Speltips Dagens trippel 17/9

Villarreal tar sig an Almería under söndagen och där tror jag att det lossnar rejält för de gula ubåtarna. Minst tre baljor sätter de dit och oddset på detta är aptitligt. Ett målkalas i Tyskland och ett vilt kämpande hemmalag i Premier League tar oss sedan hela vägen i mål.


Få dagens trippel ifylld och klar hos Svenska Spel.


Villarreal - Almería: Villarreal över 2,5 mål @ 2,44

Villarreal har inte fått det att stämma fullt ut under starten på La Liga. 1-3 borta mot Cádiz var den tredje förlusten på de fyra inledande omgångarna. Pedraza är avstängd och både Sörloth och Brereton Díaz har mindre känningar. Trots detta tror jag på en fin insats från hemmalagets sida. Gerard Moreno är i fullt slag och med Baena och Pino på kanterna lär den skickliga anfallaren få rätt bollar att arbeta med. Morales finns också att tillgå i anfallet.

Almería har bara mäktat med en poäng på sina fyra första matcher och den största anledningen till detta är ett läckande försvar. Närmast kommer gästerna från 2-3 mot Celta Vigo och totalt har nio bollar släppts in på fyra matcher. Embarba, Suárez och company kan absolut hitta luckor på de gulkläddas försvar, men jag har väldigt svårt att se gästerna stå emot i 90 minuter.

Jag tror att Villarreal får in ettan relativt tidigt i detta möte och efter det rullar målen in i strid ström. Hemmalaget gör som Celta Vigo och nätar (minst) tre gånger på Almería, något som står i fina 2,44.


Spel: Villarreal över 2,5 mål @ 2,44
Tävling: La Liga
Plats: estadio de la Cerámica
Tid: 16.15


Everton - Arsenal: Everton +1,5 @ 1,58

Arsenal har tagit tio poäng på de inledande fyra omgångarna utan att för den delen skull ha varit nära sitt max i prestationerna. Det är en styrka i sig och med Declan Rice på mittfältet ser The Gunners stabila ut. Nu väntar dock en uppgift som inte brukar sluta i dur. De fem senaste besöken till Goodison Park har faktiskt endast gett en poäng till Londonklubben och känslan är att det kan bli tufft igen.

Everton spelar en fysisk fotboll där mittfältet med Onana i spetsen går in stentufft i varenda duell. Det är något som brukar passa Arsenal ganska illa och det gäller att inte gästerna dras in i någon slags sluggerfest. Everton är också starka på fasta situationer där Tarkowski är ett stort hot och även det är en del av spelet som besökarna kan förbättra. Sean Dyche-boll passar helt enkelt inte förra årets serietvåa.

Nu ska Arsenal dessutom spela sin första Champions League-match på väldigt länge tre dagar efter denna fajt och frågan är hur Arteta hanterar den saken. Everton kommer stå upp väl i Liverpool och detta blir absolut ingen överkörning från Arsenals sida. Då lockar pluslinan. Everton +1,5 spelas till godkända 1,58.

Spel: Everton +1,5 @ 1,58
Tävling: Premier League
Plats: Goodison Park
Tid: 17.30

Darmstadt - Borussia Mönchengladbach: Över 2,5 mål @ 1,77

Det är ett bottenmöte som ska tittas till härnäst när Darmstadt och Borussia Mönchengladbach går i klinch. De förstnämnda är nykomlingar i det tyska finrummet och har noll poäng samt tio insläppta mål som facit efter tre omgångar. Isherwood och hans vänner hänger inte med i tempot när de tyska storklubbarna sätter fart. Framåt ser det mer intressant ut med Pfeiffer och Vilhelmsson, som stod för målet i 1-5-förlusten mot Bayer Leverkusen.

Borussia Mönchengladbach gjorde som alltid en bra insats mot Bayern München men föll till sist med 1-2. Gästerna har släppt in nio mål på sina tre omgångar och står på en poäng så långt. Itakura och Friedrich har svårt att hålla emot i mittförsvaret och de får inte mycket hjälp av ett offensivt viktat mittfält. Längre fram i banan ser det bättre ut med Cvancara, Jantschke, Siebatcheu, Ngoumou och Pléa som alternativ.

Darmstadt snittar fyra mål i sina matcher denna höst medan Borussia kliver högre upp än så. Jag ser en svängig match framför mig här och visst bjuds det på minst tre baljor. Det klickas i som avslutning på trippeln till 1,77.

Spel: Över 2,5 mål @ 1,77
Tävling: Bundesliga
Plats: Merck-Stadion am Bollenfalltor
Tid: 17.30

Trippeln

Villarreal - Almería: Villarreal över 2,5 mål @ 2,44
Everton - Arsenal: Everton +1,5 @ 1,58
Darmstadt - Borussia Mönchengladbach: Över 2,5 mål @ 1,77

💰 Totalt odds: 6,85

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.