.

Malta har, trots idel förluster, inte alls varit oävna även mot skarpare motstånd. Teddy Teuma som gör succé är franska Reims är den stora stjärnan och i synnerhet på hemmagräset har han fått medspelarna med sig. Bortsett från Englandsmatchen (0-4) blir de sällan utskåpade, utan lyckas hålla ställningarna.

Gibraltar har radat upp 0-3-förluster även mot nationer som Frankrike och Nederländerna. En blandning av en djupt parkerad buss med tio man i eget straffområde och ett motstånd som saknar all form av motivation efter som det i praktiken är tre gratispoäng är vad som ligger bakom att siffrorna inte blivit större. Offensivt har det varit totalt iskallt. Ofta under 20 procent bollinnehav och sällan ens ett skott, än mindre på mål. Här kanske Wycombes Tjay De Barr får iväg en läderkula mot kassen, men något nätrassel lär det inte bli.


Spel: Gibraltar under 0,5 mål @ 1,86
Tävling: Internationella vänskapsmatcher
Plats: Grawnd Nazzjonali
Tid: 20:00


UCD - Derry City: UCD +2 @ 1,94

Även om det matematiskt fortfarande lever är UCD är sedan ganska lång tid tillbaka ordentligt avsågade i den irländska högstaligan - med all rätt. Som helhet har säsongen varit direkt pinsam och ibland har siffrorna runnit iväg på ett sätt som näppeligen klär ett gäng som beblandar sig med de främsta i nationen.

På sistone har det emellertid tänts en låga bland studenterna från huvudstaden. Från att ha varit frånvarande ute på planen i var och varannan match har “College” gått till att lira jämt med St. Patrick’s (0-1) och Cork (1-1). I förlusten mot Drogheda (0-3) senast såg det sämre ut defensivt, men spelmässigt höll de trots det tämligen jämna steg. Tillbaka hemma i “Skålen” finns goda förutsättningar för värdarna att stå upp riktigt bra.

Derry City återfinns i den andra änden av tabellen, men har varit tydligt påverkade av att kombinera liga med europeiskt cupkval. Det senare är visserligen över sedan en tid tillbaka, men i vinsten mot Dundalk senast var The Candystripes i ärlighetens namn riktigt, riktigt dåliga. 3-1 var totalt orimliga slutsiffror efter att Brian Maher mellan stolparna varit planens i särklass bäste. Formen inför slutspurten ser inget vidare ut, och då måste pluslinan testas!

Spel: UCD +2 @ 1,94
Tävling: League of Ireland Premier Division
Plats: UCD Bowl
Tid: 20:45


Kazakstan - Finland: Kazakstan +0,5 @ 1,76

Att torsdagseftermiddagens kamp på Astana Arena skulle vara gruppfinal när Slovenien och framför allt Danmark sällskapar i Grupp H var det med all säkerhet ingen som trodde på förhand. Bägge står på nio pinnar efter fyra spelade och en eventuell vinnare här tar ett enormt kliv mot Tyskland 2024.

Kazakstan är den större överraskningen, inte minst tack vare 3-2-segern mot de rödvita storfavoriterna just här på Astana Arenas matta. Den sena vändningen då var ofattbar och segerskytten Abat Aymbetov var i farten på nytt senast det begav sig. Då sänkte han Nordirland på bortagräs med en sen strut (1-0) och säkrade en ny mäkta imponerande trea till “Hökarna”.

Finland föll i den hel-skandinaviska premiären, men har därefter gått rent. Hrádecký mellan stolparna har bommat igen och även om Minnesotas finest, Teemu Pukki, inte direkt sprutat in mål har herrar som Benjamin Källman och Daniel Håkans tagit chanserna när de fått dem. I Astana väntar denna gång relativt tacksamt väder i form av 16 grader och växlande molnighet, men det finns andra parametrar som gör bortakampen oerhört klurig.

Jag gillar kazakernas chans till poäng, och +0,5-linan innebär att både hemmaseger och kryss ger grön bock. Till 1,76 är det taget som trippelns sista ben!


Spel: Kazakstan +0,5 @ 1,76
Tävling: EM-kval
Plats: Astana Arena
Tid: 16:00 (Torsdag)


Trippeln

Malta - Gibraltar: Gibraltar under 0,5 mål @ 1,86
UCD - Derry City: UCD +2 @ 1,94
Kazakstan- Finland: Kazakstan +0,5 @ 1,76


💰 Totalt odds: 6,40

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.