Speltips Dagens Trippel 8/12

Bild från Bildbyrån

SHL-trippel

Menyn ser riktigt smarrig ut denna torsdagskväll då det vankas full omgång i SHL. Flera hemmalag ska ses med fina chanser den här aftonen, inte minst Timrå som ställs mot Brynäs i ett passande läge. Medelpads stolthet backas till trevligt odds, så även Luleå och HV71. Drygt sju gånger smeten betalar trippeln!

Rygga trippeln här


Luleå - Leksand: 1 @ 2,04


Det är sargade leksingarna som åker upp till Delfinen. Masarna har fått pisk i fyra raka matcher. Det finns tveklöst mer att kräva från flera tunga namn i Hellkvists trupp. Trots att Matt Caito gjorde ett PP-mål i förlusten senast mot Linköping har ändå Leksand fortsatt seriens sämsta Power Play. LIF har även så här långt varit seriens sämsta bortagäng.


Luleå har också gått trögt på sistone, med det sagt känns ändå över dubbel deg på favoriten generöst. Bulans gäng är normalt sett tajta på hemmais och kommer närmast från en moralhöjande seger mot Jukurit (5-1) i Champions Hockey League. Man ska även ha med sig att LIF haft enorma problem borta mot Luleå genom åren. I Delfinen har gästerna torskat åtta av de nio senaste matcherna, under ordinarie tid dessutom.


Speltips

Luleå ska helt klart hållas högre och i Norrbotten känns det som sagt generöst med över dubbel deg på raka ettan.


 • Spel: 1 @ 2,04
 • Tävling: SHL
 • Plats: Coop Norrbotten Arena
 • Tid: 19:00


HV71 - Örebro: 1 @ 2,00


Vi rör oss ner mot Jönköping. Nykomlingen HV71 blickar uppåt i tabellen. Efter en poängmässigt trög inledning har HV börjat få retroaktiv utdelning. I den förra omgången krossades Rögle med hela 6-2 hemma i Husqvarna Garden där Fredrik Forsberg gjorde 2+1. Hemvändaren Niklas Hjalmarsson noterades också för en pinne.


HV står ofta för gedigna insatser och vi bör nog kunna räkna med att Tommy

Samuelssons kumpaner kommer att klättra i tabellen vad det lider. Lika mycket positiva tendenser ser inte undertecknad hos Örebro som har rätt risiga underliggande. Gästerna stod på fyra raka förluster innan segern mot jumbon Malmö. Noterbart är att Örebro gått poänglösa från deras fyra senaste bortamatcher.


Speltips

HV är på uppgång och borde ha fina chanser att lösa tredje raka hemma i Husqvarna Garden. 2,00 på hemmasegern plockar vi.


 • Spel: 1 @ 2,00
 • Tävling: SHL
 • Plats: Husqvarna Garden
 • Tid: 19:00


Timrå - Brynäs: 1 @ 1,76


Timrå fortsätter att gå från klarhet till klarhet. De rödvita spelar en underhållande hockey och spetsspelare som Dahlén, Pettersson och Lander fortsätter att levererar match efter match. Det blev torsk efter straffar borta mot Färjestad i den förra omgången men dessförinnan stod Medelpads stolthet på fyra raka vinster. Den senaste hemmamatchen slutade hela 5-0 mot Frölunda.


Omvänt läge är det hos Brynäs som släppt in flest mål i serien och stått för flera undermåliga insatser på slutet. 2-5 senast mot Frölunda var femte raka förlusten för Gävle-läget. På dessa fem kamper har Brynäs släppt in 23(!) mål vilket såklart inte är acceptabelt.


Speltips

Timrå blåser på match efter match och har tveklöst alla medel för att göra ett gäng baljor på de ihåliga gävleborna. Dryga 1,70 på raka ettan blir sista bidraget på trippeln.


 • Spel: 1 @ 1,76
 • Tävling: SHL
 • Plats: NHC Arena
 • Tid: 19:00


Trippeln


 1. Luleå - Leksand: 1 @ 2,04
 2. HV71 - Örebro: 1 @ 2,00
 3. Timrå - Brynäs: 1 @ 1,76


Totalt odds: 7,18


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.