Speltips Dagens trippel 7/9

Balkan ångar på i EM-kvalet

Landslagsuppehållet har inneburit att bollen lyst med sin frånvaro de senaste dagarna. Från torsdag och framåt är det full rulle i EM-kvalet och det syns naturligtvis på trippeln. Slovenien och Serbien ställs mot varsin försvarsinriktad motståndare och jag ger bägge goda möjligheter att bräcka muren. I Eindhoven lyckas Grekland därtill stå pall för den orangea anstormningen. Nu bär det av!

Få dagens trippel ifylld och klar hos Svenska Spel!

Slovenien - Nordirland: 1 @ 1,82

Slovenien repade sig efter tunga förlusten mot Finland (0-2) och löste starka 1-1 mot Danmark hemma i Ljubljana. Då gick Andraz Sporar längst fram i ledet och även om han inte direkt varit formtoppad i klubblaget Panathinaikos har det trots allt blivit ett par påsar i Europa-kvalet.

Vid sin sida har han Benjamin Sesko, som nu tagit klivet från Salzburg till Leipzig utan att riktigt ha fått målskyttet att lossna i Österrike. Trots bara 25 minuter på planen i ligaupptakten har den gänglige 20-åringen smällt in två bollar, den senaste i den gångna helgens bortadrabbning mot Union Berlin. Se upp för Sesko, säger jag bara.

Nordirland torskade hemma mot Kazakstan (0-1) med en backtrea där den rutinerade duon Jonny Evans och Craig Cathcart ingick. När samma gubbar tagits ut för att formera en liknande defensiv här finns en tydlig brist på matchvana. United-reserven Evans fick slutminuterna mot Arsenal och hann med att göra självmål, medan Cathcart inte förmått hitta en ny klubbadress efter att ha lämnat Watford förrän i tisdags.

Det lågt stående bortaförsvaret kommer att få kämpa samtidigt som League One-spelaren Dion Charles är den som ska stå för målen. Nej, denna upplaga av den “Grönvita armén” är inte något för värdarna att frukta. Hemmasegern blir en utmärkt första beståndsdel i trippeln.

Spel: 1 @ 1,82
Tävling: EM-kval
Plats: Stozice Stadium
Tid: 20:45


Serbien - Ungern: 1 @ 1,76

Ett uppsnackat Serbien stod för ett rejält magplask i VM med undermåligt spel och svaga resultat. Dragan Stojkovic har fått fortsatt förtroende och ser så långt ut att ha förvaltat det väl. EM-kvalet har flutit på och truppen ser oerhört stark ut hela vägen från Rajkovic mellan stolparna, via Milenkovic och Tadic till Dusan Vlahovic allra längst fram.

Tillåt mig att fastna lite extra vid just Vlahovic. I Qatar var han primärt en inhoppare och under fjolåret i ett undermåligt Juventus plågades han av ljumskproblem. I inledningen av Serie A har anfallaren sett otroligt pigg ut och stod bland annat för ett riktigt klassavslut med pannan mot Bologna. Straffmissen mot Empoli kommer inte att sabba det återfunna självförtroendet, med vilket han anför “Orlovi”.

Ungern har ännu inte släppt i mål i detta kvalspel och har endast tappat poäng borta mot Montenegro. Nu är försteslipsen Gulácsi vissserligen tillbaka i truppen, men saknas gör Gazdag som tvingats kasta in handduken sent och framförallt Laszlo “Scholes” Kleinheisler. Han har med sitt centrala bollvinnande varit en av lagets absolut viktigaste spelare. Tappet bör bli kostsamt för gästerna, som lär spela andrafiol i Belgrad.

Spel: 1 @ 1,76
Tävling: EM-kval
Plats: Stadion Rajko Mitic
Tid: 20:45


Nederländerna - Grekland: Under 2,5 mål @ 1,96

Det går att titta mot Ronald Koemans inledande kamper i sin comeback som nederländsk förbundskapten och tänka att det kommer bjudas på öppna spjäll under denna torsdagsafton i Eindhoven. Jag är inte så säker på det. Efter 0-4 mot Frankrike har “Oranje” inte råd med många fler plumpar, allra minst mot det Grekland som tillsammans med Irland är de som utmanar om den andra EM-platsen i gruppen.

Virgil van Dijk bossar i försvaret och lär vara rejält spelsugen med tanke på avstängningen i Premier League, men har sett farligt nonchalant ut under inledningen av säsongen. Ett försvarsalternativ i Jurriën Timber går skadad, Geertruida som fått chansen har allt annat än övertygad och Matthijs de Ligt är under isen i Bayern München. Det gör att Koeman behöver kika på en defensivare balans på mittfältet för att inte riskera bakslag.

Uruguayen Gus Poyet har tagit över det grekiska landslaget med stor pondus och satt en tydlig struktur. Nio insläppta på 14 matcher är imponerande och trots att det innebär en kompromiss där defensiven trubbas av har resultaten varit övertygande. Det lågt stående försvaret saknar avstängde Mavropanos, men bland Retsos, Tzavellas och talangfulle Koulierakis finns en kompetent ersättare. Längst bak står trygge Vlachodimos. “Piratskeppet” lyckades nolla Frankrike borta sånär som på en Mbappé-straff och här går värdarna ett liknande öde till mötes.

Spel: Under 2,5 mål @ 1,96
Tävling: EM-kval
Plats: Philips Stadion
Tid: 20:45


Trippeln

Slovenien - Nordirland: 1 @ 1,82
Serbien - Ungern: 1 @ 1,76
Nederländerna - Grekland: Under 2,5 mål @ 1,96

Totalt odds: 6,33

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.