Speltips: Denis Shapovalov - John Isner 2/1 ""Forty-Love""
Speltips Denis Shapovalov - John Isner

Bild från Bildbyrån

"Forty-Love"

Dag två av ATP Cup och lite av ett rivalmöte mellan grannationerna USA och Kanada är på agendan. I den första singelmatchen ställs 14-rankade Denis Shapovalov mot 24-rankade John Isner. Som alltid i en match mot superservaren Isner är det små marginaler som avgör, och break lär vara sällsynta. Värde på handikappslinan?


Denis Shapovalov är alltjämt en otroligt talangfull 22-åring, som kommer från sin bästa säsong i karriären. Med en peak som tia på världsrankingen och ett semifinalframträdande i Wimbledon på kontot, vet vi vilka höga höjder kanadensaren kan nå. Problemet för Denis är att detta sker med synnerligen ojämna mellanrum. Ena stunden kan han förlora set med 2-6 mot spelare som Pablo Andujar, den nästa kan han spela jämnt med Rafael Nadal på grus.

Den fluktuerande nivån på kanadensarens tennis visade sig rejält efter Wimbledon, när många trodde han var ordentligt på gång att ta det stora steget in med den yppersta världseliten. När spelet är på är serven otroligt svårbruten, och med sin flärd från baslinjen (speciellt på enhandsbackhanden) bjuder Shapovalov ofta fansen på show - något vi nyligen fick se när 22-åringen gästade Stockholm i november.

Under försäsongen spelade Denis i Abu Dhabi, och drog som många andra deltagare på sig ett positivt COVID-resultat. Således har han fått sitta i karantän, och det var länge osäkert om han skulle komma till spel, ingen optimal uppladdning med andra ord.

Försäsongsturneringen i Abu Dhabi blev knappast succé då Shapovalov senare testade positivt för COVID-19.


Om kroppen är hel, och en full säsong spelas, finns det i år chans att John Isner sätter ännu ett tennisrekord som kommer bli svårslaget. Redan innehavare av rekordet för den längsta tennismatchen någonsin (11 timmar och 5 minuter) samt den snabbast klockade serven (253 km/h), kan den 208cm långa storservaren sätta rekord för flest serveess någonsin. Rekordinnehavaren, 43-årige Ivo Karlovic, har 13 728 på kontot, Isner 13 095.

Isner har varit en av ljuspunkterna i ett annat mörkt decennium för amerikansk herrtennis, och har konstant legat runt top 20 på världsrankingen. 36-åringen spelade sparsamt under fjolåret, men gjorde bra ifrån sig med ett facit på 23-13. Utöver ännu en titel i Atlanta (föga förvånande), den sjätte i ordningen, så var nog en hel del rätt förvånande över amerikanens grussäsong. Big John gick till kvartsfinal i Madrid Masters, och slog sånär Dominic Thiem, och i Roland-Garros pressade han den eventuella finalisten Stefanos Tsitsipas till fyra tuffa set.

Med sin nästintill obrytbara serve, höga tennis-IQ och kyla i avgörande situationer får motståndaren aldrig tappa fokus - ett break eller minibreak och setet kan mycket väl vara över.

För spelare som inte besitter ett riktigt vasst returspel är Isner en mardrömsmatchup.

Dessa spelare har aldrig mötts, men matchupen ska passa Isner väl. Han är betydligt jämnare i serven med högre serveprocent, vunna poäng bakom första- och andraserve, samt fler servegame vunna. Shapovalov är mycket mer ojämn, och har haft problem med axeln i omgångar som gett dubbelfelsproblem. Det är inte alltför ovanligt att han nästintill donerar bort servegame när det vill sig illa med hans högriskabla spelstil.

Banorna i Sydney är snabba och högtstudsande, vilket den jättelika Isner älskar då bollen studsar upp i hans strike zone. Det gör även hans kickserve på andraserven till ett stort vapen, i synnerhet mot spelare med enhandsbackhand som Shapovalov. Kanadensaren saknar ofta tålamod i sitt returspel och går för hårt istället för att få bollen i spel. Matchen lär komma ner till ett par få poäng, mycket sannolikt i tiebreak, och där är Isner en liten favorit.

Normalt sett är inte en lina på +2.5 games så aptitlig i herrtennis, men i en serveorienterad matchup som denna ska det väldigt mycket till om Isner ska bli bruten, och han kan mycket väl gå och vinna hela matchen.


Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsUnitsResultat
16 maj
01:00
New York Rangers - Pittsburgh Penguins
NHL
Spel: Över 6 mål
 
16 maj
15:20
Dagens VM-Trippel 16/5
Hockey-VM
Spel: Trippel
 
16 maj
18:00
Lillestrøm - Sarpsborg 08
Eliteserien
Spel: Över 10.5 Hörnor
 
16 maj
18:29
Dagens Trippel 16/5
Fotboll
Spel: Trippel
 
16 maj
18:30
Sampdoria - Fiorentinas
Serie A
Spel: Fiorentina över 5.5 hörnor
 
16 maj
19:20
Frankrike - Tyskland
Hockey-VM
Spel: Tyskland -1.5
 
16 maj
19:20
Finland - USA
Hockey-VM
Spel: X2 USA
 
16 maj
20:45
Huddersfield - Luton
Championship
Spel: Huddersfield över 5.5 hörnor
 
16 maj
21:00
Newcastle - Arsenal
Premier League
Spel: Arsenal att vinna
 
17 maj
13:30
Thanasi Kokkinakis - Fabio Fognini
Eliteserien
Spel: Thanasi Kokkinakis vinner matchen.
 
17 maj
20:45
Southampton - Liverpool
Premier League
Spel: Antal avslut av spelaren (Diego Jota) - Över 2.5
 
18 maj
03:30
Colorado Avalanche - St Louis Blues
NHL
Spel: Colorado
 
18 maj
21:00
Eintracht Frankfurt - Glasgow Rangers
Europa League
Spel: Eintracht Frankfurt lyfter bucklan
 
19 maj
20:45
Everton - Crystal Palace
Premier League
Spel: Everton vinner
 
19 maj
21:00
Aston Villa - Burnley
Premier League
Spel: Burnley vinner
 
22 maj
20:00
Osasuna - Mallorca
La Liga
Spel: Osasuna vinner
 
29 maj
13:30
Nottingham flyttas upp
Championship
Spel: Lag flyttas upp - Nottingham
 
13 juni
00:00
Vinnare NHL
NHL
Spel: Edmonton vinner
 
15 juni
05:45
Vinnare Eastern Conference
NHL
Spel: Florida Panthers
 
30 juni
01:00
NHL 2021-22 Stanley Cup-vinnare
NHL
Spel: Colorado Avalanche
 
1 juli
00:00
Tampa Bay
NHL
Spel: Tampa Bay vinna östra konferensen
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Lets Dance final 2022 - Odds, Analys & Tips!

Let's Dance 16 maj 2022

Det är dags för final av Lets Dance 2022 och allt står mellan två finalister! Läs allt om Lets Dance finalen här. Läs mer

Spela Revanschen hos Snabbare - 800 kr gratisspel!

13 maj 2022

Som ny kund hos Snabbare kan du nu få en andra chans! Sätter du inte ditt första spel så får du en ny chans. En optimal bonus för alla oss som vill ha mer spänning i tillvaron ... Läs mer

Anders Limpar kommenterar Masked singer rykten - "Är du Trollkarlen Anders?"

13 maj 2022

Anders Limpar kommenterar ryktena kring TV4 och deras program Masked Singer. Både juryn och tittarna är inne på att trollkarlen kanske kan vara Limpar. Hör vad han har att säga om ... Läs mer

Oddsen till Eurovision är här » Spana in Sveriges odds!

Eurovision närmar sig nu med stormsteg och det är dags att spana in hur stor chans Sverige och vinnaren Cornelia Jakobs har när det kommer till den stora finalen. Det är en härlig ... Läs mer

Topp 10 Bonusar för Fotbolls-VM 2022

Fotbolls VM 2022 12 maj 2022

Fotbolls-VM 2022 är snart här! Med ett stort mästerskap som VM kommer det ofta flertalet fina kampanjer, bonusar och erbjudanden från spelbolagen. I denna artikel går vi igenom ... Läs mer