Speltips Daniil Medvedev - Alex de Minaur

Bild från Bildbyrån

A man of the crowd

ATP-Cup fortsätter med den andra gruppspelsmatchen, och det är ett toppmöte mellan hemmanationen Australien och Ryssland. Australien leder gruppen genom bättre setskillnad än Ryssland, och skickar i sin andra singelmatch ut Alex de Minaur för att ta emot världstvåan Daniil Medvedev. Efter ett bedrövligt 2021 verkar de Minaur vara tillbaka i form. Hemmafavoriten bjuder upp till kamp?


Vilket år han hade ifjol, Daniil Medvedev. Fyra titlar inspelade på kontot, en av de var Masters-titeln i Toronto. Den sista, och den största av alla var den sensationella triumfen i US Open, där självaste Novak Djokovic besegrades. Inte nog med att världsettan och den bästa genom alla tider besegrades, det gjordes i finalen och i raka set! Djokovic stoppades också i och med förlusten från en historisk Calendar Grand Slam.

Med sina bläckfiskslikt långa räckvidd, massiva serve, jämnhet och smidighet sina 196cm till trots, är Medvedev en ny spelartyp på touren. Kombinationen av storservare och defensiv mästare är oerhört svårstoppad, och endast Zverev har liknande fysik och spelstil för att kunna efterlikna den, varpå båda två just nu också är tvåa samt trea i världen.

Dock var det en Medvedev som med sin succéssäsong och Davis Cup-slutspel enbart fick tre veckor av off-season, vilket märktes direkt i säsongspremiären mot Frankrikes Ugo Humbert. Det var en märkbart sliten och irriterad ryss som tappade övertag med set och break till förlust.

Medvedev fick inte mycket till försäsong efter Davis Cup-slutspelet i december där han bland annat mötte svenskhoppet Mikael Ymer.

Någon som hade ett helt bedrövligt år ifjol var Alex de Minaur. Efter en karriärsbästa ranking på 15 tidigt i januari, som uppnåddes med hjälp av de frusna rankingarna och mycket 2019-poäng, gick det käpprätt utför. Nästan hälften av årets 25 vinster kom i tre turneringar: Antalya, Queen´s och Eastbourne, där 22-åringen vann två titlar.

Det blev också 25 förluster, och oroväckande nog gick inte alls australiern att känna igen under stora delar av säsongen. Normalt sett spelar de Minaur med extrem frenesi, och med sitt fantastiska försvarsspel och snabbhet lyckas han vinna de flesta längre bollduellerna. Han är också en riktig publikspelare, vilket är en av anledningarna till varför året gick som det gick. Avsaknaden av publik i de flesta turneringarna, varifrån han hämtar mycket energi, slog hårt.

I år verkar Alex dock vara tillbaka. Energin var på topp i säsongspremiären, och på inför fullsatta läktare på hemmaplan i Australien är 22-åringen alltid livsfarlig. Förvisso matchotränad, men 7:e rankade Matteo Berrettini besegrades alltjämnt i raka set. Serven och förmågan kunna slå vinnare har tidigare varit stora svagheter hos de Minaur, men båda såg mycket bättre ut i denna match.

De Minaur verkar vara tillbaka starkare än någonsin till denna säsong.

Normalt sett brukar de Minaur ha problem mot eliten, då han saknar en stor serve och dödande vapen, men detta känns som delar av sitt spel han förbättrat kraftigt på senare tid, serven började bli starkare redan förra året. Han trivs också som allra bäst på snabb hard court, och naturligtvis extra mycket på hemmaplan. Outtrötligheten brukar också vara en av Medvedevs stora styrkor, men att grina illa redan i säsongspremiären betyder kanske att den korta försäsongen kan ha kostat honom viktig återhämtning. Även om han är i bra slag så har de Minaur pressat världstvåan förr, som när de möttes senast i Paris Masters 2020 - där Medvedev vann 2-1 i set. Ännu en jämn match verkar vara aktuell i allra högsta grad här.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsSpelbolagResultat
6 dec.
03:00
Calgary Flames - Arizona Coyotes
NHL
Spel: Calgary Flames -1,5
 
6 dec.
16:00
Marocko - Spanien
Fotbolls VM 2022
Spel: Spanien över 5.5 hörnor
 
6 dec.
16:00
Marocko - Spanien
Fotbolls VM 2022
Spel: Spelbyggare: Spanien vinner, Spanien U13.5 fouls, Marocko Ö1.5 kort & Amallah över 1.5 fouls
 
6 dec.
20:00
Portugal - Schweiz
Fotbolls VM 2022
Spel: BLGM + över 6.5 hörnor
 
6 dec.
20:00
Portugal–Schweiz
Fotbolls VM 2022
Spel: Oavgjort halvtid – Portugal fulltid
 
6 dec.
20:45
Dagens Trippel 6/12
Spel: Trippel
 
9 dec.
16:00
Weimers VM-trippel
Fotbolls VM 2022
Spel: Trippel
 
18 dec.
22:00
Fotbolls VM 2022 - Argentina
Fotbolls VM 2022
Spel: Argentina vinner VM guld
 
24 dec.
11:00
Fotbolls VM 2022 - Serbien
Fotbolls VM 2022
Spel: Serbien åker ut i kvartsfinal
 
13 apr.
01:00
Vinnare av Pacific Division
NHL
Spel: Edmonton Oilers
 
6 maj
16:00
The Championship - Långtidsspel
Championship
Spel: Sunderland Top 12 finish
 
19 maj
20:00
Girona att åka ur La Liga 2022/2023
La Liga
Spel: Girona att åka ur
 
20 maj
20:00
Serie A - Långtidsspel
Serie A
Spel: Lecce ramlar ur Serie A
 
28 maj
16:00
Slår flest målgivande passningar i Premier League - Harry Kane
Premier League
Spel: Harry Kane slår flest målgivande passningar i Premier League - Ja
 
28 maj
16:00
Brentford att bli nedflyttade - Långtidsspel
Premier League
Spel: Brentford att bli nedflyttade - Ja
 
31 maj
16:00
Bundesliga - Skytteligavinnare
Bundesliga
Spel: Patrik Schick gör flest mål i Bundesliga - Ja
 

Fler spelnyheter & kampanjer

60x pengarna på Ronaldo ikväll? Upphöjt odds!

Fotbolls VM 2022 6 december 2022

TISDAG: Fotbolls-VM rullar idag vidare med de två sista åttondelsfinalerna. Då kommer Hajper med en fin kampanj där vi får 60x pengarna på att Ronaldo gör mål med huvudet och att ... Läs mer

Från 6 x till 25 x pengarna på Brasiliansk dubbel från Hajper!

Fotbolls VM 2022 5 december 2022

MÅNDAG: Brasilien tar emot Sydkorea i en färgsprakande match som ska ge oss ett till kvartsfinallag. Lagen kommer till denna match med olika erfaranheter. Brasilien åkte på sin ... Läs mer

Inför Brasilien - Sydkorea VM 2022

Fotbolls VM 2022 5 december 2022

Brasilien åkte på en chockartad förlust mot Kamerun senast. Men tog sig ändå vidare som gruppsegrare. För Sydkorea var det en riktigt urladdning mot Portugal. Dels vände man och ... Läs mer

Inför Japan - Kroatien VM 2022

Fotbolls VM 2022 5 december 2022

Japan tog sig vidare från den svåra Grupp E och slog därmed ut självaste Tyskland. Kroatien i sin tur gick stark i Grupp F och förlorade inte en match. Nu möts lagen här och i ... Läs mer

Betway boost: Upphöjt odds på Morata att göra mål!

Fotbolls VM 2022 4 december 2022

TISDAG: Spanien har charmat oss igen med stort bollinnehav och mycket mål. Totalt 9 mål blev det i gruppspelet varav Morata gjorde tre av dem. Detta som inhoppare. Nu är han ... Läs mer