Speltips Djurgårdens IF - Hammarby IF

Bild från Bildbyrån

Derby!

Nytt Stockholmsderby för dörren när Djurgården tar emot Bajen. Lite fördel DIF ändå väl?

Speltips


Dags för nytt derby och ett Djurgården med en storseger i ryggen står som hemmalag när Bajen, som haft det lite knackigare på sistone, gästar. I vanlig ordning är det lurigt att förutspå ett derby mellan två lag som är hyfsat på samma nivå kvalitetsmässigt. Men anser ändå att Djurgården bör ha en liten fördel.

Bajen har tappat en del poäng de senaste matcherna och även om man allt som oftast är dominanta spelmässigt så saknas edgen i den sista tredjedelen, där lagets tilltänkta spjutspetsar har rätt sval form. Starkt att ta ikapp 0-2 till 2-2 sist i seriefinalen mot Häcken men det var påtagligt i första halvlek att spetsen saknades då Bajen där var klart bättre än Häcken men ändå inte förmådde få några farliga avslut på mål. Nu kommer Bajen sakna mittback Fenger och det är ett stort avbräck. Paulsen in vore lite svajigt och om man väljer att flytta ner Sadiku på den platsen blir Bajen istället tunna på mittfältet och då ser jag framför mig hur Findell och Schüller kommer vinna mittfältsmatchen rätt enkelt och se till att DIF trycker ner Bajen i skorna. Glädjeämne i offensiv bemärkelse för Bajen är att Trawally såg fin ut i starten sist och utöver ett mål även såg vass ut i en-mot-en-spelet.

DIF:s säsong hittills har, likt övriga lag i toppen, varit ömsom vin ömsom vatten. Men i de senaste matcherna har det ändå sett rätt bra ut och Asoro/Edvardsen ser ut att ha hittat formen. Oklart än så länge om Haksabanovic blir kvar men det mesta tyder på att så inte blir fallet. Dock kan en spelare som Edvardsen nog växla upp med större ansvar och utan Sead. DIF får också tillbaka Schüller som missade sist och det är ju givetvis välkommet. DIF har varit tunna i derbysammanhang under åren som alla känner till men vad gäller mötena med Bajen så har DIF ändå tagit en del poäng nu på senare tid- 4-1-vinst ifjol exempelvis.

Tror att båda lagen hittar nätet här. DIF:s defensiv är inte alls lika stabil som tidigare säsonger och Bajens defensiv är försvagad dagen till ära. Utöver att spela BLGM kliver jag också på Djurgården dubbelchans då jag tycker de ser snäppet starkare ut än Bajen för stunden.

BLGM & 1X prövas till 2.25 hos Unibet.
Bygg spelet själv.