Speltips: Denis Shapovalov - John Isner 2/1 ""Forty-Love""
Speltips Denis Shapovalov - John Isner

Bild från Bildbyrån

"Forty-Love"

Dag två av ATP Cup och lite av ett rivalmöte mellan grannationerna USA och Kanada är på agendan. I den första singelmatchen ställs 14-rankade Denis Shapovalov mot 24-rankade John Isner. Som alltid i en match mot superservaren Isner är det små marginaler som avgör, och break lär vara sällsynta. Värde på handikappslinan?


Denis Shapovalov är alltjämt en otroligt talangfull 22-åring, som kommer från sin bästa säsong i karriären. Med en peak som tia på världsrankingen och ett semifinalframträdande i Wimbledon på kontot, vet vi vilka höga höjder kanadensaren kan nå. Problemet för Denis är att detta sker med synnerligen ojämna mellanrum. Ena stunden kan han förlora set med 2-6 mot spelare som Pablo Andujar, den nästa kan han spela jämnt med Rafael Nadal på grus.

Den fluktuerande nivån på kanadensarens tennis visade sig rejält efter Wimbledon, när många trodde han var ordentligt på gång att ta det stora steget in med den yppersta världseliten. När spelet är på är serven otroligt svårbruten, och med sin flärd från baslinjen (speciellt på enhandsbackhanden) bjuder Shapovalov ofta fansen på show - något vi nyligen fick se när 22-åringen gästade Stockholm i november.

Under försäsongen spelade Denis i Abu Dhabi, och drog som många andra deltagare på sig ett positivt COVID-resultat. Således har han fått sitta i karantän, och det var länge osäkert om han skulle komma till spel, ingen optimal uppladdning med andra ord.

Försäsongsturneringen i Abu Dhabi blev knappast succé då Shapovalov senare testade positivt för COVID-19.


Om kroppen är hel, och en full säsong spelas, finns det i år chans att John Isner sätter ännu ett tennisrekord som kommer bli svårslaget. Redan innehavare av rekordet för den längsta tennismatchen någonsin (11 timmar och 5 minuter) samt den snabbast klockade serven (253 km/h), kan den 208cm långa storservaren sätta rekord för flest serveess någonsin. Rekordinnehavaren, 43-årige Ivo Karlovic, har 13 728 på kontot, Isner 13 095.

Isner har varit en av ljuspunkterna i ett annat mörkt decennium för amerikansk herrtennis, och har konstant legat runt top 20 på världsrankingen. 36-åringen spelade sparsamt under fjolåret, men gjorde bra ifrån sig med ett facit på 23-13. Utöver ännu en titel i Atlanta (föga förvånande), den sjätte i ordningen, så var nog en hel del rätt förvånande över amerikanens grussäsong. Big John gick till kvartsfinal i Madrid Masters, och slog sånär Dominic Thiem, och i Roland-Garros pressade han den eventuella finalisten Stefanos Tsitsipas till fyra tuffa set.

Med sin nästintill obrytbara serve, höga tennis-IQ och kyla i avgörande situationer får motståndaren aldrig tappa fokus - ett break eller minibreak och setet kan mycket väl vara över.

För spelare som inte besitter ett riktigt vasst returspel är Isner en mardrömsmatchup.

Dessa spelare har aldrig mötts, men matchupen ska passa Isner väl. Han är betydligt jämnare i serven med högre serveprocent, vunna poäng bakom första- och andraserve, samt fler servegame vunna. Shapovalov är mycket mer ojämn, och har haft problem med axeln i omgångar som gett dubbelfelsproblem. Det är inte alltför ovanligt att han nästintill donerar bort servegame när det vill sig illa med hans högriskabla spelstil.

Banorna i Sydney är snabba och högtstudsande, vilket den jättelika Isner älskar då bollen studsar upp i hans strike zone. Det gör även hans kickserve på andraserven till ett stort vapen, i synnerhet mot spelare med enhandsbackhand som Shapovalov. Kanadensaren saknar ofta tålamod i sitt returspel och går för hårt istället för att få bollen i spel. Matchen lär komma ner till ett par få poäng, mycket sannolikt i tiebreak, och där är Isner en liten favorit.

Normalt sett är inte en lina på +2.5 games så aptitlig i herrtennis, men i en serveorienterad matchup som denna ska det väldigt mycket till om Isner ska bli bruten, och han kan mycket väl gå och vinna hela matchen.


Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsUnitsResultat
27 sep.
18:59
Dagens Trippel 27/9
Fotboll
Spel: Trippel
 
27 sep.
19:00
Rögle–Malmö
SHL
Spel: Rögle fulltid
 
27 sep.
19:00
Frölunda–Växjö
SHL
Spel: Över 5.5 mål
 
27 sep.
19:00
Skellefteå - Färjestad
SHL
Spel: Skellefteå vinner
 
27 sep.
19:00
Tingsryds AIF - Västerås IK
HockeyAllsvenskan
Spel: Västerås över 3 mål inkl. förlängning
 
27 sep.
20:45
Norge - Serbien
UEFA Nations League
Spel: BLGM
 
27 sep.
20:45
Schweiz - Tjeckien
UEFA Nations League
Spel: Schweiz
 
27 sep.
20:45
Ukraina - Skottland
UEFA Nations League
Spel: Skottland över 4.5 hörnor
 
27 sep.
20:45
Kosovo - Cypern
UEFA Nations League
Spel: Kosovo över 6.5 hörnor
 
27 sep.
20:45
Albanien - Island
UEFA Nations League
Spel: Albanien över 5.5 hörnor
 
28 sep.
19:00
Björklöven - Vita Hästen
HockeyAllsvenskan
Spel: Björklöven -1.5
 
28 sep.
19:00
Östersunds IK - AIK
HockeyAllsvenskan
Spel: AIK vinner
 
6 okt.
18:45
Malmo FF - Union Berlin
Europa League
Spel: Union Berlin vinner
 
7 okt.
19:00
Detroit Red Wings
NHL
Spel: Red Wings Över 84,5 poäng
 
13 apr.
01:00
Vinnare av Pacific Division
NHL
Spel: Edmonton Oilers
 
6 maj
16:00
The Championship - Långtidsspel
Championship
Spel: Sunderland Top 12 finish
 
19 maj
20:00
Girona att åka ur La Liga 2022/2023
La Liga
Spel: Girona att åka ur
 
20 maj
20:00
Serie A - Långtidsspel
Serie A
Spel: Lecce ramlar ur Serie A
 
28 maj
16:00
Brentford att bli nedflyttade - Långtidsspel
Premier League
Spel: Brentford att bli nedflyttade - Ja
 
28 maj
16:00
Slår flest målgivande passningar i Premier League - Harry Kane
Premier League
Spel: Harry Kane slår flest målgivande passningar i Premier League - Ja
 
31 maj
16:00
Bundesliga - Skytteligavinnare
Bundesliga
Spel: Patrik Schick gör flest mål i Bundesliga - Ja
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Fullträff - Nytt poolspel med MINST 50 miljoner i vinstpotten!

Premier League 27 september 2022

Nu på lördag lanserar Svenska Spel sin nya poolspelssatsning "Fullträff". Här handlar det om att tippa rätt antal mål i matcherna. Den 1:a oktober blir startskottet där vi ... Läs mer

Gästtippare: Veckans bästa spel i Division 2!

Fotboll 23 september 2022

Välinitierade Erik Johansson - som är verksam i Friska Viljor FC - fortsätter att leverera speltips från Division 2 Norrland. Ta del av Eriks tankar om veckans matcher här. Läs mer

Odds HockeyAllsvenskan - vilket lag tar SHL-platsen och vem vinner skytteligan?

HockeyAllsvenskan 20 september 2022

Säsongens upplaga av HockeyAllsvenskan inleds den här veckan och vi har en högintressant SHL-jakt framför oss. Bettingstugan har granskat oddsen för vilket lag som går hela vägen ... Läs mer

Gästtippare: Veckans bästa spel i Division 2!

Fotboll 15 september 2022

Erik Johansson levererar veckans tankar kring spel i Division 2. Erik är verksam i Friska Viljor FC som huserar i Division 2 Norrland och som Bettingstugan sponsrar under 2022. ... Läs mer

Bettingstugan tippar Serie A 2022/2023 - Bottenstriden

Serie A 14 september 2022

Serie A startar i mitten av augusti och det är en liga som kommer bli riktigt spännande att följa. Här följer en genomgång av bottenstriden i ligan med speltips och analyser av ... Läs mer